Veelgestelde vragen over de Cobb

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de Cobb.
Zit uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan aan ons.

Hoe maak ik mijn Cobb schoon?

U kunt de Cobb bbq het beste schoonmaken met warm water en afwasmiddel. De Cobb is extra makkelijk schoon te maken als hij nog een beetje warm is. Alle onderdelen kunnen ook in de vaatwasser.

Welke brandstof kan ik gebruiken voor mijn Cobb?

U kunt als brandstof voor de Cobb barbecuebriketjes of de Cobble Stone gebruiken. Met de Cobble Stone is de Cobb bbq binnen 3 minuten op temperatuur. Als u gebruik maakt van aanmaakblokjes en briketjes, duurt het opwarmen ongeveer 15 minuten.

Wat is het voordeel van de Cobble Stone ten opzichte van losse briketjes?

U heeft slechts één Cobble Stone nodig en uw Cobb bbq is binnen 3 minuten op temperatuur. De Cobble Stone geeft meer warmte af dan losse briketjes en is daarom zeer geschikt als u een hoge temperatuur nodig heeft voor de bereiding van uw gerecht.

Wanneer kan ik het beste losse briketjes gebruiken?

De losse barbecue briketjes zijn zeer geschikt wanneer u gerechten bereidt op een lage temperatuur. Door de hoeveelheid briketjes aan te passen, kunt u de temperatuur van de Cobb regelen.

Hoeveel briketten moet ik gebruiken?

Dit is geheel afhankelijk van wat u wilt bereiden. Over het algemeen geldt: hoe meer briketten, hoe hoger de temperatuur. Het is lastig aan te geven welke temperatuur bereikt wordt bij welke hoeveelheid briketten, want dit is per merk en samenstelling verschillend. Wel kunnen wij een indicatie gegeven van de hoeveelheid briketten per type bereiding.

  • Lauw/warm roken van vis 3 briketten
  • Pizza bakken 4 briketten
  • Brood en taart bakken 5 briketten
  • Pannenkoeken bakken 8 briketten
  • Barbecueën / grillen van vlees en vis 8 briketten
  • Wokken 10 briketten
  • Grote stukken vlees en gevogelte 10 briketten
Kan de Cobb in de vaatwasser?

Ja, alle onderdelen van de Cobb barbecue zijn vaatwasserbestendig.

Mag de deksel zonder bakplaat op de Cobb?

Nee, u mag nooit alleen de deksel op de Cobb barbecue plaatsen. Er moet altijd een bakplaat of andere accessoire op de Cobb liggen voordat u de deksel erop plaatst.

Is er een Cobb kookboek?

Ja, er zijn twee Cobb kookboeken vol met gerechten voor de Cobb barbecue. In dit kookboek wordt per gerecht aangegeven hoeveel briketten u moet gebruiken en welke Cobb accessoires u nodig heeft.

Kan ik de Cobb als rookoven gebruiken?

Ja, met de Cobb kunt u naast grillen, bakken, braden en wokken ook roken. Om te roken heeft u houtsnippers, rookmot of rookpellets nodig.

Barbecue ik met de Cobb direct of indirect?

Met de Cobb barbecuet u altijd indirect. Het vlees maakt geen rechtstreeks contact met de briketten. Dit is gezonder dan direct barbecueën omdat de kans op aanbranden van het vlees veel kleiner is.

Wat is het verschil tussen de Cobb Pro en de Cobb Premier?

De Cobb Pro heeft een metalen mantel die is afgewerkt met een poedercoat laag. De Cobb Premier is voorzien van een RVS mantel. Verder zijn de Cobb Premier en de Cobb Pro exact hetzelfde.

Voor hoeveel personen is de Cobb geschikt?

De Cobb barbecue is geschikt voor ongeveer 4 volwassenen. U kunt er bijvoorbeeld zes hamburgers of een groot stuk vlees van 1.5 kg op bereiden. U kunt de Cobb ook voor meer personen gebruiken, maar dan heeft u meer tijd nodig voor het bereiden van de maaltijd.

Zijn alle onderdelen van de Cobb los verkrijgbaar?

Ja, alle onderdelen van de Cobb barbecue zijn los verkrijgbaar en dus makkelijk te vervangen als dat nodig is.

Kan ik mijn Cobb tijdens het gebruik gemakkelijk verplaatsen?

Ja, de mantel van de Cobb bbq blijft tijdens het gebruik aan de buitenzijde koel. U kunt de Cobb tijdens het gebruik gewoon oppakken en op een andere plaats neerzetten.

Welke bakvormen kunnen in de Cobb barbecue gebruikt worden?

In de Cobb kunt u bakvormen gebruiken die geschikt zijn voor een oven. Het is belangrijk dat de bakvorm op het Cobb rooster geplaatst wordt en niet rechtstreeks op de basisplaat.

Kan ik de kookring vullen met water?

Ja, er kan maximaal 200ml (een glas) vocht in de kookring.

Hoe regel ik de temperatuur van de Cobb?

De temperatuur van de Cobb bbq wordt geregeld door op voorhand de hoeveelheid barbecue briketjes te bepalen. Hoe meer briketjes hoe hoger de temperatuur. Tijdens het koken kan de temperatuur van de Cobb geregeld worden door briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.