Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Volkorenbrood met rozijnen en zaden

    500 gr volkorenmeel, 4 el basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 tl zout, 4 el rozijnen, 4 el gemengde zaden, 10 gr instant gist (droog), 500 ml karnemelk, olie/ boter voor het invetten van de bakvorm, satéprikker voor het controleren van de gaarheid

    Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

    Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
    Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

    Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
    Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.

    Cobb: 1/2 Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

    Geniet van meer gerechten
  • Nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacomole Lekkere snack voor 4 personen

    1 zak nacho chips, 2 tomaten, alleen het vlees, in stukjes, 1/2 rode ui, in ringen, 1/2 groene paprika, in repen , 1/2 blikje mais, 2 lente-uitjes, gesneden, 50 gr geraspte kaas, 1 avocado, 1/2 rode ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 tomaat, alleen het vlees, in stukjes, 1 el fijngesneden koriander, zout, peper, limoensap

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat de basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Leg de nacho's in de ovenschaal en verdeel de tomaat, ui, paprika, mais en lente-ui erover. Bestrooi het geheel met kaas.
    Leg de ovenschaal op het rooster en plaats de deksel erop. Smelt de kaas in ongeveer 15 minuten.

    Meng de avocado, ui, knoflook, tomaat en koriander. Naar eigen voorkeur kan het geheel gepureerd worden met een staafmixer.
    Breng de guacomole op smaak met zout, peper en limoensap.

    Haal de nacho's van de Cobb en serveer met de guacomole.
    Eet smakelijk!

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, ovenschaal die onder de Cobb deksel past (let op de hoogte van het rooster!), staafmixer (optioneel)

    Geniet van meer gerechten
  • Zoete couscous met gegrilde aubergine en mergeuz worstjes 3 personen

    200 gr couscous, ½ bouillonblokje, ½ tl kaneel, 1tl komijn, 50 gr rozijnen, 10 fijngesneden dadels, 200ml (warm) water, 1 grote aubergine, olijfolie, sap van ½ citroen, zout, 50 gr feta, 6 mergeuz worstjes, 2 gesneden lente-uitjes, 10 gr gesneden verse koriander, 100 ml yoghurt

    Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de basisplaat of grilplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor. 

    Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 el olijfolie, citroensap en zout en bestrijk één kant van de aubergine met het mengsel. 

    Leg de aubergine met de ingevette kant op de grilplaat en gril de aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg de aubergine op een bord en bestrooi deze met feta. Gril daarna op de grilplaat de mergeuz worstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Leg de mergeuz worstjes weg in aluminiumfolie om ze warm te houden.

    Vervang de grilplaat door de wok en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de wok,met een scheutje olie, in 10 minuten op temperatuur komen. Voeg kaneel, komijn, rozijnen, dadels en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de olie en roer dit goed door de olie. Voeg daarna de couscous en het water toe. Roer het geheel goed door. Haal, als de couscous op temperatuur is, de wok van de Cobb.

    Garneer de couscous met de yoghurt, lente-uitjes en koriander. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de mergeuz worstjes.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb basisplaat of grilplaat en Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Warm gerookte zalm

    4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

    Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

    Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

    Cobb:
    Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

    Geniet van meer gerechten
  • MOINK ballen van Judy

    750 gram rundergehakt, zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram), 1 losgeklopt ei, 60 gram gekruid paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 118 ml melk, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde peterselie, 300 gram ontbijtspek , barbecue rub , barbecuesaus

    Steek de COBB aan met 7 ecobrasa briketten.
    Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).
    Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
    Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.Dit past precies op de basisplaat met rooster.
    Leg de balletjes een half uur op de COBB en bestrijk ze met barbecuesaus.
    Doe de pellets op de briketten en laat dit een half uur roken in de COBB.

    Cobb: 7 Ecobrasa briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster, cocktailprikkertjes, Hickory rookpellets

    Geniet van meer gerechten