Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Tosti brie, honing en walnoten 4 personen

8 sneetjes casino brood (bruin of wit), 250 gr brie, in plakken gesneden, 50 gr walnoten, gehakt, honing

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm de grillplaat en deksel 5 minuten voor.
Beleg vier sneetjes brood met brie en verdeel de walnoten er overheen. Besmeer de andere vier sneetjes brood met honing. Leg de sneetjes met honing (met de honingkant naar binnen) op de sneetjes met brie en walnoten. Druk de sneetjes even aan.

Leg twee tosti’s op de grillplaat en leg de deksel op de Cobb. Gril de tosti’s enkele minuten aan beide kanten. Gebruik voor het omdraaien een tang. Haal de tosti’s van de grillplaat en gril de andere tosti’s.

Snij de tosti’s diagonaal door voor serveren. Eet smakelijk!

 

Kijk hier voor het recept van de tosti Caprese!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grillplaat

Geniet van meer gerechten

Mini pizza’s van de Cobb Recept voor 15 mini pizza's

1 rol pizzadeeg met bijbehorende saus, Topping naar keuze (bv. gesneden champignons, olijven, plakjes chorizo, geraspte kaas), olijfolie

Rol het deeg uit. Maak met behulp van de serveerring kleine rondjes in het pizzadeeg en haal de overgebleven deeg weg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg de pizza’s met de toppings.

Steek de Cobble Stone aan. Verwarm de bakplaat en deksel 5 minuten voor. Bestrijk de bakplaat met een dun laagje olie en leg de pizza’s op de plaat. Houd wat ruimte tussen de pizza’s. Leg de deksel op de Cobb. Gaar de pizza’s in ongeveer 8 minuten, tot de onderkant lichtbruin is. 

Herhaal dit tot alle pizza's gebakken zijn.

Lekker met een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat, serveerring en kwastje

Geniet van meer gerechten

Karamel bananen geroosterd in de schil Voor 4 personen

4 grote bananen, 250g boter, 500g poedersuiker, 500ml room, Vanille ijs, Geroosterde amandelen

Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Rooster de bananen totdat de schil zwart wordt en zacht voelt.
Plaats de wok op de Cobb.
Smelt de boter in de wok en voeg de poedersuiker toe. Roer constant totdat het mengsel een donkere karamel kleur krijgt (pas op dat het niet verbrandt).
Voeg de room toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook.
Maak in de lengte een snede door de schil van de geroosterde bananen. Bedruip ze met karamelsaus en serveer met een bolletje vanille-ijs en de geroosterde amandelen.
 

Cobb: 6 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok en rooster

Geniet van meer gerechten

Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur Voor 4 personen

4 Noorse zalmfilets van 180 gram, Olijfolie, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vijfkruiden poeder, 1 eetlepel koriander, gemalen, 1 eetlepel zwarte peper, 1/2 eetlepel zout, 60ml verse sinaasappelsap, 120ml sojasaus, 30ml honing, 1 lenteui, fijn gesneden, 1 stukje verse gember, geraspt, 1/2 eetlepel sesamolie, 2 teentjes knoflook, gesneden

Meng de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout voor de kruidenmix.
Meng sinaasappelsap, sojasaus, honing, lenteui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.
Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Breng de ingrediënten van het glazuur in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen.
Wrijf de zalm in met de kruidenmix. Bestuif de grilplaat met olie en verwarm deze 5 minuten op de Cobb met de deksel erop.
Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden, smeer regelmatig in met het glazuur.
Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.
Serveer met een Nicoise salade.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat en wok

Geniet van meer gerechten

Omelet met spek en champignons Voor 4 personen

8 eieren, 15g margarine/boter, 100ml melk/room/water, 150g ontbijtspek, gesneden en gebakken, 100g champignons, gesneden en gebakken, 50g mozzarella, Verse bieslook, gesneden, Zout en peper

Klop de eieren met de melk, zout en peper.
Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Smelt de boter op de bakplaat, voeg het ei toe en dan het spek, de mozzarella en champignons.
Bak de omelet met de deksel erop tot het gaar is.
Haal de omelet van de Cobb en besprenkel hem met bieslook.
Serveer met worstjes en gegrilde tomaat.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten