Veelgestelde vragen over de Cobb

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de Cobb.
Zit uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan aan ons.

Hoe maak ik mijn Cobb schoon?

U kunt de Cobb bbq het beste schoonmaken met warm water en afwasmiddel. De Cobb is extra makkelijk schoon te maken als hij nog een beetje warm is. Alle onderdelen kunnen ook in de vaatwasser.

Welke brandstof kan ik gebruiken voor mijn Cobb?

U kunt als brandstof voor de Cobb barbecuebriketjes of de Cobble Stone gebruiken. Met de Cobble Stone is de Cobb bbq binnen 3 minuten op temperatuur. Als u gebruik maakt van aanmaakblokjes en briketjes, duurt het opwarmen ongeveer 15 minuten.

Wat is het voordeel van de Cobble Stone ten opzichte van losse briketjes?

U heeft slechts één Cobble Stone nodig en uw Cobb bbq is binnen 3 minuten op temperatuur. De Cobble Stone geeft meer warmte af dan losse briketjes en is daarom zeer geschikt als u een hoge temperatuur nodig heeft voor de bereiding van uw gerecht.

Wanneer kan ik het beste losse briketjes gebruiken?

De losse barbecue briketjes zijn zeer geschikt wanneer u gerechten bereidt op een lage temperatuur. Door de hoeveelheid briketjes aan te passen, kunt u de temperatuur van de Cobb regelen.

Hoeveel briketten moet ik gebruiken?

Dit is geheel afhankelijk van wat u wilt bereiden. Over het algemeen geldt: hoe meer briketten, hoe hoger de temperatuur. Het is lastig aan te geven welke temperatuur bereikt wordt bij welke hoeveelheid briketten, want dit is per merk en samenstelling verschillend. Wel kunnen wij een indicatie gegeven van de hoeveelheid briketten per type bereiding.

  • Lauw/warm roken van vis 3 briketten
  • Pizza bakken 4 briketten
  • Brood en taart bakken 5 briketten
  • Pannenkoeken bakken 8 briketten
  • Barbecueën / grillen van vlees en vis 8 briketten
  • Wokken 10 briketten
  • Grote stukken vlees en gevogelte 10 briketten
Kan de Cobb in de vaatwasser?

Ja, alle onderdelen van de Cobb barbecue zijn vaatwasserbestendig.

Mag de deksel zonder bakplaat op de Cobb?

Nee, u mag nooit alleen de deksel op de Cobb barbecue plaatsen. Er moet altijd een bakplaat of andere accessoire op de Cobb liggen voordat u de deksel erop plaatst.

Is er een Cobb kookboek?

Ja, er zijn twee Cobb kookboeken vol met gerechten voor de Cobb barbecue. In dit kookboek wordt per gerecht aangegeven hoeveel briketten u moet gebruiken en welke Cobb accessoires u nodig heeft.

Kan ik de Cobb als rookoven gebruiken?

Ja, met de Cobb kunt u naast grillen, bakken, braden en wokken ook roken. Om te roken heeft u houtsnippers, rookmot of rookpellets nodig.

Barbecue ik met de Cobb direct of indirect?

Met de Cobb barbecuet u altijd indirect. Het vlees maakt geen rechtstreeks contact met de briketten. Dit is gezonder dan direct barbecueën omdat de kans op aanbranden van het vlees veel kleiner is.

Wat is het verschil tussen de Cobb Pro en de Cobb Premier?

De Cobb Pro heeft een metalen mantel die is afgewerkt met een poedercoat laag. De Cobb Premier is voorzien van een RVS mantel. Verder zijn de Cobb Premier en de Cobb Pro exact hetzelfde.

Voor hoeveel personen is de Cobb geschikt?

De Cobb barbecue is geschikt voor ongeveer 4 volwassenen. U kunt er bijvoorbeeld zes hamburgers of een groot stuk vlees van 1.5 kg op bereiden. U kunt de Cobb ook voor meer personen gebruiken, maar dan heeft u meer tijd nodig voor het bereiden van de maaltijd.

Zijn alle onderdelen van de Cobb los verkrijgbaar?

Ja, alle onderdelen van de Cobb barbecue zijn los verkrijgbaar en dus makkelijk te vervangen als dat nodig is.

Kan ik mijn Cobb tijdens het gebruik gemakkelijk verplaatsen?

Ja, de mantel van de Cobb bbq blijft tijdens het gebruik aan de buitenzijde koel. U kunt de Cobb tijdens het gebruik gewoon oppakken en op een andere plaats neerzetten.

Welke bakvormen kunnen in de Cobb barbecue gebruikt worden?

In de Cobb kunt u bakvormen gebruiken die geschikt zijn voor een oven. Het is belangrijk dat de bakvorm op het Cobb rooster geplaatst wordt en niet rechtstreeks op de basisplaat.

Kan ik de kookring vullen met water?

Ja, er kan maximaal 200ml (een glas) vocht in de kookring.

Hoe regel ik de temperatuur van de Cobb?

De temperatuur van de Cobb bbq wordt geregeld door op voorhand de hoeveelheid barbecue briketjes te bepalen. Hoe meer briketjes hoe hoger de temperatuur. Tijdens het koken kan de temperatuur van de Cobb geregeld worden door briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.

Mijn kom lekt. Wat moet ik doen?

Het is hoogstwaarschijnlijk niet zo dat de kom lekt, maar er is iets anders aan de hand. Het ‘lekken’ van de kom kan met een paar tips voorkomen worden.

In de kom zit een lasnaad. Deze lasnaad bevindt zich rondom de binnenste ring van de kom en is niet waterdicht. Wanneer er teveel water in de kom gegoten wordt, loopt het water door de lasnaad naar de ruimte onder de briketten. Dat is niet de bedoeling. Gebruik daarom maximaal 150ml water (minder als er nog aardappelen en/of groente wordt toegevoegd).

Een ander belangrijk advies is om het water rustig in de kom te gieten. Gaat dit te snel of te ‘slordig’, dan bestaat de kans dat er ook al water door de lasnaad komt.

Welk gasbusje past op de Cobb Premier Gas?

De Cobb Premier Gas kunt u aansluiten op een klein gasflesje met butaan/propaangas, ISO butaan of butaangas met EN417 schroefdraad en veiligheidsventiel zoals van Coleman of Weber.

Wat is het verschil tussen de Cobb Premier en de Cobb Pro?

 

De Cobb Premier en de Cobb Pro zijn qua formaat en werking exact hetzelfde. Het enige verschil is de mantel (buitenzijde) van de Cobb. 

De mantel van de Cobb Premier is gemaakt van roestvast staal. De mantel van de Cobb Pro is gemaakt van metaal met een poedercoat laag. Hierdoor is hij in meerdere kleuren beschikbaar. De Cobb Pro is er in vijf kleuren: zwart, cremewit, steengrijs, pastelblauw en roze.

Wordt de basisplaat van de Cobb Compact warmer omdat deze dichter op de warmtebron zit?

De Cobb Compact is enkele centimeters lager dan de Premier en de Pro. Hierdoor is de afstand tussen de warmtebron en de basisplaat iets kleiner. Uit testen is echter gebleken dat dit maar zeer beperkt effect heeft op de temperatuur van de basisplaat. De Cobb basisplaat wordt bij de Compact niet significant heter dan bij het gebruik van de “gewone” Cobb Premier of Pro. 

Omdat de kom minder diep is, heeft u wel een Compact verhoger nodig bij het gebruik van de wok en de bakplaat.