Naar inhoud
Cobb
Inspiratie

Buffalo bloemkool

    Ingredienten
  • - 1 bloemkool
  • - 110 gram bloem
  • - 100 gram paneermeel
  • - 180 milliliter melk
  • - 60 milliliter water
  • - 250 milliliter barbecue saus
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • - 2 theelepels paprikapoeder
  • - 1 lente-ui
  • - peper en zout

Bereiding

Begin met het op maat snijden van het bakpapier. Dit gaat het makkelijkste, door het op een snijplank te leggen, het Cobb rooster er ondersteboven bovenop te leggen en met een scherp mes de omtrek van het rooster te volgen.

Breek nu de Cobble Stone doormidden door deze met twee handen vast te pakken en ‘m op bijvoorbeeld een stoeprandje een flinke tik te geven. Leg de eerste helft van je Cobble Stone in de Cobb, maar steek deze nog niet aan.

Meng in een kom de bloem met het paprikapoeder, knoflookpoeder, de melk en het water. Voeg een beetje peper en zout toe en roer dit mengsel net zolang door, tot het een glad beslagje is.

Maak je bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Maak de roosjes niet te klein, want dan gaan ze uitdrogen wanneer je ze bakt. Ongeveer vier tot vijf centimeter in diameter is perfect. Dompel nu de bloemkoolroosjes één voor één in het beslag en wentel ze vervolgens door het paneerme

Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes op het bakpapier dat op je Cobb rooster ligt, maar zorg er wel voor dat de roosjes elkaar niet raken.

Wanneer je alle bloemkool hebt gepaneerd, mag de halve Cobble Stone worden aangestoken. Als deze heet is en de vlammen en rook zijn verdwenen, plaats je de basisplaat met daarop het rooster met bloemkool en vervolgens sluit je het deksel.

Wacht nu ongeveer een half uur tot veertig minuten. De tijd waarin je bloemkool gaar wordt, is een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de stukjes bloemkool. Wanneer je het zeker wil weten, kun je met een satéprikker in het dikste stukje bloemkool prikken. De bloemkool is gaar wanneer je bijna geen weerstand voelt.

Haal de gare stukjes bloemkool van het rooster en doe ze in een mengkom. Giet hier de barbecuesaus over en roer alles flink door, zodat alle stukjes bloemkool, rondom een laagje barbecuesaus hebben.

Gebruik de barbecuesaus die je zelf lekker vindt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een zoete saus, zoete bloemkool oplevert en dat een pittige barbecuesaus... nou ja, je begrijpt wat ik bedoel.

Inmiddels is de eerste helft van de Cobble Stone zo’n beetje opgebrand. Haal deze compleet met het brikettenmandje voorzichtig uit je Cobb met het handvat en dompel ‘m onder in een emmer water, of laat ‘m uitbranden op een veilige plek.

Plaats het brikettenmandje terug in je Cobb, plaats de tweede helft van de Cobble Stone erin en steek deze aan. Zet nu de basisplaat met het rooster en bakpapier terug op je Cobb. Leg de bloemkool met barbecuesaus op het bakpapier en sluit het deksel voor ongeveer twintig minuten tot een half uur.

Nu is je Buffalo bloemkool klaar! Strooi er nog een fijn gesnipperde lente-ui over en serveer ‘m met bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

Dit recept komt uit een blog van onze huisblogger Jelmer.


Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren