Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Zoete couscous met gegrilde aubergine en mergeuz worstjes 3 personen

200 gr couscous, ½ bouillonblokje, ½ tl kaneel, 1tl komijn, 50 gr rozijnen, 10 fijngesneden dadels, 200ml (warm) water, 1 grote aubergine, olijfolie, sap van ½ citroen, zout, 50 gr feta, 6 mergeuz worstjes, 2 gesneden lente-uitjes, 10 gr gesneden verse koriander, 100 ml yoghurt

Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de basisplaat of grilplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor. 

Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 el olijfolie, citroensap en zout en bestrijk één kant van de aubergine met het mengsel. 

Leg de aubergine met de ingevette kant op de grilplaat en gril de aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg de aubergine op een bord en bestrooi deze met feta. Gril daarna op de grilplaat de mergeuz worstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Leg de mergeuz worstjes weg in aluminiumfolie om ze warm te houden.

Vervang de grilplaat door de wok en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de wok,met een scheutje olie, in 10 minuten op temperatuur komen. Voeg kaneel, komijn, rozijnen, dadels en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de olie en roer dit goed door de olie. Voeg daarna de couscous en het water toe. Roer het geheel goed door. Haal, als de couscous op temperatuur is, de wok van de Cobb.

Garneer de couscous met de yoghurt, lente-uitjes en koriander. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de mergeuz worstjes.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb basisplaat of grilplaat en Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Aardappeltaart 4 personen

700gr aardappelschijfjes, 1 ui, 200ml crème fraiche, handvol gesneden peterselie, 100gr geraspte oude kaas, 1 grote plak filodeeg, 2 eieren, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken. 

Meng in een kom de eieren en crème fraiche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij de ui in ringen. 

Leg een laag aardappelschijfjes en wat uiringen in de bakplaat (op het filodeeg). Schenk een kwart van het eimengsel over de aardappellaag. Herhaal dit nog twee keer (in totaal 3 lagen aardappelschijfjes). Voeg na de laatste laag aardappelschijfjes eerst de kaas toe aan het restant van het eimengsel voordat deze over de aardappelschijfjes wordt geschonken. Vouw de randjes van het filodeeg omhoog. 

Plaats de bakplaat op de Cobb en plaats de deksel erop. De taart is na ongeveer 60 minuten gaar.
Lekker met een groene salade.

Tip: Naar eigen voorkeur kunnen er ook spekjes of stukjes worst toegevoegd worden aan de taart. De spekjes kunnen eerst gebakken worden op de bakplaat. 

 

Cobb: 5 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Mini pizza’s van de Cobb Recept voor 15 mini pizza's

1 rol pizzadeeg met bijbehorende saus, Topping naar keuze (bv. gesneden champignons, olijven, plakjes chorizo, geraspte kaas), olijfolie

Rol het deeg uit. Maak met behulp van de serveerring kleine rondjes in het pizzadeeg en haal de overgebleven deeg weg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg de pizza’s met de toppings.

Steek de Cobble Stone aan. Verwarm de bakplaat en deksel 5 minuten voor. Bestrijk de bakplaat met een dun laagje olie en leg de pizza’s op de plaat. Houd wat ruimte tussen de pizza’s. Leg de deksel op de Cobb. Gaar de pizza’s in ongeveer 8 minuten, tot de onderkant lichtbruin is. 

Herhaal dit tot alle pizza's gebakken zijn.

Lekker met een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat, serveerring en kwastje

Geniet van meer gerechten

Chicken on a Can 3 personen

1 hele kip, 1 bierblikje (33cl), olijfolie, zout, peper, 1 tl oregano, 1 tl bascilicum, 1 tl kerriepoeder, ½ tl paprikapoeder, 3 grote aardappelen

Mix de kruiden, zout en peper. Wrijf de kip in met olie. Wrijf daarna de kip in met kruiden. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. 

Snij de aardappelen in de lengte door en verpak met een beetje zout en olijfolie in zilverfolie. Plaats de aardappelen in de kom. Leg de basisplaat, dekselverhoger en deksel op de Cobb en laat deze in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

Drink de helft van het bier uit het bierblikje. Schuif de kip over het bierblikje heen. Zet de kip met het blikje op de basisplaat en plaats de deksel terug op de Cobb. 

Gaar de kip in ongeveer 70 minuten.
Serveer de kip en aardappelen met een lekkere groene salade of appelmoes.
 

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Dekselverhoger

Geniet van meer gerechten

Lamsrack voor 4 personen

800g lamsrack, 80ml olijfolie, 3 takjes rozemarijn, 15g grove mosterd, 115ml citroensap, 45ml rode wijn, 3 teentjes knoflook, zout en zwarte peper

Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon zodat het vlees niet verbrandt en snij het overtollige vet weg. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd. Marineer de lamsrack minimaal 30 minuten. Plaats het Cobb rooster op de Cobb barbecue als deze op temperatuur is. Warm de Cobb barbecue 5 minuten voor met de deksel erop. Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop. Bestrijk de lamsrack met de marinade en braad nog eens 15 minuten. Haal het lam van de Cobb barbecue en laat het 5 minuten rusten.

Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
Cobb accessoires: rooster

Geniet van meer gerechten