Naar inhoud
Cobb
Hoe werkt de Cobb?

Hoe werkt de Cobb?

Met de Cobb barbecue je altijd indirect. Het vet van het vlees of de vis dat vrijkomt, wordt opgevangen in de kom van de Cobb en komt dus niet in het vuur terecht. Hierdoor ontstaan er geen vlammen en rook. De Cobb werkt op barbecuebriketjes of op de Cobble Stone. De Cobb is met de Cobble Stone al in een paar minuten heet en klaar voor gebruik. En het bijzondere is: de onderkant van de Cobb wordt niet heet. Kook je liever op gas? Dan is er de Cobb gasbarbecue.

Welke brandstof gebruik je?

De ideale brandstof is de Cobble Stone, een zuinige briket van natuurlijke materialen. Je kunt hem zo aansteken, zonder aanmaakblokjes of brandvloeistof te gebruiken. Veilig de bbq aansteken dus! De Cobble Stone is binnen enkele minuten heet, brandt ongeveer twee uur en houdt daarbij een constante temperatuur.

Je kunt de Cobb ook met gewone bbq briketjes gebruiken. Het warm worden van de barbecue vraagt dan wel iets meer tijd, ongeveer 15 minuten. Voordeel is dat je zelf met het aantal briketjes de temperatuur kunt bepalen.


Hoe regel je de temperatuur van de Cobb?

Een Cobble Stone geeft een constante temperatuur af. Wil je zelf de temperatuur regelen, dan kun je gebruik maken van barbecue briketjes. De hoeveelheid bepaalt de temperatuur. Hoe meer briketjes, hoe hoger de temperatuur. Tijdens het koken kan je de temperatuur van de Cobb variëren door briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.

Hou er rekening mee dat de buitentemperatuur invloed heeft op de binnentemperatuur van de Cobb. Gebruik bij kouder weer een briketje extra!

Wat moet je weten als je met de Cobb aan de slag gaat?

  • Controleer voor het gebruik of de 3 rubbertjes in de Cobb ring op de juiste plek zitten. Let op! Deze rubbertjes zijn geen verpakkingsmateriaal, maar onderdeel van de Cobb!
  • Leg de basisplaat of Cobb accessoire pas op de Cobb als de vlammen weg zijn en de Cobble Stone of briketten grijs zijn.
  • Leg nooit de deksel zonder basisplaat of Cobb accessoire op de Cobb. Dit om oververhitting van de Cobb deksel en knop te voorkomen.
  • Haal na het grillen de basisplaat of Cobb accessoires en de deksel van de Cobb.

Cookie-instellingen

Mijn Cobb maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren