Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

 • Volkorenbrood met rozijnen en zaden

  500 gr volkorenmeel, 4 el basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 tl zout, 4 el rozijnen, 4 el gemengde zaden, 10 gr instant gist (droog), 500 ml karnemelk, olie/ boter voor het invetten van de bakvorm, satéprikker voor het controleren van de gaarheid

  Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

  Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
  Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

  Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
  Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.

  Cobb: 1/2 Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

  Geniet van meer gerechten
 • Homemade hamburgers met roggebroodjes

  400 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesneden), 6 blaadjes bascilicum (fijngesneden), 12 olijven (fijngesneden), 1 klein ei, zout, peper, olijfolie, 4 afbakbroodjes (rogge)

  Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de hamburgers en de broodjes op de plaat en plaats de deksel terug op de Cobb. Draai de hamburgers en broodjes na 5 minuten om. Na ongeveer 10 minuten zijn de broodjes en hamburgers klaar.

  Lekker met een salade van gegrilde groente. Eet smakelijk.

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb met basisplaat of grilplaat

  Geniet van meer gerechten
 • Pulled Pork Slow cooking op de Cobb

  1.5kg procureur, Voor de marinade:, 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper, Voor de dressing:, 1 kopje appelazijn, 1 kopje water, ½ kopje whisky, 2 eetlepels suikerstroop, 4 theelepels zout, 1 theelepel chilipeper vlokken, 1 theelepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper

  Meng de ingrediënten van de marinade en smeer hier het vlees mee in. Rol het vlees in huishoudfolie en laat het minimaal 8u marineren in de koelkast.
  Haal de procureur 1u voor het barbecueën uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

  Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 3 aanmaakblokjes. Giet een kopje water in de kom. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel 5 minuten op temperatuur komen. Leg de procureur op het rooster. Steek één thermometer in het vlees en één thermometer in de deksel (voor de temperatuur in de Cobb).
  De temperatuur in de Cobb moet ongeveer 100-110oC zijn (200-225oF). Bij hoeveel briketten deze temperatuur bereikt wordt is afhankelijk van de buitentemperatuur, de grootte van het vlees en de brikettensoort. De temperatuur kan geregeld worden met de hoeveelheid briketten. Hoe meer briketten hoe hoger te temperatuur.

  De procureur heeft 7-8u nodig om te garen. De procureur is gaar bij een kerntemperatuur van 85oC (185oF). Het is belangrijk om gedurende de gehele periode een zo constant mogelijke temperatuur te behouden in de Cobb. Dit is meestal te bereiken door iedere 1 ½ tot 2u twee briketjes toe te voegen. Het is belangrijk om deze briketjes tegen de andere briketten aan te leggen zodat ze ook ontbranden. Wanneer de temperatuur onder de 100oC komt is het tijd om nieuwe brandstof toe te voegen.
  Tijdens de tweede helft van de garingstijd moet de procureur ieder half uur ingesmeerd worden met de dressing.

  Wanneer de procureur een kerntemperatuur van 85oC heeft bereikt mag hij van de Cobb. Wikkel de procureur in bakpapier en laat haar een uur rusten.
  Het restant van de dressing kan, na verhitting, gebruikt worden als extra dressing.

  Als het vlees gerust heeft, kan het met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Op de klassieke manier wordt de pulled pork geserveerd op een wit broodje samen met koolsalade.

  Eet smakelijk!

   

   


   

  Cobb: 12-15 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  Cobb accessoires: Cobb met basisplaat, Cobb rooster, huishoudfolie, thermometer met dubbele meting (gril en vlees) en bakpapier

  Geniet van meer gerechten
 • Wokgerecht met garnalen en rijst 4 personen

  350 gr varkensvlees, 150 gr garnalen, 1 ui, 1 prei, 1/2 Chinese kool, 125 gr taugé, 350 gr voorgekookte rijst, zout, peper, ketjap, gembersiroop, olie

  Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Snij het varkensvlees in blokjes. Verwarm de wok, met olie erin en deksel erop, 10 minuten voor. Snij de ui in stukjes en de prei in ringen. Bak, als de wok heet is, het varkensvlees binnen enkele minuten rondom bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de garnalen toe aan het vlees en bak deze enkele minuten mee. Haal het vlees en de garnalen uit de wok. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze weer op temperatuur komen. Wok de ui en prei in de wok. Snij ondertussen de Chinese kool in repen. Voeg deze aan de wok toe en bak deze mee. Voeg als de groente bijna gaar is de rijst toe en laat deze (met deksel erop) op temperatuur komen. Voeg daarna het vlees met de garnalen toe. Voeg op het laatst de taugé, ketjap en gembersiroop en naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen.

  Eet smakelijk!

   

   

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Wok

  Geniet van meer gerechten
 • Gerookte eendenborst voor 4 personen

  4 eendenborsten, 2 eetlepels grof zout, 1 eetlepel verse rozemarijn gesneden, 1/2 theelepel peper gemalen, 50g rookpellets, 2 theezakjes, 2 sinaasappels

  Kerf het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het mengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel het zout van de eend af onder stromend water. Plaats het rooster op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.

  Plaats de rookpellets en geopende theezakjes in een open zakje op de briketjes. Plaats de eendenborst op het Cobb rooster met het vel naar beneden en plaats de deksel op de Cobb barbecue. Rook de eend 10-15 minuten. Als het vet niet voldoende gesmolten is, kan de eend langer gebraden worden op de grilplaat. Serveer met gegrilde sinaasappelschijfjes.

  OPTIONEEL: maak gerookte zalm door de eend te vervangen door Noorse zalmfilet. Rook de zalm 15 minuten.

  Cobb: 7 barbecue briketjes
  Cobb accessoires: rooster en eventueel grilplaat

  Geniet van meer gerechten