Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • MOINK ballen van Judy

    750 gram rundergehakt, zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram), 1 losgeklopt ei, 60 gram gekruid paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 118 ml melk, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde peterselie, 300 gram ontbijtspek , barbecue rub , barbecuesaus

    Steek de COBB aan met 7 ecobrasa briketten.
    Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).
    Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
    Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.Dit past precies op de basisplaat met rooster.
    Leg de balletjes een half uur op de COBB en bestrijk ze met barbecuesaus.
    Doe de pellets op de briketten en laat dit een half uur roken in de COBB.

    Cobb: 7 Ecobrasa briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster, cocktailprikkertjes, Hickory rookpellets

    Geniet van meer gerechten
  • Bosbessenmuffins met een kaneellaagje

    200 gr witte bloem, 150 gr suiker , ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 75 ml plantaardige olie, 1 ei, 75 ml melk, 150 gr verse bosbessen, Voor de bovenlaag: , 50 gr suiker, 25 gr witte bloem, 25 gr boter (in stukjes), 1 tl kaneelpoeder

    Steek de Cobb aan met 7 barbecuebriketjes. Vet een bakvorm voor muffins in of vul ze met papieren vormpjes. Vermeng de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de olie, ei en melk er doorheen. Zorg voor een luchtig beslag. Schep daarna voorzichtig de bosbessen er doorheen. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan de helft met beslag. Meng voor de kruimellaag de suiker, bloem, boter en kaneel met een vork tot fijne kruimels. Strooi een dun laagje van het mengsel over het beslag.

    Bak de muffins ongeveer 25 minuten op het rooster in de Cobb met de deksel erop.
    Let op! De eerste 20 minuten de deksel niet van de Cobb afhalen om inzakken te voorkomen.

     

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Portugese kip Recept voor 4 personen

    4 kippenpoten , 1 theel komijnpoeder , 3 eetl olijfolie , 3 teentjes grofgehakte knoflook , 1 gesnipperde ui , 1 eetl gehakte koriander , 3 dl droge witte wijn of water, 1 blokje kippenbouillon, 1 citroen , 1 eetl honing , 2 eetl blanke rozijnen, zout, peper

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok met olijfolie en de deksel 10 minuten op temperatuur komen. Wrijf ondertussen de kip in met komijn, zout en peper. Fruit de ui en knoflook aan in de wok. Bak daarna de kip rondom bruin. Voeg koriander, wijn, bouillonblokje en wijn/water toe. Maak de citroen schoon en snij deze in dunne plakken. Voeg de citroenschijven, de honing en de rozijnen toe. Laat het gerecht met de deksel op Cobb in ongeveer driekwart gaar stoven.

    Dit gerecht is heerlijk met een salade en stokbrood. Eet smakelijk!
     

    Cobb: Cobble Stone of 10 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Pepernoten Voor 4 porties

    250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter of margarine, 50 ml melk, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout

    1. Steek de Cobb aan met 5 barbecue briketjes

    2. Mix de boter in een beslagkom zacht

    3. Kneed met je handen meel, zuiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. 

    4. Vorm van het deeg kleine balletjes

    5. Warm de bakplaat 5 minuten voor met de deksel erop

    6. Bak de pepernoten in 25 minuten op de bakplaat met de deksel erop

    Cobb: 5 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Gegrilde eendenborst met cranberry compote Voorgerecht voor 4 personen

    400 g eendenborst, vetkant kruislings ingesneden, 50 ml olijfolie, 30 ml honing, 15 ml balsamicoazijn, 75 g rucola, 4 eetl cranberrycompote, zout en peper

    1. Maak een marinade van de olijfolie, honing en
    balsamicoazijn.
    2. Marineer de eendenborst enkele uren in de helft van
    de marinade.
    3. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot hij heet is. Leg de grillplaat op de Cobb
    en verwarm die met de deksel erop 5 tot 10 minuten
    voor.
    4. Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden op
    de grillplaat en zet de deksel erop. Draai het vlees na
    ongeveer 3 minuten om. Gril het verder gaar: ongeveer
    10 minuten voor rosé, 15 minuten voor doorbakken.
    Til de deksel tijdens het grillen zo min mogelijk op.
    5. Laat de eendenborst 5 minuten rusten op een plank,
    losjes verpakt in aluminiumfolie. Snijd hem dan in
    plakken.
    6. Maak 4 borden op met rucola, plakjes eendenborst en
    cranberrycompote. Besprenkel het geheel met het
    restant van de marinade en bestrooi met peper en
    zout.
     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb grilplaat, aluminiumfolie

    Geniet van meer gerechten