Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Warmgerookte zalm met citroencrème en toast

Aantal personen: 4
    Ingredienten
  • - 300 gram zalmfilet
  • - 150 ml crème fraîche
  • - rasp van 1 citroen
  • - sap van een halve citroen
  • - dille
  • - 2 witte casino boterhammen
  • - peper
  • - zout
    Extra benodigdheden
  • - aluminiumfolie
  • - rookpellets eikenhout

Bereiding

Steek de Cobble Stone aan en wacht tot de vlammen zijn verdwenen.

Vouw van aluminiumfolie een envelop en schep hier drie eetlepels rookpellets in. Vouw de envelop dicht en prik er aan één kant gaatjes in met een mes. Leg de envelop op de Cobble Stone met de gaatjes naar boven.

Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb. Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en leg deze op het rooster. Leg de zalmfilet niet in het midden van het rooster, maar zoveel mogelijk aan een zijkant. Sluit het deksel en wacht.

Na een paar minuten komt er rook uit de gaatjes in het deksel. Laat je zalm rustig roken met gesloten deksel en maak ondertussen een saus van de crème fraîche, de rasp en het sap van de citroen, wat fijngesneden dille en een beetje peper.

Snijd ook de korstjes van de boterhammen en snijd de boterhammen in driehoeken. Gebruik vierkante casinoboterhammen. Wanneer je dat op de juiste manier doet, heb je vier driehoeken.

Wanneer er geen rook meer uit je Cobb komt, mag het deksel eraf. Dit duurt meestal ongeveer tien minuten tot een kwartiertje. Laat je zalmfilet liggen, en plaats de driehoekjes van casinobrood op het rooster naast de zalm, waar ruimte genoeg is, omdat de zalm aan de zijkant ligt. Sluit het deksel weer voor één minuut. Na een minuut mag het deksel weer open, draai je boterhammen om en toast ook de andere zijde gedurende één minuut.

Feitelijk is je voorgerecht nu al klaar.

Voor de opmaak gebruik je mooie kommetjes, want het oog wil natuurlijk ook wat. Leg in elk kommetje een laagje van de citroencrème. Plaats de toast rechtopstaand op de crème en verdeel rondom de toast wat mooie gerookte zalmsnippers. Maak af met een dun schijfje citroen en wat takjes dille.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit een blog van onze huisblogger Jelmer.


Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren