Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Chicken on a Can 3 personen

    1 hele kip, 1 bierblikje (33cl), olijfolie, zout, peper, 1 tl oregano, 1 tl bascilicum, 1 tl kerriepoeder, ½ tl paprikapoeder, 3 grote aardappelen

    Mix de kruiden, zout en peper. Wrijf de kip in met olie. Wrijf daarna de kip in met kruiden. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. 

    Snij de aardappelen in de lengte door en verpak met een beetje zout en olijfolie in zilverfolie. Plaats de aardappelen in de kom. Leg de basisplaat, dekselverhoger en deksel op de Cobb en laat deze in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Drink de helft van het bier uit het bierblikje. Schuif de kip over het bierblikje heen. Zet de kip met het blikje op de basisplaat en plaats de deksel terug op de Cobb. 

    Gaar de kip in ongeveer 70 minuten.
    Serveer de kip en aardappelen met een lekkere groene salade of appelmoes.
     

     

     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Dekselverhoger

    Geniet van meer gerechten
  • Chocoladefondue Voor 4 personen

    200 gram pure chocolade drops, 100-200 ml slagroom, Lange vingers, Marshmallows, Aardbeiden, Bananen, Druiven, Ananas

    Steek de Cobb aan met 3 briketjes en 2 aanmaakblokjes of gebruik de restwarmte van de Cobble Stone na het bereiden van de hoofdmaaltijd.

    Snij het fruit in stukken. Plaats de wok op de Cobb als de briketten driekwart grijs zijn. Giet gelijk de slagroom in de kom en voeg de chocolade toe. De hoeveelheid slagroom is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Roer het geheel door tot de chocolade gesmolten is.

    Als de chocolade gesmolten is kan het feest beginnen. Eet smakelijk!

    Cobb: 3 briketjes of na de hoofdmaaltijd de restwarmte van de Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacomole Lekkere snack voor 4 personen

    1 zak nacho chips, 2 tomaten, alleen het vlees, in stukjes, 1/2 rode ui, in ringen, 1/2 groene paprika, in repen , 1/2 blikje mais, 2 lente-uitjes, gesneden, 50 gr geraspte kaas, 1 avocado, 1/2 rode ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 tomaat, alleen het vlees, in stukjes, 1 el fijngesneden koriander, zout, peper, limoensap

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat de basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Leg de nacho's in de ovenschaal en verdeel de tomaat, ui, paprika, mais en lente-ui erover. Bestrooi het geheel met kaas.
    Leg de ovenschaal op het rooster en plaats de deksel erop. Smelt de kaas in ongeveer 15 minuten.

    Meng de avocado, ui, knoflook, tomaat en koriander. Naar eigen voorkeur kan het geheel gepureerd worden met een staafmixer.
    Breng de guacomole op smaak met zout, peper en limoensap.

    Haal de nacho's van de Cobb en serveer met de guacomole.
    Eet smakelijk!

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, ovenschaal die onder de Cobb deksel past (let op de hoogte van het rooster!), staafmixer (optioneel)

    Geniet van meer gerechten
  • Lamsbout met gepofte aardappelen 4 personen

    1 lamsbout zonder bot, blaadjes van 1 bosje verse tijm, 4 à 5 teentjes knoflook, 4 grote aardappels, geschild en in de lengte gehalveerd, olijfolie, peper, zout

    1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot de Cobble Stone heet is. Leg dan de
    basisplaat, het rooster en de deksel erop en verwarm
    10 minuten voor.
    2. Strooi ondertussen peper, zout en de tijmblaadjes over
    de binnen- en buitenkant van de lamsbout. Vul de
    lamsbout met de teentjes knoflook. Bind het vlees op
    met het rolladetouw.
    3. Leg de lamsbout op het rooster en zet de deksel op de
    Cobb.
    4. Verpak de aardappels met wat zout en olijfolie in
    aluminiumfolie. Leg ze in de kookring van de Cobb als
    de lamsbout 30 minuten op de Cobb ligt.
    5. De braadtijd van de lamsbout is ongeveer 1½ uur. Prik
    de vleesthermometer in het midden van de bout om de
    gaarheid te controleren. De lamsbout is rosé bij een
    kerntemperatuur van 60 °C en doorbakken bij
    65-70 °C.
    6. Laat de lamsbout 10 minuten rusten op de snijplank
    voor je hem aansnijdt. Serveer met de aardappels en
    een groene salade.
     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, rolladetouw, aluminiumfolie, vleesthermometer

    Geniet van meer gerechten
  • MOINK ballen van Judy

    750 gram rundergehakt, zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram), 1 losgeklopt ei, 60 gram gekruid paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 118 ml melk, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde peterselie, 300 gram ontbijtspek , barbecue rub , barbecuesaus

    Steek de COBB aan met 7 ecobrasa briketten.
    Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).
    Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
    Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.Dit past precies op de basisplaat met rooster.
    Leg de balletjes een half uur op de COBB en bestrijk ze met barbecuesaus.
    Doe de pellets op de briketten en laat dit een half uur roken in de COBB.

    Cobb: 7 Ecobrasa briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster, cocktailprikkertjes, Hickory rookpellets

    Geniet van meer gerechten