Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur

Aantal personen: 4
    Ingredienten
  • 4 Noorse zalmfilets van 180 gram
  • 1el suiker
  • 1el vijfkruiden poeder
  • 1el koriander, gemalen
  • 1el zwarte peper
  • 1/2el zout
  • 60ml verse sinaasappelsap
  • 120ml sojasaus
  • 30ml honing
  • 1 lenteui, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, geraspt
  • 1/2el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • olijfolie

Bereiding

Serveer met Salade van nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise)

Maak een kruidenmix van de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, honing, lenteui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.

Steek de Cobb aan met de briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en de deksel op de Cobb en laat deze 5 minuten voorverwarmen.

Breng het glazuurmengsel in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen. Wrijf ondertussen de zalm in met de kruidenmix.

Haal de wok van de Cobb en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat, met de deksel op de Cobb 5 minuten op temperatuur komen.

Leg de zalm met de velkant naar beneden en besmeer de vleeszijde van de zalm met het glazuur. Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden. Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.

Bijbehorende

Accessoires

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren