Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Marshmallow chocolade sandwiches Voor 4 personen

1 pakje Marie biscuits, 1 zak marshmallows, 200g gesmolten chocolade (puur, melk of wit), Aardbeien, in de lengte doorgesneden

Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 3 minuten voor met de deksel erop.
Leg een paar marshmallows op de bakplaat totdat ze zacht worden.
Stop de zachte marshmallows tussen twee Marie biscuits. Leg er nog een zachte marshmallow bovenop.
Bedruip dit met gesmolten chocola en leg er een aardbei op.
Eet het terwijl het warm is.
 

Cobb: 6 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Vegetarische couscous Voor 4 personen

1 rode paprika, zonder zaad en in stukjes gesneden, 1 gele paprika, zonder zaad en in stukjes gesneden, 8 champignons, fijn gesneden, 1 kleine ui, gesneden, 1 teentje knoflook, gesneden, Handjevol peterselie, gesneden, 2 lenteuien, gesneden, Sap van 1 citroen, 50ml olijfolie, 250g couscous, Zout en peper

Bak de ui, paprika, champignons en knoflook in de wok.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de couscous om met een vork en voeg de gebakken groenten, olijfolie en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met peterselie en lenteui.
 

OPTIONEEL: Voeg in plaats van ui en pepers roerbakgroenten toe aan de couscous. 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Gerookte spare ribs Voor 4 personen

1.2kg magere spare ribs, 250g tomatensaus, 150g bruine suiker, 35ml witte azijn, 30ml honing, Worcestershire sauce, Zout, 10g Dijon mosterd, 2 chilipepertjes, gesneden, 10g paprikapoeder, 1/2 ui, gesneden, 1-2 theelepels liquid smoke, 2 teentjes knoflook, gesneden, 30g tomatenpuree, 1 bosje lenteuien, gesneden

Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Meng alle ingrediënten, behalve de spare ribs, voor de marinade in de wok en laat dit 10 minuten sudderen.
Haal de wok van de Cobb en zet het rooster erop.
Smeer de ribs in met de marinade en plaats ze op het rooster.
Gril het vlees 45 minuten. Draai de ribs iedere 10 minuten om en smeer het vlees enkele keren in met de marinade.
Snij de ribs in kleinere stukken en garneer met lenteuien.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok en rooster

Geniet van meer gerechten

Gegrilde kreeftstaartjes 4 personen

1 kilo kreeftstaartjes, 200 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), zout en peper

Knip de schaal in de rug met een schaar open. Maak de kreeftstaartjes grondig schoon. Leg de gereinigde kreeftstaartjes met een marinade uit de hierboven genoemde ingrediënten in een zak en laat ze 2 tot 3 uur marineren.

Gril de kreeftstaartjes in kleine porties op de voorverwarmde basisplaat met deksel in 7 tot 8 minuten gaar.

Serveertip: Serveer met een knoflookdressing, salade en brood.

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb basisplaat

Geniet van meer gerechten