Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gegrilde burger van rundvlees Voor 4 personen

600g mager rundergehakt, 1 kleine ui, gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 chilipeper, fijn gesneden, 1 ei, 3 sneetjes vers brood, verkruimeld, 80ml tomatensaus, 15ml Worcestershire saus, Citroensap, 10g suiker, Zout en peper, Handjevol peterselie, gesneden, Guacamole, 8 plakjes gebakken ontbijtspek, 4 broodjes, Sla

Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Bak de ui, knoflook en chili op de bakplaat.
Voeg dit met de andere ingrediënten toe aan het gehakt en zet dit goed door elkaar. Maak van het gehaktmengsel vier burgers.
Verwarm de grilplaat 5 minuten met de deksel op de Cobb. Smeer de grilplaat in met olie en gril de hamburgers.
Serveer op een broodje met sla, guacamole en knapperig spek.

Dit gerecht kan gemaakt worden met varkens-, kip of lamsgehakt.

OPTIONEEL: voeg plakjes tomaat en knapperige uienringen toe.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat en grilplaat

Geniet van meer gerechten

Nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise) Voor 4 personen

500g nieuwe aardappelen, Handjevol peterselie, gesneden, Schil van 1 citroen, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, Olijfolie, 125ml zwarte olijven, 100g cherry tomaten, gehalveerd, Zout en peper

Kook de aardappelen 15-20 minuten (schillen is optioneel) en halveer ze.
Doe de aardappelen in een pan met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de Noorse zalm.

OPTIONEEL: voeg erwten, asperges, mosterd en gekookt ei aan dit gerecht toe.
 

 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten

Brood bakken op de Cobb

Broodbakmix en ingrediënten naar keuze

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek de Cobb aan met 2 aanmaakblokjes en 5 briketjes. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat en deksel in 5 minuten op temperatuur komen.

Leg bakpapier op het rooster en plaats het brooddeeg op het bakpapier. U kunt ook gebruik maken van een bakvorm. Ook deze kan op het rooster geplaatst worden. Bakpapier is dan niet meer nodig. Plaats het rooster op de basisplaat en de deksel op de Cobb.

Volg de baktijd van de verpakking. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de grootte van het brood en de warmte van de briketten, de baktijd 10-15 minuten kan afwijken. Laat het brood, als het gaar is, afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Cobb: 5 briketjes, 2 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb rooster, bakpapier, eventueel bakvorm

Geniet van meer gerechten

Kaassnack met zongedroogde tomaten

1 rol bladerdeeg, 200g rijpe cheddar kaas, 100g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, 1 takje tijm, 1 ei, Vers gemalen zwarte peper, Zout, Boter

 

1. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone of briketjes.
2. Leg, als de briketjes op temperatuur zijn, de basisplaat en het rooster op de Cobb en laat deze samen met de deksel 5 minuten op temperatuur komen. 
3. Rasp ondertussen de kaas en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng deze samen met de tijm en breng het geheel op smaak met zout en peper.
4. Rol het bladerdeeg uit en snij het in rechthoeken van 20cm bij 10cm.
5. Plaats het kaasmengsel op een helft van de bladerdeeg en zorg ervoor dat er 1cm ruimte blijft bij de randen.
6. Breek het ei en klop het los met een vork.
7. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei.
8. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
9. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het overgebleven ei.
10. Leg aluminium folie op het rooster van de Cobb (Pas op! Het rooster is heet.) . Plaats de snacks op het folie en plaats de deksel terug op de Cobb .
11. Gaar de snacks totdat het bladerdeeg goudbruin gekleurd en de onderkant volledig gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Til tussendoor de deksel zo min mogelijk op.
12. Serveer de snack als bijgerecht of als tussendoortje.
 

Cobb: Cobble Stone of 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes en zilverfolie
Cobb accessoires: Cobb Rooster

Geniet van meer gerechten

Gegrilde asperges met fetakaas en peterseliemayonaise Voorgerecht voor 4 personen

750 g groene asperges, 2el olijfolie, sap van een ½ citroen, zout, 8 el verse peterselie, 4 el mayonaise, 2 el boerenyoghurt, 100 g fetakaas, vers gemalen peper en zout

Snij de peterselie fijn en meng deze met de mayonaise en yoghurt. Breng het geheel op smaak met citroensap van een halve citroen, zout en vers gemalen peper.
Besprenkel de asperges met olie en citroensap en voeg naar smaak zout toe.

Steek de Cobble Stone aan. Verwarm, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met de grilplaat en deksel ongeveer 10 minuten voor. Gril de asperges in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin en beetgaar. 

Verdeel de asperges over de borden. Giet de mayonaisedressing over de asperges. Verbrokkel  de fetakaas verbrokkelen en strooi deze er overheen.

Tip: Voor het grillen van de asperges heb je de Cobb maar kort nodig. De Cobble Stone blijft twee uur heet dus er is nog voldoende tijd voor het bereiden van een hoofdgerecht.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grilplaat

Geniet van meer gerechten