Wat kan de Cobb barbecue?

Wat kan de Cobb barbecue?
De Cobb is meer dan een barbecue. Met de accessoires kun je de mogelijkheden van jouw Cobb uitbreiden. Zo kun je er mee grillen, bakken, braden, wokken en roken. Hier lees je hoe!

 

Grillen
Met de Cobb bbq kun je van alles grillen. Voor het beste resultaat gebruik je een Cobble Stone en de grillplaat. Je kunt ook de basisplaat gebruiken, maar de grillplaat verdeelt de warmte nog gelijkmatiger. En jouw vlees, groente of vis krijgt mooie grillstrepen.
 

Bakken
Om te bakken gebruik je de bakplaat. Ideaal voor gerechten als pizza, pannenkoeken of gebakken eieren. Voor het bakken van brood, cake, taart of cupcakes gebruik je de basisplaat in combinatie met het rooster; zo kan de warmte rond de bakvorm circuleren.
 

Braden
Met de deksel erop kun je de Cobb barbecue als oven gebruiken. Voor braden gebruik je de basisplaat waar je het gerecht op legt en regelmatig keert. Je kunt ook het rooster op de basisplaat zetten; zo krijg je wat meer ruimte tussen de warmtebron en het gerecht en je hoeft jouw gerecht niet om te keren. Braadtijden zijn ongeveer gelijk aan de braadtijden in een traditionele oven.
 

Wokken
Roerbakken doe je met de wok, die precies op de Cobb barbecue past. De wok is een veelzijdige accessoire. Je kunt hem als hapjespan gebruiken of als sauspan. De wok is ook ideaal voor eenpansgerechten zoals paella, bami of nasi en groenteschotels.
 

Roken
Roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets. Vouw van aluminiumfolie een klein zakje van ongeveer 5 bij 5 cm. Doe hierin een handjevol rookpellets en sluit het zakje af. Maak in de bovenkant van het zakje een paar kleine gaatjes en plaats het zakje op de briketjes. Plaats daarna jouw gerecht en de deksel op de Cobb bbq. Binnen enkele minuten beginnen de rookpellets te roken.