Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Kaasplankje met honing, walnoot en vijg

    Ingredienten
  • 250g Brugse Blomme
  • 250g Manchego Coquem
  • 8 walnoten
  • 1 eetl honing
  • 2 verse vijgen, in partjes
    Extra benodigdheden
  • 3 briketjes
  • aluminiumfolie

Bereiding

Steek de Cobb aan met 3 briketjes en wacht tot ze grijs zijn. Vouw een zakje van ongveer 10x10 cm van aluminiumfolie en doe er de rookpellets in.
Vouw het zakje dicht en prik er enkel gaatjes in. Leg het zakje op de briketjes.

Haal de kazen uit hun verpakking en leg ze in hun geheel op het rooster.

Leg de basisplaat en het rooster met de kaas op de Cobb zodra er rookontwikkeling ontstaat. Zet de deksel erop. Je hoeft in dit geval basisplaat, rooster en deksel niet voor te verwarmen.

Rook de kaas zolang de pellets roken (10 tot 15 minuten). Haal de kaas van de Cobb en laat 10 minuten afkoelen op een houten plank.

Snijd de kaas in kleinere stukken. Bedruip de stukjes Manchego met wat honing en leg op elk stukje kaas een halve walnoot. Serveer de Brugse Blomme met de vijg


Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren