Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes

Een hele maaltijd bereiden op de Cobb

Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes
  • 2 forelfilets
  • 1 venkel
  • 300 gram krieltjes
  • citroentijm
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Cobb: Cobble Stone
  • Cobb accessoires: Zilverfolie

Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken. Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie. Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is.

Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen). Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.

Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor. Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat. Plaats de deksel op de Cobb. Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar. De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis. Breng de vis op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Het recept is voor 2 personen, maar kan op de Cobb ook voor 4 personen bereid worden.