Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Wokgerecht met garnalen en rijst 4 personen

    350 gr varkensvlees, 150 gr garnalen, 1 ui, 1 prei, 1/2 Chinese kool, 125 gr taugé, 350 gr voorgekookte rijst, zout, peper, ketjap, gembersiroop, olie

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Snij het varkensvlees in blokjes. Verwarm de wok, met olie erin en deksel erop, 10 minuten voor. Snij de ui in stukjes en de prei in ringen. Bak, als de wok heet is, het varkensvlees binnen enkele minuten rondom bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de garnalen toe aan het vlees en bak deze enkele minuten mee. Haal het vlees en de garnalen uit de wok. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze weer op temperatuur komen. Wok de ui en prei in de wok. Snij ondertussen de Chinese kool in repen. Voeg deze aan de wok toe en bak deze mee. Voeg als de groente bijna gaar is de rijst toe en laat deze (met deksel erop) op temperatuur komen. Voeg daarna het vlees met de garnalen toe. Voeg op het laatst de taugé, ketjap en gembersiroop en naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen.

    Eet smakelijk!

     

     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Wok

    Geniet van meer gerechten
  • Gekruide varkenskoteletten voor 4 personen

    4 varkenskoteletten van 200 gram, gemalen zwarte peper, 5g chilipoeder, 20ml Worcestershire sauce, 3g Dijon mosterd, 1/2 eetlepet zout, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 50ml olie

    Meng alle ingrediënten tot een marinade. Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken. Plaats de Cobb grilplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop. Gril de koteletten 4 minuten aan elke zijde op de grilplaat. Keer de koteletten regelmatig om. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten. Serveer met gekarameliseerde appels en pastasalade.

    Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
    Cobb accessoires: grilplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Warm gerookte zalm

    4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

    Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

    Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

    Cobb:
    Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

    Geniet van meer gerechten
  • Thaise curry uit de wok 4 personen

    - 4 kipfilets – in blokjes gesneden, - 1 scheut olijf olie, - 2 middelgrote witte uien – gesneden, - 1 eetlepel vers gemalen knoflook, - 4 theelepels Thaise rode curry pasta, - 1 bakje champignons – in vieren delen, - 800 ml kokosmelk, - Schil (geraspt) en sap van een limoen, - 1 klein blikje babymaïs – in drieën gesneden, - 1 klein bakje groene bonen – in de lengte door de helft gesneden, - 1 klein bakje langstelige broccoli, - 30 ml sojasaus, - 30 ml vissaus, - 2 eetlepels palmsuiker, - Gekookte rijst (Basmati of Jasmine rijst)

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok op de Cobb. Giet de olijfolie in de wok en plaats de deksel op de Cobb. Verwarm daarna de Cobb 10 minuten voor. 

    Bak de uien en de knoflook aan in de Cobb wok. Laat de deksel tijdens het bereiden van dit gerecht zoveel mogelijk op de Cobb. 
    Voeg de Thaise rode curry pasta toe aan het uien/knoflook mengsel en meng dit goed door. Bak dit geheel enkele minuten zodat de uien de currysmaak goed opnemen. Voeg daarna de kokosmelk, sojasaus, vissaus, palmsuiker en de schil en het sap van de limoen toe. Roer totdat de Thaise rode curry pasta opgelost is in de kokosmelk en er geen klontjes meer aanwezig zijn.

    Voeg vervolgens de kip, champignons, babymaïs en groene bonen toe. Meng dit goed door de saus en plaats daarna de deksel weer op de Cobb. Roer het geheel iedere 15 minuten door. Voeg na 45 minuten de broccoli toe en laat het geheel nog 15 minuten garen.
     

    Serveer de Thaise curry met rijst.
    Eet smakelijk!

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

    300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

    Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

    Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten