Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Flensjes met sinaasappel-Cointreau saus en vanille-ijs

Aantal personen: 4
    Ingredienten
  • - 200 gram mix voor pannenkoekenbeslag
  • - 1 ei
  • - 400 ml melk
  • - 2 sinaasappels
  • - 20 ml cointreau
  • - poedersuiker
  • - 4 bolletjes vanille-ijs
  • - zonnebloemolie
  • - 1 eetlepel kristalsuiker
    Extra benodigdheden
  • - vuurvast kommetje
  • - garde
  • - aluminiumfolie

Bereiding

Plaats de basisplaat en het Cobb rooster op je Cobb.
Pers het sap uit een sinaasappel en vang op in het vuurvaste kommetje. Voeg hieraan de Cointreau en de eetlepel kristalsuiker toe en plaats het kommetje op het rooster. Sluit het deksel van je Cobb en laat de saus opwarmen.

Maak ondertussen het beslag voor de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voor dit gerecht heb je maar vier flensjes nodig, dus ik gebruik de helft van het pak pannenkoekenmix en dus ook de helft van de melk en de eieren.

Klop alle ingrediënten met de garde tot een mooi glad beslag.

Laat de bakplaat heet worden, giet er een scheutje zonnebloemolie op en vervolgens een hoeveelheid pannenkoekenbeslag die voldoende is om een dun flensje mee te bakken.

Spiek af en toe aan de onderkant of je flensje al bruin genoeg is. Wanneer dit het geval is, draai ‘m dan om en bak de andere kant. Maak op deze manier vier flensjes en bewaar ze tussentijds onder aluminiumfolie.

Je nagerecht is nu al klaar om opgemaakt te worden!

Voor de opmaak van het nagerecht rol ik een flensje op en snijd ‘m vervolgens in stukjes met één schuine zijde. Zo kun je de rolletjes speels verdelen over een bordje. Zet ze rechtop of leg ze neer. Plaats een bolletje vanille-ijs tussen de flensjes en maak het bordje op met wat poedersuiker, een paar partjes sinaasappel en in mijn geval nog wat takjes verveine (vers kruid, smaakt citrus-achtig). De saus serveer ik apart in een klein bakje, maar je mag deze ook direct over je gerecht verdelen voordat je de bordjes uitdeelt.

Dit recept komt uit een blog van onze huisblogger Jelmer.

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren