Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Mexicaanse Tortillabakjes

Aantal personen: 4
    Ingredienten
  • - 4 grote tortilla’s
  • - 1 gele ui, fijngesneden
  • - 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • - 400 gr (vegetarisch) gehakt
  • - 2 tl komijnpoeder
  • - 1 tl paprika
  • - 2 tl oregano
  • - ½ tl kaneel
  • - 1 blik mais-bonen mix (300 gr), uitgelekt
  • - olijfolie
  • - zout
  • - peper
  • - ¼ ijsbergsla, in reepjes
  • - 3 tomaten, in blokjes
  • - 1 rode ui, in ringen gesneden
  • - 1 avocado, in blokjes
  • - 100 ml crème fraise
    Extra benodigdheden
  • - 4 vuurvaste schaaltjes
  • Check vooraf of de schaaltjes passen onder de Cobb deksel
  • - Ovenwant of vuurvaste handschoen

Bereiding

Vet de 4 vuurvaste schaaltjes aan de binnenkant in met olijfolie. Bestrijk daarna een kant van de tortilla’s met olijfolie. Leg de tortilla’s, met de oliekant naar beneden, in de schaaltjes en druk aan zodat er een bakje ontstaat.

Steek de Cobb aan en verwarm de basisplaat, het rooster en de deksel op de hoogste stand 5 minuten voor.

Gebruik je een briketten Cobb, steek de Cobb dan aan met een hele Cobble Stone of 10 briketjes. De baktijden kunnen iets afwijken van wat hieronder beschreven staat.

Leg de vuurvaste schaaltjes op het rooster en bak de tortilla’s ongeveer 7 minuten lichtbruin op de middelste stand. Afhankelijk van het formaat van de schaaltjes moet je de schaaltjes in twee keer afbakken. Haal de bakjes van het rooster met een ovenwant of vuurvaste handschoen en laat ze kort afkoelen. Haal daarna de tortilla’s uit de bakjes en leg deze op een plank om verder af te koelen.

Haal de basisplaat en het rooster van het vuur en vervang deze door de wok. Laat de wok met wat olie erin enkele minuten op temperatuur komen. Bak de gele ui en knoflook aan in de wok op de laagste stand en voeg daarna de kruiden toe. Pas op dat de kruiden niet verbranden! Voeg, als de kruiden beginnen te ruiken, het gehakt toe en bak deze gaar. Draai, indien gewenst, het gas iets hoger. Voeg, vlak voor het gehakt gaar is, de bonenmix toe en verwarm deze enkele minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de tortillabakjes met het gehaktmengsel, sla, tomaat, rode ui, avocado en maak het geheel af met een schepje crème fraise.

Eet smakelijk!

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren