Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Toren van pannenkoeken met spek en stroop

Aantal personen: 6
    Ingredienten
  • 1 1/4 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 1 kop karnemelk
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren
  • 1 pakje spek naar keuze
  • Boter/olie om te bakken
  • Ahornsiroop, om op te dienen
  • Melk ( indien nodig)
    Extra benodigdheden
  • Kom
  • Vork
  • Niet metalen spatel

Bereiding

Bereid je Cobb voor en steek hem aan met 1 Cobble Stone of 10 briketjes. Plaats de grillplaat op je Cobb en laat hem tenminste 5 minuten opwarmen. Bak het spek krokant en zet apart.

Doe zelfrijzend bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en zout met een vork. Giet het eimengsel in het kuiltje en meng het voorzichtig met het bakmeel tot je een mooi beslag hebt. De vorm en de hoogte van je pannenkoeken zal afhangen van de dikte van het beslag, dus pas dat aan door extra zelfrijzend bakmeel of melk toe te voegen. Zet het mengsel apart en dek af met een doek.

Plaats de bakplaat op de Cobb en dek af met de deksel om gedurende 5 minuten te laten opwarmen. Smelt een flinke klont boter op de bakplaat en lepel het beslag op de bakplaat. Zodra je belletjes ziet verschijnen op de bovenkant van de pannenkoek, kan je hem omdraaien met een niet-metalen spatel. Herhaal het proces, voeg een beetje boter of olie toe op de bakplaat indien nodig.

Bouw een toren van pannenkoeken afgewisseld met het krokante spek en royaal overgoten met ahornsiroop.




Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren