Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes

    Ingredienten
  • 2 forelfilets
  • 1 venkel
  • 300gr krieltjes
  • citroen
  • tijm
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper
    Extra benodigdheden
  • zilverfolie

Bereiding

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone.

Maak terwijl de Cobble Stone op temperatuur komt de groente- en aardappelpakketjes. Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in plakken. Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie. Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone grijs is.

Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen). Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden, kun je ondertussen een voor- of nagerecht bereiden. Je kunt hierbij bv. denken aan het afbakken van stokbrood. Als je geen ander gerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.

Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor. Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat. Plaats de deksel op de Cobb. Gril de forelfilet in ongeveer 10 minuten gaar. De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis. Breng de vis voor het serveren op smaak met zout en peper.

Het recept is voor 2 personen, maar kan op de Cobb ook voor 4 personen bereid worden.

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren