Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Courgettefrietjes met pittige tomatendip

    Ingredienten
  • - 1 flinke courgette
  • - 100 gram paneermeel
  • - 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • - 2 eieren
  • - 50 gram bloem
  • - peper
  • - zout
  • - een half blikje gepureerde tomaat
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 lente-ui
  • - 1 eetlepel chilipoeder
  • - 1 theelepel suiker

Bereiding

Begin met het op maat snijden of knippen van het bakpapier, zodat het mooi op het Cobb rooster past. De meest eenvoudige manier is om het bakpapier op een snijplank te leggen en het Cobb rooster hier ondersteboven op te plaatsen. Snij vervolgens met een mes een rondje langs de rand van het rooster.

Steek nu de Cobble Stone aan en laat deze op temperatuur komen terwijl je ondertussen verdergaat met het snijden van de frieten.

Halveer de courgette over de lengte. Snij er vervolgens frietjes van met een lengte van ongeveer tien centimeter en een dikte van een centimeter.

Werk nu met drie schaaltjes; eentje met bloem, eentje met de losgeklopte eieren, peper en zout en eentje met de mix van Parmezaanse kaas en paneermeel.

Rol de frietjes eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste door de paneermeel en kaas.

Wanneer je frietjes gepaneerd zijn, mag je ze op het bakpapier op het rooster van je Cobb leggen. Plaats nu de basisplaat op je hete Cobb, zet het rooster met de frieten er bovenop en sluit het deksel. De frietjes hebben ongeveer een half uur nodig om mooi goudbruin te worden.

In de tussentijd kun je mooi een pittig dipsausje maken.

Doe de helft van de inhoud van het blikje tomatenpuree in een kommetje. Voeg hier het chilipoeder en de suiker aan toe en roer goed door. Snipper vervolgens de lente-ui en de knoflookteentjes en voeg die ook toe aan de tomatensaus. Roer nog een keer goed door en proef. Hou je niet zo van pittig, voeg dan iets minder chilipoeder toe, of anders iets meer suiker.

Spiek af en toe onder het deksel van je Cobb of je frietjes al mooi bruin zijn. Keer de frieten halverwege een keertje om voor een mooi egaal kleurtje. Wanneer ze klaar zijn, kun je ze serveren als borrelhapje met de pittige tomatendip, of anders als origineel bijgerecht, bij een mooi stukje vlees van de Cobb.

Dit recept komt uit een blog van onze huisblogger Jelmer.

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren