Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gegrilde lamsspiesjes Voor 4 personen

500g lamslende, in blokjes gesneden, 2 groene paprika's, in blokjes gesneden, Gedroogde abrikozen, 2 teentjes knoflook, geperst, Gemalen zwarte peper, 1/4 eetlepel gemalen peperkorrels, 1/2 theelepel zout, 3 theelepels olijfolie, Sap van 1 citroen

Meng de knoflook, zwarte peper, peperkorrels, zout, olijfolie en citroen voor de marinade.
Voeg het lamsvlees toe, zet het goed door elkaar en laat het 30 minuten marineren.
Verdeel het lamsvlees in vieren, rijg het vlees aan een satéstokje en wissel de stukjes vlees af met de abrikozen en paprika.
Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Gril de spiesjes 15 minuten. Keer ze regelmatig om en smeer ze tijdens het grillen in met de marinade.

OPTIONEEL: voor de spiesjes kan elk soort vlees gebruikt worden met een marinade naar keuze.
 

 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Gegrilde burger van rundvlees Voor 4 personen

600g mager rundergehakt, 1 kleine ui, gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 chilipeper, fijn gesneden, 1 ei, 3 sneetjes vers brood, verkruimeld, 80ml tomatensaus, 15ml Worcestershire saus, Citroensap, 10g suiker, Zout en peper, Handjevol peterselie, gesneden, Guacamole, 8 plakjes gebakken ontbijtspek, 4 broodjes, Sla

Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Bak de ui, knoflook en chili op de bakplaat.
Voeg dit met de andere ingrediënten toe aan het gehakt en zet dit goed door elkaar. Maak van het gehaktmengsel vier burgers.
Verwarm de grilplaat 5 minuten met de deksel op de Cobb. Smeer de grilplaat in met olie en gril de hamburgers.
Serveer op een broodje met sla, guacamole en knapperig spek.

Dit gerecht kan gemaakt worden met varkens-, kip of lamsgehakt.

OPTIONEEL: voeg plakjes tomaat en knapperige uienringen toe.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat en grilplaat

Geniet van meer gerechten

Champignonrisotto voor 4 personen

250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

Eet smakelijk!

Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Wilde paddenstoelen saus Voor 4 personen

150g Portobello paddenstoelen, in plakjes, 80g eekhoorntjesbrood, in plakjes, 30g gedroogd eekhoorntjes brood, in stukjes, 1 kleine ui, gesneden, 2 teentjes knoflook, gesneden, 25ml cognac, 800ml room, Zout en peper

Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Bak de ui, knoflook en paddenstoelen in de wok.
Voeg de cognac toe en flambeer.
Voeg de room toe en kook langzaam tot het ingedikt is.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met kip of vlees.

OPTIONEEL: vervang de paddenstoelen door twee eetlepels gehakte groene peperkorrels voor een pepersaus.
 

 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Kerstkalkoen op de Cobb Supreme 8-10 personen

1 kalkoen (ongeveer 3,5 kg), 500 gr boter, kamertemperatuur, olijfolie, 2 citroenen, rasp en sap (restant niet weggooien!), 1 bosje peterselie, fijngesneden, 3 teentjes knoflook, geperst, zout, peper, 2 middelgrote uien, gepeld, in vieren, 1 appel, in vieren, zonder klokhuis, 1 stengel bleekselderij, in stukken

Houd bij de aankoop van de kalkoen rekening met de grootte. Controleer van te voren of de kalkoen onder deksel van de Cobb Supreme past.
Vergeet hierbij niet de hoogte van het rooster!

 

Haal de kalkoen uit de koelkast en laat deze buiten de koelkast in 2u op temperatuur komen.

Weeg de kalkoen (om de braadtijd te bepalen). Haal het elastiek/touw van de poten, verwijder de ingewanden en nek en was de kalkoen van binnen en buiten. Dep de kalkoen droog met keukenpapier. 

Breng de binnenkant van de kalkoen op smaak met zout en peper. Vul de kalkoen met de citroen, appel, uien en bleekselderij. 

Meng de boter met de citroenrasp, het citroensap, de peterselie, knoflook en een scheut olijfolie. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. 

Haal voorzichtig het vel van de kalkoen los van het vlees (zowel de rug als de borst). Verdeel 3/4 van de boter gelijkmatig onder de huid van de kalkoen. Smeer de kalkoen aan de buitenkant met de rest van de boter in. 

Steek de Cobb aan met 1 1/2 of 2 Cobble Stones aan. Gebruik bij een buitentemperatuur van minder dan 15 graden 2 Cobble Stones. Bij een hogere buitentemperatuur is 1 1/2 Cobble Stone voldoende. Laat, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel in 10-15 minuten op temperatuur komen. Leg de kalkoen op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. 

De braadtijd is ongeveer 30 minuten per 1 kg kalkoen. Prik, om te bepalen of de kalkoen gaar is, met een satéprikker een gaatje in het vlees. Wanneer er helder vocht uit de kalkoen komt is deze gaar.

Haal de kalkoen van het rooster en laat deze 20-30 minuten rusten voor serveren. 

 

 

Cobb: Cobb Supreme met Cobble Stones
Cobb accessoires: Cobb Supreme rooster

Geniet van meer gerechten