Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

 • Zalm roken Voor 4 personen

  150 gram zalmfilet per persoon

  Steek de Cobb aan met aanmaakblokjes en briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat en deksel op de Cobb en warm deze 5 minuten voor. Vouw een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. Plaats de zalmfilet op het rooster. Leg het zakje rookpellets op de briketten en plaats de basisplaat, het rooster met zalmfilet en de deksel op de Cobb. Binnen 5 minuten begint de Cobb te roken. De zalm is gaar wanneer zich eiwitten gevormd hebben op de filet. Dit is, afhankelijk van de grootte en dikte van het stuk zalm, na 15 tot 25 minuten.

  Cobb: 6 barbecuebriketjes
  Cobb accessoires: Cobb rooster

  Geniet van meer gerechten
 • Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

  300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

  Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

  Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

  Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb bakplaat

  Geniet van meer gerechten
 • Champignonrisotto voor 4 personen

  250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

  Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

  Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

  Eet smakelijk!

  Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  Cobb accessoires: Cobb wok

  Geniet van meer gerechten
 • Kalkoenbout met oregano en citroen 4-6 personen (afhankelijk van de grootte van de bouten)

  2 kalkoenbouten, gedroogde oregano, 1 citroen, zout, peper, olijfolie

  Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de briket op temperatuur is, de basisplaat en deksel 10 minuten voor.

  Breng de bouten op smaak met zout, peper en oregano en besprenkel ze met olijfolie. Braad de bouten aan beide kanten 5 minuten aan op de basisplaat. Laat tijdens het aanbraden de deksel zo veel mogelijk op de Cobb. Haal, als de bouten aangebraden zijn, de bouten van de basisplaat en leg ze op het rooster.

  Snij de citroen in twee helften en besprenkel de bouten met het sap van de citroen. Plaats de citroen bij de bouten op het rooster.
  Leg het rooster op de basisplaat en plaats de deksel op de Cobb.

  De garingstijd is afhankelijk van de grootte van de bouten. Deze kan variëren van 1 tot 1.5u.
  U kunt groente en aardappelen meegaren in de kom. Houd er wel rekening mee dat de garingstijd van de kalkoen daardoor iets langer wordt.

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb rooster

  Geniet van meer gerechten
 • Lamsrack voor 4 personen

  800g lamsrack, 80ml olijfolie, 3 takjes rozemarijn, 15g grove mosterd, 115ml citroensap, 45ml rode wijn, 3 teentjes knoflook, zout en zwarte peper

  Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon zodat het vlees niet verbrandt en snij het overtollige vet weg. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd. Marineer de lamsrack minimaal 30 minuten. Plaats het Cobb rooster op de Cobb barbecue als deze op temperatuur is. Warm de Cobb barbecue 5 minuten voor met de deksel erop. Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop. Bestrijk de lamsrack met de marinade en braad nog eens 15 minuten. Haal het lam van de Cobb barbecue en laat het 5 minuten rusten.

  Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
  Cobb accessoires: rooster

  Geniet van meer gerechten