Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Pompoensoep met zoete aardappel 4 personen

1 bio+ pompoen, ontpit en in stukjes gesneden , 1 grote zoete aardappel, in stukjes gesneden , 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl komijnpoeder, 3 tl korianderpoeder, olijfolie, zout , 2 el Philadelphia of crème fraiche, 1 liter water, Optioneel: gembersiroop

Steek de Cobb aan en verwarm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie en bak de kruiden op het laatst kort mee. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de helft van het water toe en plaats de deksel op de Cobb. Laat de pompoen 15 minuten garen. Voeg daarna de aardappel en de rest van het water toe en gaar het geheel nog 15 minuten. Houd rekening met een langere gaartijd wanneer de schil van de pompoen en de zoete aardappel meegekookt worden. 

Haal het mengsel uit de wok en giet het in een diepe kom. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg indien gewenst extra water toe. Meng de Philadelphia door de soep en breng het geheel op smaak met zout.  

Maak een variatie op dit recept door gembersiroop toe te voegen.

Eet smakelijk!

Cobb: Cobb Premier Gas of Cobb met Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok en staafmixer

Geniet van meer gerechten

Volkorenbrood met rozijnen en zaden

500 gr volkorenmeel, 4 el basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 tl zout, 4 el rozijnen, 4 el gemengde zaden, 10 gr instant gist (droog), 500 ml karnemelk, olie/ boter voor het invetten van de bakvorm, satéprikker voor het controleren van de gaarheid

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.

Cobb: 1/2 Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Geniet van meer gerechten

Zoete couscous met gegrilde aubergine en mergeuz worstjes 3 personen

200 gr couscous, ½ bouillonblokje, ½ tl kaneel, 1tl komijn, 50 gr rozijnen, 10 fijngesneden dadels, 200ml (warm) water, 1 grote aubergine, olijfolie, sap van ½ citroen, zout, 50 gr feta, 6 mergeuz worstjes, 2 gesneden lente-uitjes, 10 gr gesneden verse koriander, 100 ml yoghurt

Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de basisplaat of grilplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor. 

Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 el olijfolie, citroensap en zout en bestrijk één kant van de aubergine met het mengsel. 

Leg de aubergine met de ingevette kant op de grilplaat en gril de aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg de aubergine op een bord en bestrooi deze met feta. Gril daarna op de grilplaat de mergeuz worstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Leg de mergeuz worstjes weg in aluminiumfolie om ze warm te houden.

Vervang de grilplaat door de wok en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de wok,met een scheutje olie, in 10 minuten op temperatuur komen. Voeg kaneel, komijn, rozijnen, dadels en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de olie en roer dit goed door de olie. Voeg daarna de couscous en het water toe. Roer het geheel goed door. Haal, als de couscous op temperatuur is, de wok van de Cobb.

Garneer de couscous met de yoghurt, lente-uitjes en koriander. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de mergeuz worstjes.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb basisplaat of grilplaat en Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacomole Lekkere snack voor 4 personen

1 zak nacho chips, 2 tomaten, alleen het vlees, in stukjes, 1/2 rode ui, in ringen, 1/2 groene paprika, in repen , 1/2 blikje mais, 2 lente-uitjes, gesneden, 50 gr geraspte kaas, 1 avocado, 1/2 rode ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 tomaat, alleen het vlees, in stukjes, 1 el fijngesneden koriander, zout, peper, limoensap

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat de basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

Leg de nacho's in de ovenschaal en verdeel de tomaat, ui, paprika, mais en lente-ui erover. Bestrooi het geheel met kaas.
Leg de ovenschaal op het rooster en plaats de deksel erop. Smelt de kaas in ongeveer 15 minuten.

Meng de avocado, ui, knoflook, tomaat en koriander. Naar eigen voorkeur kan het geheel gepureerd worden met een staafmixer.
Breng de guacomole op smaak met zout, peper en limoensap.

Haal de nacho's van de Cobb en serveer met de guacomole.
Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster, ovenschaal die onder de Cobb deksel past (let op de hoogte van het rooster!), staafmixer (optioneel)

Geniet van meer gerechten

Champignonrisotto voor 4 personen

250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

Eet smakelijk!

Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten