Zoek recepten

Recepten

Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou
op een rij gezet. Meer recepten vind je in de Cobb kookboeken.

Vorige
Volgende

Volkorenbrood met rozijnen en zaden

Volkorenbrood met rozijnen en zaden
  • 500 gr volkorenmeel
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 el rozijnen
  • 4 el gemengde zaden
  • 10 gr instant gist (droog)
  • 500 ml karnemelk
  • olie/ boter voor het invetten van de bakvorm
  • satéprikker voor het controleren van de gaarheid
  • Cobb: 1/2 Cobble Stone
  • Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.