Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gekruide varkenskoteletten voor 4 personen

4 varkenskoteletten van 200 gram, gemalen zwarte peper, 5g chilipoeder, 20ml Worcestershire sauce, 3g Dijon mosterd, 1/2 eetlepet zout, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 50ml olie

Meng alle ingrediënten tot een marinade. Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken. Plaats de Cobb grilplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop. Gril de koteletten 4 minuten aan elke zijde op de grilplaat. Keer de koteletten regelmatig om. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten. Serveer met gekarameliseerde appels en pastasalade.

Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
Cobb accessoires: grilplaat

Geniet van meer gerechten

Warme vijgen met geitenkaas en honing 4 personen

8 verse vijgen, kruiselings ingesneden, 150 g zachte geitenkaas, 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt, 8 eetl port, 4 eetl honing

1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
3 minuten tot hij heet is (of gebruik de restwarmte van
een Cobble Stone die je hebt gebruikt voor bijvoorbeeld
een hoofdgerecht).
2. Leg de basisplaat op de Cobb met de deksel erop en
verwarm zo 5 minuten voor.
3. Duw intussen de vijgen een beetje open. Giet 1 eetlepel
port in iedere vijg en laat de port een paar minuten
intrekken.
4. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel
de geitenkaas over de vijgen.
5. Zet de vijgen op de basisplaat en verwarm ze 8 minuten
met de deksel op de Cobb.
6. Haal de vijgen van de basisplaat en leg ze op een bord.
Bedruip de vijgen met de honing en serveer direct.
 

Cobb: Cobble Stone (restwarmte na de hoofdmaaltijd is voldoende)
Cobb accessoires: Cobb met basisplaat

Geniet van meer gerechten

Wokgerecht met garnalen en rijst 4 personen

350 gr varkensvlees, 150 gr garnalen, 1 ui, 1 prei, 1/2 Chinese kool, 125 gr taugé, 350 gr voorgekookte rijst, zout, peper, ketjap, gembersiroop, olie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Snij het varkensvlees in blokjes. Verwarm de wok, met olie erin en deksel erop, 10 minuten voor. Snij de ui in stukjes en de prei in ringen. Bak, als de wok heet is, het varkensvlees binnen enkele minuten rondom bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de garnalen toe aan het vlees en bak deze enkele minuten mee. Haal het vlees en de garnalen uit de wok. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze weer op temperatuur komen. Wok de ui en prei in de wok. Snij ondertussen de Chinese kool in repen. Voeg deze aan de wok toe en bak deze mee. Voeg als de groente bijna gaar is de rijst toe en laat deze (met deksel erop) op temperatuur komen. Voeg daarna het vlees met de garnalen toe. Voeg op het laatst de taugé, ketjap en gembersiroop en naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen.

Eet smakelijk!

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Wok

Geniet van meer gerechten

Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes Een hele maaltijd bereiden op de Cobb

2 forelfilets, 1 venkel, 300 gram krieltjes, citroentijm, rozemarijn, olijfolie, zout , peper

Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken. Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie. Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is.

Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen). Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.

Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor. Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat. Plaats de deksel op de Cobb. Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar. De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis. Breng de vis op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Het recept is voor 2 personen, maar kan op de Cobb ook voor 4 personen bereid worden.

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Zilverfolie

Geniet van meer gerechten

Witte wijn mosselen voor 4 personen

1kg verse mosselen schoongemaakt en gewassen, 3 grote lenteuien gesneden, 1/2 ui gesneden, 2 dikke teentjes knoflook gesneden, 1 verse rode chili, handjevol peterselie grof gesneden, 150ml droge witte wijn, 2 eetlepels crème fraiche/koksroom, sap van een 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie

Plaats de wok op de Cobb barbecue als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 7 minuten voor met de deksel erop. Voeg de olijfolie toe en fruit de ui, lenteuien, knoflook en chili 3 minuten. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de mosselen en de room toe. Plaats de deksel op de barbecue en laat het stomen in het vocht totdat de mosselen open zijn. Verwijder de mosselen die niet geopend zijn. Besprenkel de mosselen met citroensap en garneer met peterselie.

Cobb: 7 barbecue briketjes
Cobb accessoires: wok

Geniet van meer gerechten