Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Warm gerookte zalm

    Ingredienten
  • 4 zalmfilets van ongeveer 140 gram
  • limoensap van 2 limoenen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4tl olijfolie
  • handjevol rookpellets
  • 6 briketjes of een halve Cobble Stone

Bereiding

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone of 6 briketjes. Roer de knoflook door de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalmfilets, smeer ze in met knoflookolie en breng ze op smaak met zout. Vouw een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. Leg het zakje rookpellets op de briketjes of halve Cobble Stone.

Leg, als de briketjes of Cobble Stone grijs zijn, de basisplaat en het rooster op de Cobb en leg de zalmfilets op het rooster. Plaats daarna de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Rook de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele rooktijd.

Bijbehorende

Accessoires

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren