Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Pulled turkey met gepofte, zoete aardappel

    Ingredienten
  • 1 rode ui
  • 4 kalkoendijen met bot (op foto kalkoenborst)
  • 1 el chilipoeder*
  • 1 tl komijnpoeder*
  • 125 ml ketchup
  • 50 gr bruine suiker
  • 2 el scherpe mosterd
  • 1 el appelazijn
  • 4 zoete aardappelen
  • sour cream
  • zout
  • peper
    Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bereiding:

Breek een Cobble Stone doormidden en steek een helft aan. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de bakplaat op de Cobb en bedek de bodem met de gesnipperde, rode ui. Smeer de kalkoendijen in met chilipoeder, komijn, 1 theelepel zout, en een halve theelepel peper. Leg de kalkoen op de ui.

Meng de ketchup, suiker en mosterd en giet dit over de kalkoen. Plaats de deksel op de Cobb en braad de kalkoen gedurende 2 uur. Verpak ondertussen de zoete aardappelen in aluminiumfolie. Snij indien nodig de aardappelen in kleine stukken zodat ze straks in de kookring passen.

Na 2 uur moet de Cobble Stone vervangen worden. Haal de deksel en de bakplaat van de Cobb. Haal het brikettenmandje met behulp van het handvat uit de kom en gooi de halve Cobble Stone in een vuurvaste emmer met een laagje water. Leg het brikettenmandje terug in de Cobb en steek hierin de tweede helft van de Cobble Stone aan. Leg, als de halve Cobble Stone grijs is, de ingepakte aardappelen in de kookring. Leg daarna de bakplaat en deksel terug op de Cobb en gaar de kalkoen nogmaals 2 uur.

Na 2 uur zul je zien dat het kalkoenvlees heel mals is en dat het bijna van het bot valt. Haal de bakplaat van de Cobb, roer het vlees en de saus door elkaar en laat het geheel 10 minuten rusten. Trek nu met twee vorken het vlees van de kalkoen uit elkaar en verwijder de botten. Roer de azijn door het vlees en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gepofte, zoete aardappel en sour cream.

Eet smakelijk!

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren