Veelgestelde vragen over de Cobb

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de Cobb.
Zit je vraag er niet bij? Stel je vraag dan aan ons.

Hoe maak ik mijn Cobb schoon?

Je kunt de Cobb bbq het beste schoonmaken met warm water en afwasmiddel. De Cobb is extra makkelijk schoon te maken als hij nog een beetje warm is. Alle RVS onderdelen kunnen ook in de vaatwasser.

Welke brandstof kan ik gebruiken voor mijn Cobb?

Je kunt als brandstof voor de Cobb barbecuebriketjes of de Cobble Stone gebruiken. Met de Cobble Stone is de Cobb bbq binnen 3 minuten op temperatuur. Als je gebruik maakt van aanmaakblokjes en briketjes, duurt het opwarmen ongeveer 15 minuten.

Wat is het voordeel van de Cobble Stone ten opzichte van losse briketjes?

Je hebt slechts één Cobble Stone nodig en jouw Cobb bbq is binnen 3 minuten op temperatuur. De Cobble Stone geeft veel warmte af en is daarom zeer geschikt als je een hoge temperatuur nodig heeft voor de bereiding van jouw gerecht.

Wanneer kan ik het beste losse briketjes gebruiken?

De losse barbecue briketjes zijn zeer geschikt wanneer je gerechten bereidt op een lage temperatuur. Door de hoeveelheid briketjes aan te passen, kun je de temperatuur van de Cobb regelen.

Kan de Cobb in de vaatwasser?

Alle RVS onderdelen van de Cobb barbecue zijn vaatwasserbestendig. 

Mag de deksel zonder bakplaat op de Cobb?

Nee, je mag nooit alleen de deksel op de Cobb barbecue plaatsen. Er moet altijd een bakplaat of andere accessoire op de Cobb liggen voordat je de deksel erop plaatst.

Is er een Cobb kookboek?

Ja, er zijn twee Cobb kookboeken vol met gerechten voor de Cobb barbecue. In deze kookboeken wordt per gerecht aangegeven hoeveel briketten je moet gebruiken en welke Cobb accessoires je nodig heeft.

Kan ik de Cobb als rookoven gebruiken?

Ja, met de Cobb kun je naast grillen, bakken, braden en wokken ook roken. Om te roken heb je houtsnippers, rookmot of rookpellets nodig.

Barbecue ik met de Cobb direct of indirect?

Met de Cobb barbecue je altijd indirect. Het vlees maakt geen rechtstreeks contact met de briketten. Dit is gezonder dan direct barbecueën omdat de kans op aanbranden van het vlees veel kleiner is.

Wat is het verschil tussen de Cobb Pro en de Cobb Premier?

De Cobb Pro heeft een metalen mantel die is afgewerkt met een poedercoat laag. De Cobb Premier is voorzien van een RVS mantel. Verder zijn de Cobb Premier en de Cobb Pro exact hetzelfde.

Voor hoeveel personen is de Cobb geschikt?

De Cobb Premier en Pro is geschikt voor 2 tot 4 personen. De Cobb Supreme is geschikt voor 5 tot 10 personen. 

Zijn alle onderdelen van de Cobb los verkrijgbaar?

Ja, alle onderdelen van de Cobb barbecue zijn los verkrijgbaar en dus makkelijk te vervangen als dat nodig is.

Kan ik mijn Cobb tijdens het gebruik gemakkelijk verplaatsen?

Ja, de mantel van de Cobb bbq wordt tijdens het gebruik niet heet. Je kunt de Cobb daarom tijdens het gebruik oppakken en verplaatsen.

Welke bakvormen kunnen in de Cobb barbecue gebruikt worden?

In de Cobb kun je bakvormen gebruiken die geschikt zijn voor een oven. De bakvorm moet op het Cobb rooster geplaatst worden en niet rechtstreeks op de basisplaat. 

Voor het beste bakresultaat is het verstandig om een bakvorm te kiezen met een kleinere diameter dan het Cobb rooster. Zo ben je verzekerd van een goede garing van je baksel.

Kan ik de kookring vullen met water?

Ja, er kan maximaal 150 ml vocht in de kookring.

Hoe regel ik de temperatuur van de Cobb?

De temperatuur van de Cobb bbq wordt geregeld door op voorhand de hoeveelheid barbecue briketjes te bepalen. Hoe meer briketjes hoe hoger de temperatuur. Tijdens het koken kan de temperatuur van de Cobb geregeld worden door briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.

Mijn kom lekt. Wat moet ik doen?

Het is hoogstwaarschijnlijk niet zo dat de kom lekt, maar er is iets anders aan de hand. Het ‘lekken’ van de kom kan met een paar tips voorkomen worden.
In de kom zit een lasnaad. Deze lasnaad bevindt zich rondom de binnenste ring van de kom en is niet waterdicht. Wanneer er teveel water in de kom gegoten wordt, loopt het water door de lasnaad naar de ruimte onder de briketten. Dat is niet de bedoeling. Gebruik daarom maximaal 150ml water (minder als er nog aardappelen en/of groente wordt toegevoegd).
Een ander belangrijk advies is om het water rustig in de kom te gieten. Gaat dit te snel of te ‘slordig’, dan bestaat de kans dat er ook al water door de lasnaad komt.

Welk gasbusje past op de Cobb Premier Gas?

De Cobb Premier Gas kun je aansluiten op een klein gasflesje met butaan/propaangas, ISO butaan of butaangas met EN417 schroefdraad en veiligheidsventiel zoals van Coleman of Weber.

Wordt de basisplaat van de Cobb Compact warmer omdat deze dichter op de warmtebron zit?

De Cobb Compact is enkele centimeters lager dan de Premier en de Pro. Hierdoor is de afstand tussen de warmtebron en de basisplaat iets kleiner. Uit testen is echter gebleken dat dit maar zeer beperkt effect heeft op de temperatuur van de basisplaat. De Cobb basisplaat wordt bij de Compact niet significant heter dan bij het gebruik van de “gewone” Cobb Premier of Pro. Omdat de kom minder diep is, heb je wel een Compact verhoger nodig bij het gebruik van de wok en de bakplaat.

Wat is het verschil tussen de “gewone” Cobb en de Cobb Compact?

Er zijn enkele verschillen  tussen de Cobb Compact en de ‘gewone’ Pro en Premier. De Cobb Compact is lager, de mantel is ongeveer 4 centimeter minder hoog. Dit maakt hem extra compact en ideaal als je weinig opbergruimte hebt, bv. in een boot of caravan.
Het tweede verschil is dat je een Compact verhoger nodig hebt om de wok en de bakplaat te kunnen gebruiken. De basisplaat en de grillplaat kunt u wel zo gebruiken.