Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Gerookte eendenborst met pompoen en paddenstoelen

    Ingredienten
  • 2 eendenborstfilets
  • 1 flespompoen
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 rode uien
  • 1 teentje roze knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl tijm
  • 100 gr rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper
  • zout
    Extra benodigdheden
  • 1 el rookpellets Hickory
  • aluminiumfolie
  • In plaats van de Cobble Stone kun je ook 8 BBQ briketten gebruiken.

Bereiding

Bereiding:

Maak de pompoen schoon en snij ‘m in dunne plakken. Schillen is niet nodig. Snij de rode uien in parten.

Steek een Cobble Stone aan en plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb. Als je briketjes en aanmaakblokjes gebruikt, wacht dan met de wok tot de briketje 3/4 grijs zijn. Leg de pompoen en rode ui in de wok en besprenkel dit met olijfolie, tijm en venkelzaad. Plaats de deksel op de Cobb en bak de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar. Schep af en toe om.

Snij het vet van de eendenborstfilets kruislings in en kruid ze met peper en zout. Maak een envelopje van aluminiumfolie, vul deze met de rookpellets, vouw het dicht en prik er enkele gaatjes in. Plaats het envelopje op de Cobble Stone. Plaats de bakplaat op de Cobb en leg de eendenborstfilets met de huidkant naar beneden op de bakplaat. Bak de eendenborst ongeveer 8 minuten met gesloten deksel en keer vervolgens om. Bak de andere zijde ook 8 minuten en haal de filets van de bakplaat.
Bak nu de paddenstoelen met een uitgeperst knoflookteentje in het vet van de eend op de bakplaat gaar.

Leg de rucola op een grote schaal en verdeel hierover de pompoen, ui en paddenstoelen. Snij de eendenborstfilets in dunne plakken en leg deze bovenop de salade. Besprenkel het geheel met olijfolie en balsamicoazijn en naar smaak zout en peper.

Eet smakelijk!

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren