Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Homemade hamburgers met roggebroodjes

    400 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesneden), 6 blaadjes bascilicum (fijngesneden), 12 olijven (fijngesneden), 1 klein ei, zout, peper, olijfolie, 4 afbakbroodjes (rogge)

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de hamburgers en de broodjes op de plaat en plaats de deksel terug op de Cobb. Draai de hamburgers en broodjes na 5 minuten om. Na ongeveer 10 minuten zijn de broodjes en hamburgers klaar.

    Lekker met een salade van gegrilde groente. Eet smakelijk.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat of grilplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Bosbessenmuffins met een kaneellaagje

    200 gr witte bloem, 150 gr suiker , ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 75 ml plantaardige olie, 1 ei, 75 ml melk, 150 gr verse bosbessen, Voor de bovenlaag: , 50 gr suiker, 25 gr witte bloem, 25 gr boter (in stukjes), 1 tl kaneelpoeder

    Steek de Cobb aan met 7 barbecuebriketjes. Vet een bakvorm voor muffins in of vul ze met papieren vormpjes. Vermeng de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de olie, ei en melk er doorheen. Zorg voor een luchtig beslag. Schep daarna voorzichtig de bosbessen er doorheen. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan de helft met beslag. Meng voor de kruimellaag de suiker, bloem, boter en kaneel met een vork tot fijne kruimels. Strooi een dun laagje van het mengsel over het beslag.

    Bak de muffins ongeveer 25 minuten op het rooster in de Cobb met de deksel erop.
    Let op! De eerste 20 minuten de deksel niet van de Cobb afhalen om inzakken te voorkomen.

     

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Lamsrack voor 4 personen

    800g lamsrack, 80ml olijfolie, 3 takjes rozemarijn, 15g grove mosterd, 115ml citroensap, 45ml rode wijn, 3 teentjes knoflook, zout en zwarte peper

    Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon zodat het vlees niet verbrandt en snij het overtollige vet weg. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd. Marineer de lamsrack minimaal 30 minuten. Plaats het Cobb rooster op de Cobb barbecue als deze op temperatuur is. Warm de Cobb barbecue 5 minuten voor met de deksel erop. Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop. Bestrijk de lamsrack met de marinade en braad nog eens 15 minuten. Haal het lam van de Cobb barbecue en laat het 5 minuten rusten.

    Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
    Cobb accessoires: rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

    300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

    Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

    Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Boerenomelet Vegetarisch

    olijfolie, 6 vrije uitloop eieren, 1/2 prei, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 150 gr champignons, in plakjes,, 1/2 paprika, fijngesneden, scheutje slagroom, 2 eetlepels water, 50 gr Parmazaanse kaas, geraspt, zout, peper

    Steek de Cobble Stone aan. Plaats, als de Cobble Stone op temperatuur is, de bakplaat met olijfolie en de deksel op de Cobb. Laat deze ongeveer 5 minuten op temperatuur komen. Bak de ui en prei aan. Voeg daarna de champignons en paprika toe. Gaar de groente in ongeveer 10 minuten. Laat hierbij de deksel zoveel mogelijk op de Cobb.

    Klop het ei met de slagroom en het water. Voeg naar wens zout en peper toe. Verdeel de gebakken groente over de bakplaat en schenk het eimengsel er overheen. Bestrooi het geheel met de kaas. Plaats de deksel terug op de bakplaat en laat het de omelet in ongeveer 10 minuten bijna gaar worden (er mag nog iets eigeel zacht zijn). Haal de bakplaat van de Cobb, leg de bakplaat op een plank en plaats de deksel terug op de bakplaat (!). Laat de omelet nog 5 minuten nagaren.

    Serveer de omelet met brood en boter.
    Eet smakelijk!

    Tip: De boerenomelet kan ook gevuld worden hamblokjes.
     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten