Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gekruide varkenskoteletten Voor 4 personen

4 varkenskoteletten van 200 gram, Gemalen zwarte peper, 5g chilipoeder, 20ml Worcestershire sauce, 3g Dijon mosterd, 1/2 eetlepel zout, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, geperst, 50ml olie

Meng alle ingrediënten tot een marinade.
Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken.
Plaats de grilplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Gril de koteletten ongeveer 15 minuten. Keer de koteletten regelmatig om.
Serveer met gekarameliseerde appels en pastasalade.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat

Geniet van meer gerechten

Lamsrack Voor 4 personen

800g lamsrack, 80ml olijfolie, 3 takjes rozemarijn, 15g grove mosterd, 15ml citroensap, 45ml rode wijn, 3 teentjes knoflook, geperst, Zout en zwarte peper

Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon zodat het vlees niet verbrandt en snij het overtollige vet weg.
Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd.
Marineer de lamsrack minimaal 30 minuten.
Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop.
Bestrijk de lamsrack met de marinade en braad nog eens 15 minuten.
Haal het lam van de Cobb en laat het 5 minuten rusten.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Warm gerookte zalm

4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

Cobb:
Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

Geniet van meer gerechten

Drie bonen salade Voor 4 personen

1 kleine ui, fijn gesneden, 1 kleine groene of rode paprika, gesneden, 1 rode chilipeper, fijn gesneden, 3 blikjes bonen (410g), kies drie typen bonen (bijvoorbeeld witte bonen, rode kidney bonen en kikkererwten), Handjevol verse peterselie, gesneden, 60ml olijfolie, 60ml balsamico azijn, 65g bruine suiker, Zout en peper

Spoel de bonen af. Meng de groenten, kruiden en de bonen.
Meng de olijfolie, balsamico azijn, bruine suiker, zout en peper voor de dressing.
Voeg het bij elkaar en laat de salade twee uur intrekken.
 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten

Gegrilde hele kip Voor 4 personen

1 hele kip (ongeveer 1.5kg), 50 ml olijfolie, 10g kipkruiden, 1 citroen, 4 takjes rozemarijn, Zout en peper

Maak de kip schoon.
Maak een marinade van het sap van de citroen, olijfolie, 2 takjes gesneden rozemarijn en de kipkruiden.
Smeer de kip in met de marinade en bestrooi de kip met zout en peper.
Plaats de citroen in het karkas met twee takjes rozemarijn.
Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de kip op het rooster en braad de kip een uur met de deksel erop.
Draai de kip iedere tien minuten om.
 

Cobb: 9 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten