Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Portugese kip

    Ingredienten
  • 4 kippenpoten
  • 1tl komijnpoeder
  • 3el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 1el koriander, gehakt
  • 3dl droge witte wijn of water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 citroen, gewassen en in plakken
  • 1el honing
  • 2el blanke rozijnen
  • zout
  • peper

Bereiding

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok en de deksel op de Cobb en laat deze 10 minuten op temperatuur komen. Wrijf ondertussen de kip in met komijn, zout en peper. Voeg olie aan de wok toe en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg koriander, wijn, het bouillonblokje,honing en wijn/water toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de citroenschijven en de rozijnen toe. Plaats de deksel op de Cobb en stoof de kip in ongeveer driekwartier gaar. Let op! Door de condensvorming aan de binnenkant van de deksel, kan er wat water uit de deksel lopen. Hou hier rekening mee bij het eraf halen van de deksel en bij het kiezen van de ondergrond.

Dit gerecht is heerlijk met een salade en stokbrood.

Bijbehorende

Accessoires

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren