Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Lamskofta gewikkeld in spek Voor 4 personen

500g lamsgehakt, 120g koriander, gesneden, 120g verse munt, gesneden, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 kleine chilipeper, fijn gesneden, 1 theelepel geelwortel (koenjit), Kaneel, 15g pijnboompitten

Voeg de kruiden, limoen en pijnboompitten aan het gehakt toe en meng dit.
Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe.
Maak balletjes van het gehakt en wikkel ze in het spek.
Rijg drie balletjes aan ieder stokje.
Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de stokjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten met de deksel erop.
Keer de stokjes regelmatig om.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Gepofte kastanjes uit de wok Zoet of hartig (naar keuze)

500 gr tamme kastanjes, 20 gr boter, Grof zeezout of poedersuiker (naar keuze)

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de wok met de boter en de deksel op temperatuur komen (ongeveer 5-10 minuten). Snij een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Leg de kastanjes in de wok en plaats de deksel terug op de Cobb.

Gaar de kastanjes in 15-20 minuten. Roer de kastanjes tussentijds enkele malen door. De kastanjes zijn gaar als ze opengesprongen zijn. 
Laat de kastanjes iets afkoelen, haal de schil eraf en bestrooi ze naar keuze met zeezout of poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Chocolade cake

Bakvorm met een diameter van 20cm, 75g boter, 100g suiker, 1 groot ei, 175g volkoren bloem, 1 1/2 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel vanillesuiker, 100ml melk, 100g pure chocolade, Slagroom, 250ml room, 500g chocola

Meng de boter en suiker en voeg het ei toe. Klop dit tot een glad geheel.
Meng de bloem, cacao, vanillesuiker en bakpoeder en voeg dit toe aan het botermengsel.
Smelt de pure chocolade en roer dit door het cakemengsel.
Giet het mengsel in de beboterde cakevorm.
Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 7 minuten voor met de deksel erop.
Plaats de bakvorm op het rooster, plaats de deksel op de Cobb en bak de cake in 40-45 minuten gaar.
Wissel het rooster om voor de wok.
Maak nu de ganache door de room in de wok aan de kook te brengen en dan de 500g gehakte chocolade toe te voegen.
Haal de wok van de Cobb en roer tot het een glad mengsel is.
Laat het mengsel op kamertemperatuur stijven.
Haal de cake uit de vorm en laat het afkoelen.
Snij de cake over dwars door en smeer de ganache tussen de cake.
Smeer de rest van de ganache op de bovenkant van de cake en versier de cake met aardbeien en wafel biscuits.
Serveer met slagroom.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster, wok en bakvorm

Geniet van meer gerechten

Tonijn burger, wasabi mayonaise en zoetzure komkommer Voor 4 personen

4 dikke tonijn steaks van 150-180g, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 15ml geroosterde sesamolie, Zout, 1/4 eetlepel verse gemalen zwarte peper, Mizuna bladeren of gemengde sla, 4 hamburger broodjes, 60ml zoetzure gember, 200ml mayonaise, Mespuntje wasabi pasta, Handjevol koriander, gesneden, 100ml witte wijn azijn, 15g suiker, 3/4 komkommer, in plakjes gesneden

Smeer de steaks in met olijfolie, sesamolie en breng op smaak met zout en peper.
Snij de broodjes door. Beleg de onderkant van het broodje met mizuna of gemengde sla. Meng de mayonaise met de wasabi pasta.
Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Breng de azijn met de suiker aan de kook in de wok en giet dit dan over de komkommerplakjes. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Plaats de grilplaat op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten met de deksel erop.
Braad de tonijnsteak aan op de grilplaat, aan beide zijden 2 minuten.

Leg de steaks op de sla, en doe hierover de zoetzure komkommer en de wasabi mayonaise. Serveer met zoetzure gember.
 

 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat en wok

Geniet van meer gerechten

Chocolade cake in een mok 6 personen

140 gr pure chocolade, 110 gr boter , 200 gr basterdsuiker, 3 eieren, geklopt, 100 gr bloem, zout, Optioneel: Amarula Cream

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb  en voeg hier de chocolade en boter aan toe. Smelt de chocolade en boter en haal daarna de wok van de Cobb. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en roer het goed door. Voeg daarna een voor een de eieren toe en daarna de bloem en het zout. 

Plaat de basisplaat met het rooster op de Cobb en laat deze, met de deksel erop, 5 minuten op temperatuur komen. Verdeel ondertussen het chocolademengsel over de 6 mokken. Blijf met het mengsel 2 cm onder de rand van de mok zodat er voldoende ruimte is voor de cake om te rijzen. 

Plaats de mokken op het rooster en de deksel op de Cobb. Gaar de cakejes in ongeveer 25 minuten. De binnenkant van de cake mag nog iets vochtig zijn.
Voeg vlak voor het serveren een scheutje Amarula toe!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok, Cobb basisplaat, Cobb rooster en 6 mokken

Geniet van meer gerechten