Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Quiche met groene asperges en gebakken zalm

    Ingredienten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • boter
  • 4 eieren
  • 300 gr groene aspergetips
  • 4 plakken serranoham
  • 150 gr geraspte jonge kaas
  • 200 ml crème fraiche
  • peper
  • zout
  • 4 zalmfilets
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • oregano
    Extra benodigdheden
  • springvorm 24 cm

Bereiding

Bereiding:

Vet de springvorm in met boter en bekleed deze met de velletjes bladerdeeg. Klop de eieren in een kom samen met de crème fraiche tot een gladde massa. Voeg nu de kaas, peper en zout toe en giet een laagje van ongeveer een centimeter in de springvorm. Snij de plakken serranoham in dunne reepjes en verdeel deze samen met de groene aspergetips over de springvorm. Giet de rest van het eimengsel in de springvorm. Zorg dat de asperges niet teveel uitsteken.

Steek een Cobble Stone aan. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat en het rooster op de Cobb en zet hier de springvorm op. Plaats het deksel en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.

Kruid ondertussen de zalmfilets met zout, peper, rozemarijn, oregano en besprenkel met olijfolie. Haal, als de quiche klaar is, de bakvorm en het rooster van de Cobb. Bak op de basisplaat de zalm in 2 minuten aan elke kant gaar.

Eet smakelijk!

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren