Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Warm gerookte zalm

4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

Cobb:
Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

Geniet van meer gerechten

Lamscurry met yoghurt 4 personen

800 gram lamsvlees, in stukken gesneden, 2 uien, gesneden, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 4cm gember, geschild en fijngesneden, 4 tomaten, in stukken gesneden, 4 tl. korianderpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. garam masala, 1 tl. kaneelpoeder, 1 tl. kardemonpoeder , koolzaadolie, 100 ml yoghurt, zout, water, 2 eetl. verse koriander

Steek de Cobb aan en warm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de ui, knoflook en gember aan in de olie. Voeg na enkele minuten de kruiden, behalve de verse koriander, toe en bak deze kort mee. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom aan. Voeg daarna de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de Cobb en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is.

Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de Cobb. Gaar het geheel nogmaals een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.

Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: wok

Geniet van meer gerechten

Gegrilde asperges met fetakaas en peterseliemayonaise Voorgerecht voor 4 personen

750 g groene asperges, 2el olijfolie, sap van een ½ citroen, zout, 8 el verse peterselie, 4 el mayonaise, 2 el boerenyoghurt, 100 g fetakaas, vers gemalen peper en zout

Snij de peterselie fijn en meng deze met de mayonaise en yoghurt. Breng het geheel op smaak met citroensap van een halve citroen, zout en vers gemalen peper.
Besprenkel de asperges met olie en citroensap en voeg naar smaak zout toe.

Steek de Cobble Stone aan. Verwarm, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met de grilplaat en deksel ongeveer 10 minuten voor. Gril de asperges in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin en beetgaar. 

Verdeel de asperges over de borden. Giet de mayonaisedressing over de asperges. Verbrokkel  de fetakaas verbrokkelen en strooi deze er overheen.

Tip: Voor het grillen van de asperges heb je de Cobb maar kort nodig. De Cobble Stone blijft twee uur heet dus er is nog voldoende tijd voor het bereiden van een hoofdgerecht.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grilplaat

Geniet van meer gerechten

Kerstkalkoen op de Cobb Supreme 8-10 personen

1 kalkoen (ongeveer 3,5 kg), 500 gr boter, kamertemperatuur, olijfolie, 2 citroenen, rasp en sap (restant niet weggooien!), 1 bosje peterselie, fijngesneden, 3 teentjes knoflook, geperst, zout, peper, 2 middelgrote uien, gepeld, in vieren, 1 appel, in vieren, zonder klokhuis, 1 stengel bleekselderij, in stukken

Houd bij de aankoop van de kalkoen rekening met de grootte. Controleer van te voren of de kalkoen onder deksel van de Cobb Supreme past.
Vergeet hierbij niet de hoogte van het rooster!

 

Haal de kalkoen uit de koelkast en laat deze buiten de koelkast in 2u op temperatuur komen.

Weeg de kalkoen (om de braadtijd te bepalen). Haal het elastiek/touw van de poten, verwijder de ingewanden en nek en was de kalkoen van binnen en buiten. Dep de kalkoen droog met keukenpapier. 

Breng de binnenkant van de kalkoen op smaak met zout en peper. Vul de kalkoen met de citroen, appel, uien en bleekselderij. 

Meng de boter met de citroenrasp, het citroensap, de peterselie, knoflook en een scheut olijfolie. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. 

Haal voorzichtig het vel van de kalkoen los van het vlees (zowel de rug als de borst). Verdeel 3/4 van de boter gelijkmatig onder de huid van de kalkoen. Smeer de kalkoen aan de buitenkant met de rest van de boter in. 

Steek de Cobb aan met 1 1/2 of 2 Cobble Stones aan. Gebruik bij een buitentemperatuur van minder dan 15 graden 2 Cobble Stones. Bij een hogere buitentemperatuur is 1 1/2 Cobble Stone voldoende. Laat, als de Cobble Stone helemaal grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel in 10-15 minuten op temperatuur komen. Leg de kalkoen op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. 

De braadtijd is ongeveer 30 minuten per 1 kg kalkoen. Prik, om te bepalen of de kalkoen gaar is, met een satéprikker een gaatje in het vlees. Wanneer er helder vocht uit de kalkoen komt is deze gaar.

Haal de kalkoen van het rooster en laat deze 20-30 minuten rusten voor serveren. 

 

 

Cobb: Cobb Supreme met Cobble Stones
Cobb accessoires: Cobb Supreme rooster

Geniet van meer gerechten

Homemade hamburgers met roggebroodjes

400 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesneden), 6 blaadjes bascilicum (fijngesneden), 12 olijven (fijngesneden), 1 klein ei, zout, peper, olijfolie, 4 afbakbroodjes (rogge)

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de hamburgers en de broodjes op de plaat en plaats de deksel terug op de Cobb. Draai de hamburgers en broodjes na 5 minuten om. Na ongeveer 10 minuten zijn de broodjes en hamburgers klaar.

Lekker met een salade van gegrilde groente. Eet smakelijk.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb met basisplaat of grilplaat

Geniet van meer gerechten