Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Homemade hamburgers met roggebroodjes

    400 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesneden), 6 blaadjes bascilicum (fijngesneden), 12 olijven (fijngesneden), 1 klein ei, zout, peper, olijfolie, 4 afbakbroodjes (rogge)

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de hamburgers en de broodjes op de plaat en plaats de deksel terug op de Cobb. Draai de hamburgers en broodjes na 5 minuten om. Na ongeveer 10 minuten zijn de broodjes en hamburgers klaar.

    Lekker met een salade van gegrilde groente. Eet smakelijk.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat of grilplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Aardappeltaart 4 personen

    700gr aardappelschijfjes, 1 ui, 200ml crème fraiche, handvol gesneden peterselie, 100gr geraspte oude kaas, 1 grote plak filodeeg, 2 eieren, zout, peper, olijfolie

    Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken. 

    Meng in een kom de eieren en crème fraiche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij de ui in ringen. 

    Leg een laag aardappelschijfjes en wat uiringen in de bakplaat (op het filodeeg). Schenk een kwart van het eimengsel over de aardappellaag. Herhaal dit nog twee keer (in totaal 3 lagen aardappelschijfjes). Voeg na de laatste laag aardappelschijfjes eerst de kaas toe aan het restant van het eimengsel voordat deze over de aardappelschijfjes wordt geschonken. Vouw de randjes van het filodeeg omhoog. 

    Plaats de bakplaat op de Cobb en plaats de deksel erop. De taart is na ongeveer 60 minuten gaar.
    Lekker met een groene salade.

    Tip: Naar eigen voorkeur kunnen er ook spekjes of stukjes worst toegevoegd worden aan de taart. De spekjes kunnen eerst gebakken worden op de bakplaat. 

     

    Cobb: 5 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Aardappel op zijn Afrikaans Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

    olijfolie, 2 uien in dunne ringen gesneden, 30 ml balsamico-azijn, 30 gr bruine suiker, 6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden, 350 ml slagroom, 150 gr geschaafde Parmezaanse kaas, zout, peper

    Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

    Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.

    Eet smakelijk!
     

    Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Zoete couscous met gegrilde aubergine en mergeuz worstjes 3 personen

    200 gr couscous, ½ bouillonblokje, ½ tl kaneel, 1tl komijn, 50 gr rozijnen, 10 fijngesneden dadels, 200ml (warm) water, 1 grote aubergine, olijfolie, sap van ½ citroen, zout, 50 gr feta, 6 mergeuz worstjes, 2 gesneden lente-uitjes, 10 gr gesneden verse koriander, 100 ml yoghurt

    Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de basisplaat of grilplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor. 

    Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 el olijfolie, citroensap en zout en bestrijk één kant van de aubergine met het mengsel. 

    Leg de aubergine met de ingevette kant op de grilplaat en gril de aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg de aubergine op een bord en bestrooi deze met feta. Gril daarna op de grilplaat de mergeuz worstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Leg de mergeuz worstjes weg in aluminiumfolie om ze warm te houden.

    Vervang de grilplaat door de wok en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de wok,met een scheutje olie, in 10 minuten op temperatuur komen. Voeg kaneel, komijn, rozijnen, dadels en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de olie en roer dit goed door de olie. Voeg daarna de couscous en het water toe. Roer het geheel goed door. Haal, als de couscous op temperatuur is, de wok van de Cobb.

    Garneer de couscous met de yoghurt, lente-uitjes en koriander. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de mergeuz worstjes.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb basisplaat of grilplaat en Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Pulled Pork Slow cooking op de Cobb

    1.5kg procureur, Voor de marinade:, 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper, Voor de dressing:, 1 kopje appelazijn, 1 kopje water, ½ kopje whisky, 2 eetlepels suikerstroop, 4 theelepels zout, 1 theelepel chilipeper vlokken, 1 theelepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper

    Meng de ingrediënten van de marinade en smeer hier het vlees mee in. Rol het vlees in huishoudfolie en laat het minimaal 8u marineren in de koelkast.
    Haal de procureur 1u voor het barbecueën uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

    Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 3 aanmaakblokjes. Giet een kopje water in de kom. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel 5 minuten op temperatuur komen. Leg de procureur op het rooster. Steek één thermometer in het vlees en één thermometer in de deksel (voor de temperatuur in de Cobb).
    De temperatuur in de Cobb moet ongeveer 100-110oC zijn (200-225oF). Bij hoeveel briketten deze temperatuur bereikt wordt is afhankelijk van de buitentemperatuur, de grootte van het vlees en de brikettensoort. De temperatuur kan geregeld worden met de hoeveelheid briketten. Hoe meer briketten hoe hoger te temperatuur.

    De procureur heeft 7-8u nodig om te garen. De procureur is gaar bij een kerntemperatuur van 85oC (185oF). Het is belangrijk om gedurende de gehele periode een zo constant mogelijke temperatuur te behouden in de Cobb. Dit is meestal te bereiken door iedere 1 ½ tot 2u twee briketjes toe te voegen. Het is belangrijk om deze briketjes tegen de andere briketten aan te leggen zodat ze ook ontbranden. Wanneer de temperatuur onder de 100oC komt is het tijd om nieuwe brandstof toe te voegen.
    Tijdens de tweede helft van de garingstijd moet de procureur ieder half uur ingesmeerd worden met de dressing.

    Wanneer de procureur een kerntemperatuur van 85oC heeft bereikt mag hij van de Cobb. Wikkel de procureur in bakpapier en laat haar een uur rusten.
    Het restant van de dressing kan, na verhitting, gebruikt worden als extra dressing.

    Als het vlees gerust heeft, kan het met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Op de klassieke manier wordt de pulled pork geserveerd op een wit broodje samen met koolsalade.

    Eet smakelijk!

     

     


     

    Cobb: 12-15 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat, Cobb rooster, huishoudfolie, thermometer met dubbele meting (gril en vlees) en bakpapier

    Geniet van meer gerechten