Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gegrilde eendenborst met cranberry compote Voorgerecht voor 4 personen

400 g eendenborst, vetkant kruislings ingesneden, 50 ml olijfolie, 30 ml honing, 15 ml balsamicoazijn, 75 g rucola, 4 eetl cranberrycompote, zout en peper

1. Maak een marinade van de olijfolie, honing en
balsamicoazijn.
2. Marineer de eendenborst enkele uren in de helft van
de marinade.
3. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
3 minuten tot hij heet is. Leg de grillplaat op de Cobb
en verwarm die met de deksel erop 5 tot 10 minuten
voor.
4. Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden op
de grillplaat en zet de deksel erop. Draai het vlees na
ongeveer 3 minuten om. Gril het verder gaar: ongeveer
10 minuten voor rosé, 15 minuten voor doorbakken.
Til de deksel tijdens het grillen zo min mogelijk op.
5. Laat de eendenborst 5 minuten rusten op een plank,
losjes verpakt in aluminiumfolie. Snijd hem dan in
plakken.
6. Maak 4 borden op met rucola, plakjes eendenborst en
cranberrycompote. Besprenkel het geheel met het
restant van de marinade en bestrooi met peper en
zout.
 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grilplaat, aluminiumfolie

Geniet van meer gerechten

Warm gerookte zalm

4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

Cobb:
Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

Geniet van meer gerechten

MOINK ballen van Judy

750 gram rundergehakt, zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram), 1 losgeklopt ei, 60 gram gekruid paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 118 ml melk, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde peterselie, 300 gram ontbijtspek , barbecue rub , barbecuesaus

Steek de COBB aan met 7 ecobrasa briketten.
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).
Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.Dit past precies op de basisplaat met rooster.
Leg de balletjes een half uur op de COBB en bestrijk ze met barbecuesaus.
Doe de pellets op de briketten en laat dit een half uur roken in de COBB.

Cobb: 7 Ecobrasa briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster, cocktailprikkertjes, Hickory rookpellets

Geniet van meer gerechten

Pompoensoep met zoete aardappel 4 personen

1 bio+ pompoen, ontpit en in stukjes gesneden , 1 grote zoete aardappel, in stukjes gesneden , 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl komijnpoeder, 3 tl korianderpoeder, olijfolie, zout , 2 el Philadelphia of crème fraiche, 1 liter water, Optioneel: gembersiroop

Steek de Cobb aan en verwarm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie en bak de kruiden op het laatst kort mee. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de helft van het water toe en plaats de deksel op de Cobb. Laat de pompoen 15 minuten garen. Voeg daarna de aardappel en de rest van het water toe en gaar het geheel nog 15 minuten. Houd rekening met een langere gaartijd wanneer de schil van de pompoen en de zoete aardappel meegekookt worden. 

Haal het mengsel uit de wok en giet het in een diepe kom. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg indien gewenst extra water toe. Meng de Philadelphia door de soep en breng het geheel op smaak met zout.  

Maak een variatie op dit recept door gembersiroop toe te voegen.

Eet smakelijk!

Cobb: Cobb Premier Gas of Cobb met Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb wok en staafmixer

Geniet van meer gerechten

Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten