Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Cobb pizza, bereid op de Cobb pizzasteen 2 pizza's

1,5 dl handwarm water , 1/2 zakje instant gistkorrels , 1 tl suiker, 250 gr bloem, 1/2 tl zout, 3 eetlepels olijfolie, Extra bloem voor bestuiven van werkblad, pizzasteen en indien het deeg te nat is, Extra olijfolie om kom mee in te vetten, 6 el tomatensaus, 150 gr mozzarella, in plakken gesneden, 8 cherry tomaatje, gehalveerd, 12 verse basilicum blaadjes

Meng de gist met de suiker en 50 ml van het water. Roer dit goed door elkaar. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg hier het gistmengsel, de olijfolie en het restant van het water aan toe. Kneed totdat er een soepel deeg ontstaat. Veeg de kom schoon, vet hem licht in en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met een vochtige doek. Laat het deeg 1u rijzen op een warme plek.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Wacht tot de Cobble Stone helemaal ontbrandt is en niet meer rookt. Plaats de basisplaat, het rooster, de pizzasteen en de deksel op de Cobb en verwarm het geheel 25-30 minuten voor.

Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol het deeg uit. Zorg dat het deeg binnen de afmeting van de Cobb pizzasteen blijft.
Beleg de pizza’s met de tomatensaus, de mozzarella en cherrytomaatjes.

Haal de deksel van de Cobb en bestuif de pizzasteen met bloem. Leg één pizza op de pizzasteen. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten gaar.
Let op! De baktijd kan variëren door de temperatuur van de Cobble Stone en de buitentemperatuur, dus controleer na 15 minuten of de pizza al gaar is.

Haal de pizza van de steen en leg de tweede pizza op de steen. De tweede pizza heeft over het algemeen een kortere baktijd.
Serveer de pizza met de basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb pizzasteen

Geniet van meer gerechten

Citroen kipdrumsticks met honing en rozemarijn 4 personen

12 kippendrumsticks, 4 el olijfolie, 4 el honing, sap van 2 citroenen, rasp van 1 citroen, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, zout

Maak een marinade van de olie, honing, citroensap, citroenrasp, knoflook en rozemarijn en breng op smaak met zout. De kippendrumstick in een schaal leggen en de marinade over de kip gieten. Wrijf de marinade goed in de kippendrumsticks en plaats de schaal in de koelkast. Hoe langer de marinade in kan trekken, hoe beter.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm de basisplaat en deksel 5 minuten voor. Verdeel de kipdrumsticks over het rooster. Leg het rooster op de basisplaat en leg de deksel terug op de Cobb. Keer de drumsticks na 25 minuten. De drumsticks zijn na ongeveer 50 minuten gaar.

Lekker als snack of met rijst en een salade als hoofdmaaltijd.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Brood bakken op de Cobb

Broodbakmix en ingrediƫnten naar keuze

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek de Cobb aan met 2 aanmaakblokjes en 5 briketjes. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat en deksel in 5 minuten op temperatuur komen.

Leg bakpapier op het rooster en plaats het brooddeeg op het bakpapier. U kunt ook gebruik maken van een bakvorm. Ook deze kan op het rooster geplaatst worden. Bakpapier is dan niet meer nodig. Plaats het rooster op de basisplaat en de deksel op de Cobb.

Volg de baktijd van de verpakking. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de grootte van het brood en de warmte van de briketten, de baktijd 10-15 minuten kan afwijken. Laat het brood, als het gaar is, afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Cobb: 5 briketjes, 2 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb rooster, bakpapier, eventueel bakvorm

Geniet van meer gerechten

Gegrilde eendenborst met cranberry compote Voorgerecht voor 4 personen

400 g eendenborst, vetkant kruislings ingesneden, 50 ml olijfolie, 30 ml honing, 15 ml balsamicoazijn, 75 g rucola, 4 eetl cranberrycompote, zout en peper

1. Maak een marinade van de olijfolie, honing en
balsamicoazijn.
2. Marineer de eendenborst enkele uren in de helft van
de marinade.
3. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
3 minuten tot hij heet is. Leg de grillplaat op de Cobb
en verwarm die met de deksel erop 5 tot 10 minuten
voor.
4. Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden op
de grillplaat en zet de deksel erop. Draai het vlees na
ongeveer 3 minuten om. Gril het verder gaar: ongeveer
10 minuten voor rosé, 15 minuten voor doorbakken.
Til de deksel tijdens het grillen zo min mogelijk op.
5. Laat de eendenborst 5 minuten rusten op een plank,
losjes verpakt in aluminiumfolie. Snijd hem dan in
plakken.
6. Maak 4 borden op met rucola, plakjes eendenborst en
cranberrycompote. Besprenkel het geheel met het
restant van de marinade en bestrooi met peper en
zout.
 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grilplaat, aluminiumfolie

Geniet van meer gerechten

Lamskofta gewikkeld in spek Voor 4 personen

500g lamsgehakt, 120g koriander, gesneden, 120g verse munt, gesneden, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 kleine chilipeper, fijn gesneden, 1 theelepel geelwortel (koenjit), Kaneel, 15g pijnboompitten

Voeg de kruiden, limoen en pijnboompitten aan het gehakt toe en meng dit.
Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe.
Maak balletjes van het gehakt en wikkel ze in het spek.
Rijg drie balletjes aan ieder stokje.
Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de stokjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten met de deksel erop.
Keer de stokjes regelmatig om.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten