Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Pompoensoep met zoete aardappel 4 personen

1 bio+ pompoen, ontpit en in stukjes gesneden , 1 grote zoete aardappel, in stukjes gesneden , 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl komijnpoeder, 3 tl korianderpoeder, olijfolie, zout , 2 el Philadelphia of crème fraiche, 1 liter water, Optioneel: gembersiroop

Steek de Cobb aan en verwarm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie en bak de kruiden op het laatst kort mee. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de helft van het water toe en plaats de deksel op de Cobb. Laat de pompoen 15 minuten garen. Voeg daarna de aardappel en de rest van het water toe en gaar het geheel nog 15 minuten. Houd rekening met een langere gaartijd wanneer de schil van de pompoen en de zoete aardappel meegekookt worden. 

Haal het mengsel uit de wok en giet het in een diepe kom. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg indien gewenst extra water toe. Meng de Philadelphia door de soep en breng het geheel op smaak met zout.  

Maak een variatie op dit recept door gembersiroop toe te voegen.

Eet smakelijk!

Cobb: Cobb Premier Gas of Cobb met Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok en staafmixer

Geniet van meer gerechten

Kaassnack met zongedroogde tomaten

1 rol bladerdeeg, 200g rijpe cheddar kaas, 100g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, 1 takje tijm, 1 ei, Vers gemalen zwarte peper, Zout, Boter

 

1. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone of briketjes.
2. Leg, als de briketjes op temperatuur zijn, de basisplaat en het rooster op de Cobb en laat deze samen met de deksel 5 minuten op temperatuur komen. 
3. Rasp ondertussen de kaas en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng deze samen met de tijm en breng het geheel op smaak met zout en peper.
4. Rol het bladerdeeg uit en snij het in rechthoeken van 20cm bij 10cm.
5. Plaats het kaasmengsel op een helft van de bladerdeeg en zorg ervoor dat er 1cm ruimte blijft bij de randen.
6. Breek het ei en klop het los met een vork.
7. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei.
8. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
9. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het overgebleven ei.
10. Leg aluminium folie op het rooster van de Cobb (Pas op! Het rooster is heet.) . Plaats de snacks op het folie en plaats de deksel terug op de Cobb .
11. Gaar de snacks totdat het bladerdeeg goudbruin gekleurd en de onderkant volledig gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Til tussendoor de deksel zo min mogelijk op.
12. Serveer de snack als bijgerecht of als tussendoortje.
 

Cobb: Cobble Stone of 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes en zilverfolie
Cobb accessoires: Cobb Rooster

Geniet van meer gerechten

Chicken on a Can 3 personen

1 hele kip, 1 bierblikje (33cl), olijfolie, zout, peper, 1 tl oregano, 1 tl bascilicum, 1 tl kerriepoeder, ½ tl paprikapoeder, 3 grote aardappelen

Mix de kruiden, zout en peper. Wrijf de kip in met olie. Wrijf daarna de kip in met kruiden. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. 

Snij de aardappelen in de lengte door en verpak met een beetje zout en olijfolie in zilverfolie. Plaats de aardappelen in de kom. Leg de basisplaat, dekselverhoger en deksel op de Cobb en laat deze in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

Drink de helft van het bier uit het bierblikje. Schuif de kip over het bierblikje heen. Zet de kip met het blikje op de basisplaat en plaats de deksel terug op de Cobb. 

Gaar de kip in ongeveer 70 minuten.
Serveer de kip en aardappelen met een lekkere groene salade of appelmoes.
 

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Dekselverhoger

Geniet van meer gerechten

Citroen kipdrumsticks met honing en rozemarijn 4 personen

12 kippendrumsticks, 4 el olijfolie, 4 el honing, sap van 2 citroenen, rasp van 1 citroen, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, zout

Maak een marinade van de olie, honing, citroensap, citroenrasp, knoflook en rozemarijn en breng op smaak met zout. De kippendrumstick in een schaal leggen en de marinade over de kip gieten. Wrijf de marinade goed in de kippendrumsticks en plaats de schaal in de koelkast. Hoe langer de marinade in kan trekken, hoe beter.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm de basisplaat en deksel 5 minuten voor. Verdeel de kipdrumsticks over het rooster. Leg het rooster op de basisplaat en leg de deksel terug op de Cobb. Keer de drumsticks na 25 minuten. De drumsticks zijn na ongeveer 50 minuten gaar.

Lekker als snack of met rijst en een salade als hoofdmaaltijd.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Op de huid gebakken forelfilet met venkel en aardappeltjes Een hele maaltijd bereiden op de Cobb

2 forelfilets, 1 venkel, 300 gram krieltjes, citroentijm, rozemarijn, olijfolie, zout , peper

Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken. Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie. Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is.

Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen). Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.

Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor. Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat. Plaats de deksel op de Cobb. Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar. De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis. Breng de vis op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Het recept is voor 2 personen, maar kan op de Cobb ook voor 4 personen bereid worden.

 

 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Zilverfolie

Geniet van meer gerechten