Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise) Voor 4 personen

500g nieuwe aardappelen, Handjevol peterselie, gesneden, Schil van 1 citroen, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, Olijfolie, 125ml zwarte olijven, 100g cherry tomaten, gehalveerd, Zout en peper

Kook de aardappelen 15-20 minuten (schillen is optioneel) en halveer ze.
Doe de aardappelen in een pan met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de Noorse zalm.

OPTIONEEL: voeg erwten, asperges, mosterd en gekookt ei aan dit gerecht toe.
 

 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten

Koolsalade Voor 4 personen

500g dun gesneden kool naar keuze, 1 winterwortel, julienne gesneden, 2 lenteuien of 1/4 rode ui, gesneden, Handjevol peterselie, gesneden, 100g mayonaise, 50ml saladedressing, op olie gebaseerd, Zout en peper, 10g suiker

Meng alle groenten.
Meng de peterselie, mayonaise, dressing en suiker.
Giet het over de groenten en breng op smaak met zout en peper.

OPTIONEEL: voeg in plaats van de bereide dressing twee sinaasappels in partjes toe en wat maanzaad om een citrussmaak te krijgen.
 

 

Cobb:
Cobb accessoires:

Geniet van meer gerechten

Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Pannenkoeken met blauwe bessen en limoen recept voor 10 pannenkoeken

200 gr bloem, 2 eieren, zout, 600 ml melk, poedersuiker, blauwe bessen, 4 limoenen, boter om in te bakken

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone op temperatuur is, de bakplaat 5 minuten voor.

Bereid ondertussen het beslag. Doe de bloem in de kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg aan het kuiltje de eieren, het zout en een klein beetje melk toe. Meng nu langzaam het ei door de bloem en voeg al roerend de rest van de melk toe. Door vanuit het midden te roeren voorkom je dat het beslag gaat klonteren. Meng het geheel tot er een glad beslag ontstaat. 

Smelt wat boter op de bakplaat en giet er daarna een juslepel beslag op. Draai de pannenkoek om wanneer de onderzijde bruin is en laat ook de andere kant bruin worden.

Haal de pannenkoek van de bakplaat, vouw in vieren en besprekel met limoensap.
Serveer de pannenkoek met poedersuiker, blauwe bessen en een stukje limoen. 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat, beslagkom, garde

Geniet van meer gerechten

Tonijn burger, wasabi mayonaise en zoetzure komkommer Voor 4 personen

4 dikke tonijn steaks van 150-180g, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 15ml geroosterde sesamolie, Zout, 1/4 eetlepel verse gemalen zwarte peper, Mizuna bladeren of gemengde sla, 4 hamburger broodjes, 60ml zoetzure gember, 200ml mayonaise, Mespuntje wasabi pasta, Handjevol koriander, gesneden, 100ml witte wijn azijn, 15g suiker, 3/4 komkommer, in plakjes gesneden

Smeer de steaks in met olijfolie, sesamolie en breng op smaak met zout en peper.
Snij de broodjes door. Beleg de onderkant van het broodje met mizuna of gemengde sla. Meng de mayonaise met de wasabi pasta.
Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Breng de azijn met de suiker aan de kook in de wok en giet dit dan over de komkommerplakjes. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Plaats de grilplaat op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten met de deksel erop.
Braad de tonijnsteak aan op de grilplaat, aan beide zijden 2 minuten.

Leg de steaks op de sla, en doe hierover de zoetzure komkommer en de wasabi mayonaise. Serveer met zoetzure gember.
 

 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat en wok

Geniet van meer gerechten