Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Tortilla pizza 4 personen

4 tortilla’s, 8 el Ketchup, 100 gr blauwe schimmelkaas, 20 kleine plakjes Beaufortain ham, 100 gr pecannoten, 2 el honing

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg de bakplaat op de Cobb en grill de pecan noten. Voeg, als de pecan noten zijn bruin zijn, de honing toe en roer de pecan noten door de honing. Haal de bakplaat van de Cobb en leg de basisplaat (met gaatjes) op de Cobb. Verwarm de basisplaat en deksel 5 minuten voor.

Maak de pizza door de tortilla in te smeren met de ketchup en te beleggen met de kaas en ham. Leg de pizza op de basisplaat en bak deze in 7-10 minuten krokant. Bestrooi de pizza voor het serveren met de gekarameliseerde pecan noten.
 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat en basisplaat

Geniet van meer gerechten

Pepernoten Voor 4 porties

250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter of margarine, 50 ml melk, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout

1. Steek de Cobb aan met 5 barbecue briketjes

2. Mix de boter in een beslagkom zacht

3. Kneed met je handen meel, zuiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. 

4. Vorm van het deeg kleine balletjes

5. Warm de bakplaat 5 minuten voor met de deksel erop

6. Bak de pepernoten in 25 minuten op de bakplaat met de deksel erop

Cobb: 5 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes) 8 personen

1/2 zakje instant gist (+/1 4 gr), 30 ml warm water, 30 gr zachte boter, 125 ml warme melk, 250 gr bloem, 35 gr kristalsuiker, zout, 2 el zachte boter, 4 el bruine basterdsuiker, 1 eetl kaneelpoeder, 30 gr poedersuiker, 15 gr gesmolten boter, scheutje melk, boter om vorm twee keer in te vetten

Los de gist op in het water. Meng de boter met het gist en de melk tot een glad mengsel. Meng de bloem met de suiker en het zout.
Voeg de droge ingredienten bij het gist mengsel en kneed dit op er een zacht deeg ontstaat. Laat het deeg in de ingevette bakvorm op een warme plek minimaal 1 uur rijzen.

Sla het deeg neer en rol het uit tot een rechthoek. Besmeer het deeg met de zachte boter en bestrooi het riant met bruine suiker en kaneelpoeder.
Rol het op en snij de rol in 8 gelijke stukken.

Plaats de 8 stukken in de opnieuw ingevette bakvorm en laat het geheel wederom 1 uur rijzen.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.
Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De gaartijd is ongeveer 35-40 minuten. Haal de eerste 30 minuten de deksel niet van de Cobb. 

Het brood is klaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt. 

Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm. Meng ondertussen de gesmolten boter, de poedersuiker en de melk tot een glad mengsel ontstaat.
Haal het brood uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het poedersuikermengsel. 

Serveer de broodjes warm!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Geniet van meer gerechten

Champignonrisotto voor 4 personen

250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

Eet smakelijk!

Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten