Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Marinade voor spare rib/ kippenvleugel

2 eetlepels droge sherry, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels lichte soja saus, 2 eetlepels sesamolie, 300ml tomatensaus, 1 rode chilipeper, 1/2 theelepel vijfkruiden poeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel peper, 100 ml water

Meng alle ingrediënten in een kom.
Deze marinade is voldoende voor 2 kg spare ribs of kippenvleugeltjes.
Marineer het vlees minimaal 4 uur.
 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten

Aardappel op zijn Afrikaans Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

olijfolie, 2 uien in dunne ringen gesneden, 30 ml balsamico-azijn, 30 gr bruine suiker, 6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden, 350 ml slagroom, 150 gr geschaafde Parmezaanse kaas, zout, peper

Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!
 

Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Biefstuk met romige pepersaus 4 personen

4 biefstukken, 250 ml room, 3 el gepekkelde groene peperkorrels, 1 scheutje brandy (optioneel), 4 tomaten, 8 stronkjes lange brocolli, zout en peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb en laat deze enkele minuten op temperatuur komen. 

Giet de room en brandy in de wok en voeg hier de peperkorrels aan toe. Laat de saus 15 minuten pruttelen, breng deze daarna op smaak met zout en peper. Giet de saus in de sauskom en dek af. 

Maak de wok schoon en laat deze opnieuw op temperatuur komen. De wok moet heet zijn! Voeg wat olijfolie toe aan de wok en bak de biefstuk in ongeveer 4 minuten aan beide kanten medium gaar. Leg de biefstukken op een plank om te rusten. 

Leg de grillplaat op de Cobb en laat deze op temperatuur komen. Bestrijk de grillplaat met olijfolie en grill de tomaten en brocolli in 4 minuten aan elke kant knapperig. Keer regelmatig om. 

Breng vlak voor het serveren de biefstukken op smaak met zout en peper. Verwarm, indien nodig, de pepersaus nog even in de wok. 

 

Een lekker bijgerecht zijn gepofte aardappelen die meegegaard zijn in de kom. 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grillplaat, Cobb wok en sauskom

Geniet van meer gerechten

Volkorenbrood met rozijnen en zaden

500 gr volkorenmeel, 4 el basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 tl zout, 4 el rozijnen, 4 el gemengde zaden, 10 gr instant gist (droog), 500 ml karnemelk, olie/ boter voor het invetten van de bakvorm, sat├ęprikker voor het controleren van de gaarheid

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.

Cobb: 1/2 Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Geniet van meer gerechten

Struisvogelfilet Voor 4 personen

800g struisvogelfilet, 10g korianderpoeder, Verse koriander, gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel sojasaus, Zout en peper, Olijfolie

Marineer de struisvogel in een mengsel van olijfolie, sojasaus, korianderpoeder en knoflook.
Plaats de grilplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Kruid de struisvogel met zout en peper en gril de struisvogel tot die medium rare is.
Serveer met verse koriander, tomatensalsa en komkommer raita.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat

Geniet van meer gerechten