Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Chocoladefondue Voor 4 personen

200 gram pure chocolade drops, 100-200 ml slagroom, Lange vingers, Marshmallows, Aardbeiden, Bananen, Druiven, Ananas

Steek de Cobb aan met 3 briketjes en 2 aanmaakblokjes of gebruik de restwarmte van de Cobble Stone na het bereiden van de hoofdmaaltijd.

Snij het fruit in stukken. Plaats de wok op de Cobb als de briketten driekwart grijs zijn. Giet gelijk de slagroom in de kom en voeg de chocolade toe. De hoeveelheid slagroom is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Roer het geheel door tot de chocolade gesmolten is.

Als de chocolade gesmolten is kan het feest beginnen. Eet smakelijk!

Cobb: 3 briketjes of na de hoofdmaaltijd de restwarmte van de Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes Een hele maaltijd bereiden op de Cobb

2 forelfilets, 1 venkel, 300 gram krieltjes, citroentijm, rozemarijn, olijfolie, zout , peper

Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken. Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie. Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is.

Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen). Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.

Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor. Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat. Plaats de deksel op de Cobb. Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar. De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis. Breng de vis op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Het recept is voor 2 personen, maar kan op de Cobb ook voor 4 personen bereid worden.

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Zilverfolie

Geniet van meer gerechten

Gerookte eendenborst voor 4 personen

4 eendenborsten, 2 eetlepels grof zout, 1 eetlepel verse rozemarijn gesneden, 1/2 theelepel peper gemalen, 50g rookpellets, 2 theezakjes, 2 sinaasappels

Kerf het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het mengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel het zout van de eend af onder stromend water. Plaats het rooster op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.

Plaats de rookpellets en geopende theezakjes in een open zakje op de briketjes. Plaats de eendenborst op het Cobb rooster met het vel naar beneden en plaats de deksel op de Cobb barbecue. Rook de eend 10-15 minuten. Als het vet niet voldoende gesmolten is, kan de eend langer gebraden worden op de grilplaat. Serveer met gegrilde sinaasappelschijfjes.

OPTIONEEL: maak gerookte zalm door de eend te vervangen door Noorse zalmfilet. Rook de zalm 15 minuten.

Cobb: 7 barbecue briketjes
Cobb accessoires: rooster en eventueel grilplaat

Geniet van meer gerechten

Hazenpeper met kruidkoek 6 personen

4 hazenbouten , 6 el bloem, 2 uien, in partjes, 2 el tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 6 jeneverbessen, 250 ml rode wijn, 500 ml bouillon , 150 g Friese kruidkoek, in stukjes

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de wok met olie en de deksel 10 minuten op temperatuur komen.

Breng ondertussen de hazenbouten op smaak met zout en peper en bestuif ze met bloem.  Bak de hazenbouten per twee aan in de wok tot ze aan beide kanten bruin zijn. Haal de bouten uit de wok en leg deze op een bord.

Voeg , indien nodig, extra olijfolie toe en fruit de ui aan in de wok. Voeg daarna de tomatenpuree, jeneverbessen en laurierblaadjes toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg dan wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Leg, als het vocht kookt, de hazenbouten terug in de wok en strooi hier de kruidkoek overheen. Leg de deksel op de Cobb en stoof de hazenbouten in ongeveer 1.5 uur gaar. Draai de bouten halverwege om en voeg indien nodig tussentijds water toe.

Houd er rekening mee dat er condens ontstaat in de deksel, pas op met de stoom bij het er af halen van de deksel. Ook kan door de condens het oppervlak waar de Cobb op staat vochtig worden.

Haal, als de hazenbouten gaar zijn, de wok van de Cobb en de bouten uit de wok. Laat de bouten 10 minuten rusten en ontbot ze daarna. Haal de laurierbladeren en jeneverbessen uit de saus en voeg het vlees toe. Leg de Cobb terug op de wok verwarm het geheel nog 10 minuten met de deksel erop. Breng de hazenpeper, indien nodig, op smaak met zout en peper.

De hazenpeper is heerlijk in combinatie met aardappelpuree en spruitjes. 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Kaassnack met zongedroogde tomaten

1 rol bladerdeeg, 200g rijpe cheddar kaas, 100g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, 1 takje tijm, 1 ei, Vers gemalen zwarte peper, Zout, Boter

 

1. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone of briketjes.
2. Leg, als de briketjes op temperatuur zijn, de basisplaat en het rooster op de Cobb en laat deze samen met de deksel 5 minuten op temperatuur komen. 
3. Rasp ondertussen de kaas en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng deze samen met de tijm en breng het geheel op smaak met zout en peper.
4. Rol het bladerdeeg uit en snij het in rechthoeken van 20cm bij 10cm.
5. Plaats het kaasmengsel op een helft van de bladerdeeg en zorg ervoor dat er 1cm ruimte blijft bij de randen.
6. Breek het ei en klop het los met een vork.
7. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei.
8. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
9. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het overgebleven ei.
10. Leg aluminium folie op het rooster van de Cobb (Pas op! Het rooster is heet.) . Plaats de snacks op het folie en plaats de deksel terug op de Cobb .
11. Gaar de snacks totdat het bladerdeeg goudbruin gekleurd en de onderkant volledig gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Til tussendoor de deksel zo min mogelijk op.
12. Serveer de snack als bijgerecht of als tussendoortje.
 

Cobb: Cobble Stone of 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes en zilverfolie
Cobb accessoires: Cobb Rooster

Geniet van meer gerechten