Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Bacon Explosion

800 gr varkensgehakt, 800 gr gesneden spek, lange repen, 150 ml BBQ saus, 6 el BBQ rub , Zout (indien niet aanwezig in de rub)

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok en de deksel 10 minuten voor.

Maak, op een stuk bakpapier, een vlechtwerk van de helft van de gesneden spek (zie video). Snij de rest van het spek is stukjes en bak dit krokant in de wok.
Bestrooi het spek vlechtwerk met de helft van de BBQ rub. Meng de rest van de rub door het gehakt en voeg indien nodig zout toe. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het vlechtwerk van het spek en druk dit goed aan zodat het een vaste plak gehakt wordt. Laat bij het spek een rand van 1cm vrij. Smeer de barbecuesaus gelijkmatig uit over het gehakt. Verdeel daarna het gebakken spek over de barbecuesaus.

Haal de wok van de Cobb en vervang deze door de basisplaat en het rooster. Laat dit 10 minuten op temperatuur komen.
Rol het gehaktmengsel met saus en gebakken spek op (laat het spek vlechtwerk liggen). Draai daarna het bakpapier en rol nu de rol gehakt in het spek vlechtwerk.

Leg de gehaktrol met spek op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de rol ongeveer 1.15u garen. Voeg na een half uur, indien gewenst, een van zilverfolie gevouwen zakje met rookpellets toe aan de Cobble Stone. Hierdoor krijgt het vlees een extra rooksmaak.

Haal de rol van de Cobb en laat deze in bakpapier minimaal 15 minuten rusten. Snij de rol in plakken en serveer op witte broodjes.

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobble Stone, Cobb wok, Cobb rooster en bakpapier. Optioneel: rookpellets en zilverfolie

Geniet van meer gerechten

Warme vijgen met geitenkaas en honing 4 personen

8 verse vijgen, kruiselings ingesneden, 150 g zachte geitenkaas, 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt, 8 eetl port, 4 eetl honing

1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
3 minuten tot hij heet is (of gebruik de restwarmte van
een Cobble Stone die je hebt gebruikt voor bijvoorbeeld
een hoofdgerecht).
2. Leg de basisplaat op de Cobb met de deksel erop en
verwarm zo 5 minuten voor.
3. Duw intussen de vijgen een beetje open. Giet 1 eetlepel
port in iedere vijg en laat de port een paar minuten
intrekken.
4. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel
de geitenkaas over de vijgen.
5. Zet de vijgen op de basisplaat en verwarm ze 8 minuten
met de deksel op de Cobb.
6. Haal de vijgen van de basisplaat en leg ze op een bord.
Bedruip de vijgen met de honing en serveer direct.
 

Cobb: Cobble Stone (restwarmte na de hoofdmaaltijd is voldoende)
Cobb accessoires: Cobb met basisplaat

Geniet van meer gerechten

Lamscurry met yoghurt 4 personen

800 gram lamsvlees, in stukken gesneden, 2 uien, gesneden, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 4cm gember, geschild en fijngesneden, 4 tomaten, in stukken gesneden, 4 tl. korianderpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. garam masala, 1 tl. kaneelpoeder, 1 tl. kardemonpoeder , koolzaadolie, 100 ml yoghurt, zout, water, 2 eetl. verse koriander

Steek de Cobb aan en warm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de ui, knoflook en gember aan in de olie. Voeg na enkele minuten de kruiden, behalve de verse koriander, toe en bak deze kort mee. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom aan. Voeg daarna de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de Cobb en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is.

Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de Cobb. Gaar het geheel nogmaals een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.

Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: wok

Geniet van meer gerechten

Boerenomelet Vegetarisch

olijfolie, 6 vrije uitloop eieren, 1/2 prei, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 150 gr champignons, in plakjes,, 1/2 paprika, fijngesneden, scheutje slagroom, 2 eetlepels water, 50 gr Parmazaanse kaas, geraspt, zout, peper

Steek de Cobble Stone aan. Plaats, als de Cobble Stone op temperatuur is, de bakplaat met olijfolie en de deksel op de Cobb. Laat deze ongeveer 5 minuten op temperatuur komen. Bak de ui en prei aan. Voeg daarna de champignons en paprika toe. Gaar de groente in ongeveer 10 minuten. Laat hierbij de deksel zoveel mogelijk op de Cobb.

Klop het ei met de slagroom en het water. Voeg naar wens zout en peper toe. Verdeel de gebakken groente over de bakplaat en schenk het eimengsel er overheen. Bestrooi het geheel met de kaas. Plaats de deksel terug op de bakplaat en laat het de omelet in ongeveer 10 minuten bijna gaar worden (er mag nog iets eigeel zacht zijn). Haal de bakplaat van de Cobb, leg de bakplaat op een plank en plaats de deksel terug op de bakplaat (!). Laat de omelet nog 5 minuten nagaren.

Serveer de omelet met brood en boter.
Eet smakelijk!

Tip: De boerenomelet kan ook gevuld worden hamblokjes.
 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Gerookte eendenborst voor 4 personen

4 eendenborsten, 2 eetlepels grof zout, 1 eetlepel verse rozemarijn gesneden, 1/2 theelepel peper gemalen, 50g rookpellets, 2 theezakjes, 2 sinaasappels

Kerf het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het mengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel het zout van de eend af onder stromend water. Plaats het rooster op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.

Plaats de rookpellets en geopende theezakjes in een open zakje op de briketjes. Plaats de eendenborst op het Cobb rooster met het vel naar beneden en plaats de deksel op de Cobb barbecue. Rook de eend 10-15 minuten. Als het vet niet voldoende gesmolten is, kan de eend langer gebraden worden op de grilplaat. Serveer met gegrilde sinaasappelschijfjes.

OPTIONEEL: maak gerookte zalm door de eend te vervangen door Noorse zalmfilet. Rook de zalm 15 minuten.

Cobb: 7 barbecue briketjes
Cobb accessoires: rooster en eventueel grilplaat

Geniet van meer gerechten