Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gerookte eendenborst voor 4 personen

4 eendenborsten, 2 eetlepels grof zout, 1 eetlepel verse rozemarijn gesneden, 1/2 theelepel peper gemalen, 50g rookpellets, 2 theezakjes, 2 sinaasappels

Kerf het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het mengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel het zout van de eend af onder stromend water. Plaats het rooster op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.

Plaats de rookpellets en geopende theezakjes in een open zakje op de briketjes. Plaats de eendenborst op het Cobb rooster met het vel naar beneden en plaats de deksel op de Cobb barbecue. Rook de eend 10-15 minuten. Als het vet niet voldoende gesmolten is, kan de eend langer gebraden worden op de grilplaat. Serveer met gegrilde sinaasappelschijfjes.

OPTIONEEL: maak gerookte zalm door de eend te vervangen door Noorse zalmfilet. Rook de zalm 15 minuten.

Cobb: 7 barbecue briketjes
Cobb accessoires: rooster en eventueel grilplaat

Geniet van meer gerechten

Lamsrack Voor 4 personen

800g lamsrack, 80ml olijfolie, 3 takjes rozemarijn, 15g grove mosterd, 15ml citroensap, 45ml rode wijn, 3 teentjes knoflook, geperst, Zout en zwarte peper

Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon zodat het vlees niet verbrandt en snij het overtollige vet weg.
Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd.
Marineer de lamsrack minimaal 30 minuten.
Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop.
Bestrijk de lamsrack met de marinade en braad nog eens 15 minuten.
Haal het lam van de Cobb en laat het 5 minuten rusten.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Gepofte kastanjes uit de wok Zoet of hartig (naar keuze)

500 gr tamme kastanjes, 20 gr boter, Grof zeezout of poedersuiker (naar keuze)

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de wok met de boter en de deksel op temperatuur komen (ongeveer 5-10 minuten). Snij een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Leg de kastanjes in de wok en plaats de deksel terug op de Cobb.

Gaar de kastanjes in 15-20 minuten. Roer de kastanjes tussentijds enkele malen door. De kastanjes zijn gaar als ze opengesprongen zijn. 
Laat de kastanjes iets afkoelen, haal de schil eraf en bestrooi ze naar keuze met zeezout of poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Aardappeltaart 4 personen

700gr aardappelschijfjes, 1 ui, 200ml crème fraiche, handvol gesneden peterselie, 100gr geraspte oude kaas, 1 grote plak filodeeg, 2 eieren, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken. 

Meng in een kom de eieren en crème fraiche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij de ui in ringen. 

Leg een laag aardappelschijfjes en wat uiringen in de bakplaat (op het filodeeg). Schenk een kwart van het eimengsel over de aardappellaag. Herhaal dit nog twee keer (in totaal 3 lagen aardappelschijfjes). Voeg na de laatste laag aardappelschijfjes eerst de kaas toe aan het restant van het eimengsel voordat deze over de aardappelschijfjes wordt geschonken. Vouw de randjes van het filodeeg omhoog. 

Plaats de bakplaat op de Cobb en plaats de deksel erop. De taart is na ongeveer 60 minuten gaar.
Lekker met een groene salade.

Tip: Naar eigen voorkeur kunnen er ook spekjes of stukjes worst toegevoegd worden aan de taart. De spekjes kunnen eerst gebakken worden op de bakplaat. 

 

Cobb: 5 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Koolsalade Voor 4 personen

500g dun gesneden kool naar keuze, 1 winterwortel, julienne gesneden, 2 lenteuien of 1/4 rode ui, gesneden, Handjevol peterselie, gesneden, 100g mayonaise, 50ml saladedressing, op olie gebaseerd, Zout en peper, 10g suiker

Meng alle groenten.
Meng de peterselie, mayonaise, dressing en suiker.
Giet het over de groenten en breng op smaak met zout en peper.

OPTIONEEL: voeg in plaats van de bereide dressing twee sinaasappels in partjes toe en wat maanzaad om een citrussmaak te krijgen.
 

 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten