Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Thaise curry uit de wok 4 personen

- 4 kipfilets – in blokjes gesneden, - 1 scheut olijf olie, - 2 middelgrote witte uien – gesneden, - 1 eetlepel vers gemalen knoflook, - 4 theelepels Thaise rode curry pasta, - 1 bakje champignons – in vieren delen, - 800 ml kokosmelk, - Schil (geraspt) en sap van een limoen, - 1 klein blikje babymaïs – in drieën gesneden, - 1 klein bakje groene bonen – in de lengte door de helft gesneden, - 1 klein bakje langstelige broccoli, - 30 ml sojasaus, - 30 ml vissaus, - 2 eetlepels palmsuiker, - Gekookte rijst (Basmati of Jasmine rijst)

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok op de Cobb. Giet de olijfolie in de wok en plaats de deksel op de Cobb. Verwarm daarna de Cobb 10 minuten voor. 

Bak de uien en de knoflook aan in de Cobb wok. Laat de deksel tijdens het bereiden van dit gerecht zoveel mogelijk op de Cobb. 
Voeg de Thaise rode curry pasta toe aan het uien/knoflook mengsel en meng dit goed door. Bak dit geheel enkele minuten zodat de uien de currysmaak goed opnemen. Voeg daarna de kokosmelk, sojasaus, vissaus, palmsuiker en de schil en het sap van de limoen toe. Roer totdat de Thaise rode curry pasta opgelost is in de kokosmelk en er geen klontjes meer aanwezig zijn.

Voeg vervolgens de kip, champignons, babymaïs en groene bonen toe. Meng dit goed door de saus en plaats daarna de deksel weer op de Cobb. Roer het geheel iedere 15 minuten door. Voeg na 45 minuten de broccoli toe en laat het geheel nog 15 minuten garen.
 

Serveer de Thaise curry met rijst.
Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Lamscurry met yoghurt 4 personen

800 gram lamsvlees, in stukken gesneden, 2 uien, gesneden, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 4cm gember, geschild en fijngesneden, 4 tomaten, in stukken gesneden, 4 tl. korianderpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. garam masala, 1 tl. kaneelpoeder, 1 tl. kardemonpoeder , koolzaadolie, 100 ml yoghurt, zout, water, 2 eetl. verse koriander

Steek de Cobb aan en warm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de ui, knoflook en gember aan in de olie. Voeg na enkele minuten de kruiden, behalve de verse koriander, toe en bak deze kort mee. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom aan. Voeg daarna de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de Cobb en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is.

Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de Cobb. Gaar het geheel nogmaals een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.

Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: wok

Geniet van meer gerechten

Brood bakken op de Cobb

Broodbakmix en ingrediënten naar keuze

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek de Cobb aan met 2 aanmaakblokjes en 5 briketjes. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat en deksel in 5 minuten op temperatuur komen.

Leg bakpapier op het rooster en plaats het brooddeeg op het bakpapier. U kunt ook gebruik maken van een bakvorm. Ook deze kan op het rooster geplaatst worden. Bakpapier is dan niet meer nodig. Plaats het rooster op de basisplaat en de deksel op de Cobb.

Volg de baktijd van de verpakking. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de grootte van het brood en de warmte van de briketten, de baktijd 10-15 minuten kan afwijken. Laat het brood, als het gaar is, afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Cobb: 5 briketjes, 2 aanmaakblokjes
Cobb accessoires: Cobb rooster, bakpapier, eventueel bakvorm

Geniet van meer gerechten

Warm gerookte zalm

4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

Cobb:
Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

Geniet van meer gerechten

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes) 8 personen

1/2 zakje instant gist (+/1 4 gr), 30 ml warm water, 30 gr zachte boter, 125 ml warme melk, 250 gr bloem, 35 gr kristalsuiker, zout, 2 el zachte boter, 4 el bruine basterdsuiker, 1 eetl kaneelpoeder, 30 gr poedersuiker, 15 gr gesmolten boter, scheutje melk, boter om vorm twee keer in te vetten

Los de gist op in het water. Meng de boter met het gist en de melk tot een glad mengsel. Meng de bloem met de suiker en het zout.
Voeg de droge ingredienten bij het gist mengsel en kneed dit op er een zacht deeg ontstaat. Laat het deeg in de ingevette bakvorm op een warme plek minimaal 1 uur rijzen.

Sla het deeg neer en rol het uit tot een rechthoek. Besmeer het deeg met de zachte boter en bestrooi het riant met bruine suiker en kaneelpoeder.
Rol het op en snij de rol in 8 gelijke stukken.

Plaats de 8 stukken in de opnieuw ingevette bakvorm en laat het geheel wederom 1 uur rijzen.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.
Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De gaartijd is ongeveer 35-40 minuten. Haal de eerste 30 minuten de deksel niet van de Cobb. 

Het brood is klaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt. 

Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm. Meng ondertussen de gesmolten boter, de poedersuiker en de melk tot een glad mengsel ontstaat.
Haal het brood uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het poedersuikermengsel. 

Serveer de broodjes warm!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Geniet van meer gerechten