Hoe zit de Cobb in elkaar?

Cobb Premier dwarsdoorsnede
De Cobb bestaat uit een roestvrijstalen kom, die met behulp van rubbertjes is opgehangen in een metalen mantel. Op de bodem van de kom zit een ring, waarop het uitneembare brikettenmandje past. De kom wordt heet tijdens het koken, maar de omringende mantel blijft koel, dankzij de rubber verbindingsstukjes. Die mantel heeft bovendien antislipvoetjes, zodat de Cobb altijd stabiel staat.

Op de kom komt de plaat te liggen waarop je kookt. Elke Cobb wordt geleverd met een basisplaat. Die heeft een Teflon®-laag, waardoor het eten niet aanbakt en de plaat makkelijk schoon te maken is. Verder heeft deze plaat slim geplaatste geultjes en gaatjes, waardoor het vet dat van de plaat afloopt precies in de buitenring van de kom eronder terechtkomt. Handig, want zo voorkom je steekvlammen tijdens het koken en branden je gerechten niet aan.

Tijdens het koken kun je de Cobb afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. De deksel zorgt ervoor dat de Cobb energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Boven in de deksel zitten een paar gaatjes, zodat de lucht binnen in de Cobb kan blijven circuleren. Zo blijft de temperatuur constant en het eten smeuïg. Til daarom tijdens het koken de deksel zo min mogelijk op.