Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Aardappeltaart 4 personen

    700gr aardappelschijfjes, 1 ui, 200ml crème fraiche, handvol gesneden peterselie, 100gr geraspte oude kaas, 1 grote plak filodeeg, 2 eieren, zout, peper, olijfolie

    Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken. 

    Meng in een kom de eieren en crème fraiche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij de ui in ringen. 

    Leg een laag aardappelschijfjes en wat uiringen in de bakplaat (op het filodeeg). Schenk een kwart van het eimengsel over de aardappellaag. Herhaal dit nog twee keer (in totaal 3 lagen aardappelschijfjes). Voeg na de laatste laag aardappelschijfjes eerst de kaas toe aan het restant van het eimengsel voordat deze over de aardappelschijfjes wordt geschonken. Vouw de randjes van het filodeeg omhoog. 

    Plaats de bakplaat op de Cobb en plaats de deksel erop. De taart is na ongeveer 60 minuten gaar.
    Lekker met een groene salade.

    Tip: Naar eigen voorkeur kunnen er ook spekjes of stukjes worst toegevoegd worden aan de taart. De spekjes kunnen eerst gebakken worden op de bakplaat. 

     

    Cobb: 5 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Lamsbout met gepofte aardappelen 4 personen

    1 lamsbout zonder bot, blaadjes van 1 bosje verse tijm, 4 à 5 teentjes knoflook, 4 grote aardappels, geschild en in de lengte gehalveerd, olijfolie, peper, zout

    1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot de Cobble Stone heet is. Leg dan de
    basisplaat, het rooster en de deksel erop en verwarm
    10 minuten voor.
    2. Strooi ondertussen peper, zout en de tijmblaadjes over
    de binnen- en buitenkant van de lamsbout. Vul de
    lamsbout met de teentjes knoflook. Bind het vlees op
    met het rolladetouw.
    3. Leg de lamsbout op het rooster en zet de deksel op de
    Cobb.
    4. Verpak de aardappels met wat zout en olijfolie in
    aluminiumfolie. Leg ze in de kookring van de Cobb als
    de lamsbout 30 minuten op de Cobb ligt.
    5. De braadtijd van de lamsbout is ongeveer 1½ uur. Prik
    de vleesthermometer in het midden van de bout om de
    gaarheid te controleren. De lamsbout is rosé bij een
    kerntemperatuur van 60 °C en doorbakken bij
    65-70 °C.
    6. Laat de lamsbout 10 minuten rusten op de snijplank
    voor je hem aansnijdt. Serveer met de aardappels en
    een groene salade.
     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, rolladetouw, aluminiumfolie, vleesthermometer

    Geniet van meer gerechten
  • Champignonrisotto voor 4 personen

    250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

    Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

    Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

    Eet smakelijk!

    Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Quiche Lorraine Hartige taart voor Valentijnsdag

    Voor het deeg:, 200 gr. bloem, 100 gr. boter, zout, 5 el. water, Voor de vulling: , 200 gr. mager gerookte spek (blokjes), 4 eieren, 250 ml room, peper, zout, 150 gr. gemalen gruyère kaas

    Snij de boter in kleine blokjes, verdeel deze over de bloem en voeg hier het zout en water aan toe. Alle ingrediënten zo snel mogelijk tot een deeg kleden. Het deeg in folie minimaal 30 minuten in de koelkast laten rusten. Steek de Cobb aan met de aanmaakblokjes en briketjes. Laat, als de briketjes grijs zijn, de Cobb met basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Splits de eieren. Klop het eigeel door de room en voeg naar smaak zout en peper toe (houd er rekening mee dat het spek al vrij zout is). Voeg daarna de geraspte kaas toe. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met een dun laatje bloem.

    Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit op een bebloemde ondergrond uit tot het een halve centimeter dik is. Vouw het deeg in de bakvorm. Prik met een vorm het deeg op enkele plaatsen in. Verdeel het spek over de bodem van de bakvorm. Klop het eiwit tot het stijf is. Spatel dit door het mengsel van eigeel, room en kaas. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het spek. Strijk de bovenkant glad.

    Plaats de bakvorm op het rooster als de Cobb op temperatuur is. Plaats nu de deksel op de Cobb. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vorm. De minimale baktijd is 30 minuten. U kunt de gaarheid van de quiche controleren met behulp van een satéprikker.

    U kunt de quiche serveren met een lekkere salade. Eet smakelijk!

     

    Cobb: 10 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster en bakvorm. Let op! De bakvorm moet een kleinere diameter hebben dan het Cobb rooster om voldoende luchtcirculatie te garanderen.

    Geniet van meer gerechten
  • Warme vijgen met geitenkaas en honing 4 personen

    8 verse vijgen, kruiselings ingesneden, 150 g zachte geitenkaas, 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt, 8 eetl port, 4 eetl honing

    1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot hij heet is (of gebruik de restwarmte van
    een Cobble Stone die je hebt gebruikt voor bijvoorbeeld
    een hoofdgerecht).
    2. Leg de basisplaat op de Cobb met de deksel erop en
    verwarm zo 5 minuten voor.
    3. Duw intussen de vijgen een beetje open. Giet 1 eetlepel
    port in iedere vijg en laat de port een paar minuten
    intrekken.
    4. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel
    de geitenkaas over de vijgen.
    5. Zet de vijgen op de basisplaat en verwarm ze 8 minuten
    met de deksel op de Cobb.
    6. Haal de vijgen van de basisplaat en leg ze op een bord.
    Bedruip de vijgen met de honing en serveer direct.
     

    Cobb: Cobble Stone (restwarmte na de hoofdmaaltijd is voldoende)
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat

    Geniet van meer gerechten