Hoe werkt de Cobb barbecue?

Hoe werkt de Cobb barbecue?
De Cobb werkt op barbecuebriketjes of op de Cobble Stone. Met de Cobb barbecue je altijd indirect. Het vet van het vlees of de vis dat vrijkomt, wordt opgevangen in de kom van de Cobb en komt dus niet in het vuur terecht. Hierdoor ontstaan er geen vlammen en rook. De Cobb is met de Cobble Stone al in een paar minuten heet en klaar voor gebruik. En het bijzondere is: de onderkant van de Cobb wordt niet heet. Kook je liever op gas? Dan is er de Cobb gasbarbecue.

De Cobb aansteken
De ideale brandstof is de Cobble Stone, een zuinige briket van natuurlijke materialen. Je kunt hem zo aansteken, zonder aanmaakblokjes of brandvloeistof te gebruiken. Veilig de bbq aansteken dus! De Cobble Stone is binnen drie minuten heet, brandt ongeveer twee uur en houdt daarbij een constante temperatuur.

Je kunt de Cobb ook met gewone bbq briketten gebruiken. Het warm worden van de barbecue vraagt dan wel iets meer tijd, ongeveer 15 minuten. Voordeel is dat je zelf met het aantal briketjes de temperatuur kunt bepalen.

Wil je weten wat je met de Cobb allemaal kan bereiden? Bekijk de vele mogelijkheden.