Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Linzensoep met naambrood

Aantal personen: 4
    Ingredienten
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 1 ui, fijngesneden
  • - 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • - 2 cm verse gember, geraspt
  • - 1 tl komijnpoeder
  • - 1 tl korianderpoeder
  • - ½ tl kurkuma
  • - 1 tl garam masala
  • - 1 bouillonblokje
  • - 250 gr rode linzen
  • - 1 blik tomatenblokjes
  • - 1 blik kokosmelk
  • - 300 gr spinazie
  • - Water
  • - zout
  • - 4 kleine naambroden (afbak)
  • - Yoghurt, naar keuze

Bereiding

Steek de Cobb Premier Gas aan en verwarm de wok met de olie en de deksel erop 5 minuten voor op de middelste stand.

Gebruik je een briketten Cobb voor dit gerecht, steek dan de Cobb aan met een halve Cobble Stone. De bereiding van het gerecht duurt dan iets langer dan hieronder beschreven, maar het resultaat is er niet minder om!

Voeg de knoflook, ui en gember toe aan de wok en bak deze op de laagste stand lichtbruin. Voeg daarna de gedroogde kruiden en laat deze even kort meebakken totdat je de kruiden kunt ruiken.

Voeg de linzen aan de wok toe en roer deze, op de hoogste gasstand, kort door het kruidenmengsel. Voeg daarna het blik tomaten toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe en roer ook dit erdoor. Voeg als laatste de spinazie toe. Voeg, als de spinazie geslonken is, water toe. Bepaal hiermee zelf de gewenste dikte van de soep. Laat de soep op de laatste stand 20 minuten pruttelen. Controleer tussentijds of er nog voldoende vocht in het gerecht zit en voeg indien nodig extra water toe. Breng de soep op smaak met zout.

Haal de wok van het vuur als de linzen gaar zijn. Zet de wok even apart, met een plank erop om warmteverlies te voorkomen.

Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en verwarm deze op de hoogste stand met de deksel erop enkele minuten voor. Leg de afbak naambroodjes op het rooster, plaats de deksel terug en draai de gasknop naar de middelste stand. Bak de broodjes in enkele minuten af.

Haal de broodjes van het vuur en warm indien nodig de soep nog even op. Serveer de soep met naambrood en indien gewenst een lekkere klodder yoghurt.

Eet smakelijk!

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren