Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Aardappel op zijn Afrikaans Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

    olijfolie, 2 uien in dunne ringen gesneden, 30 ml balsamico-azijn, 30 gr bruine suiker, 6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden, 350 ml slagroom, 150 gr geschaafde Parmezaanse kaas, zout, peper

    Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

    Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.

    Eet smakelijk!
     

    Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Homemade hamburgers met roggebroodjes

    400 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesneden), 6 blaadjes bascilicum (fijngesneden), 12 olijven (fijngesneden), 1 klein ei, zout, peper, olijfolie, 4 afbakbroodjes (rogge)

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de Cobb met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de hamburgers en de broodjes op de plaat en plaats de deksel terug op de Cobb. Draai de hamburgers en broodjes na 5 minuten om. Na ongeveer 10 minuten zijn de broodjes en hamburgers klaar.

    Lekker met een salade van gegrilde groente. Eet smakelijk.

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat of grilplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Witte wijn mosselen voor 4 personen

    1kg verse mosselen schoongemaakt en gewassen, 3 grote lenteuien gesneden, 1/2 ui gesneden, 2 dikke teentjes knoflook gesneden, 1 verse rode chili, handjevol peterselie grof gesneden, 150ml droge witte wijn, 2 eetlepels crème fraiche/koksroom, sap van een 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie

    Plaats de wok op de Cobb barbecue als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 7 minuten voor met de deksel erop. Voeg de olijfolie toe en fruit de ui, lenteuien, knoflook en chili 3 minuten. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de mosselen en de room toe. Plaats de deksel op de barbecue en laat het stomen in het vocht totdat de mosselen open zijn. Verwijder de mosselen die niet geopend zijn. Besprenkel de mosselen met citroensap en garneer met peterselie.

    Cobb: 7 barbecue briketjes
    Cobb accessoires: wok

    Geniet van meer gerechten
  • Lamsbout met gepofte aardappelen 4 personen

    1 lamsbout zonder bot, blaadjes van 1 bosje verse tijm, 4 à 5 teentjes knoflook, 4 grote aardappels, geschild en in de lengte gehalveerd, olijfolie, peper, zout

    1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot de Cobble Stone heet is. Leg dan de
    basisplaat, het rooster en de deksel erop en verwarm
    10 minuten voor.
    2. Strooi ondertussen peper, zout en de tijmblaadjes over
    de binnen- en buitenkant van de lamsbout. Vul de
    lamsbout met de teentjes knoflook. Bind het vlees op
    met het rolladetouw.
    3. Leg de lamsbout op het rooster en zet de deksel op de
    Cobb.
    4. Verpak de aardappels met wat zout en olijfolie in
    aluminiumfolie. Leg ze in de kookring van de Cobb als
    de lamsbout 30 minuten op de Cobb ligt.
    5. De braadtijd van de lamsbout is ongeveer 1½ uur. Prik
    de vleesthermometer in het midden van de bout om de
    gaarheid te controleren. De lamsbout is rosé bij een
    kerntemperatuur van 60 °C en doorbakken bij
    65-70 °C.
    6. Laat de lamsbout 10 minuten rusten op de snijplank
    voor je hem aansnijdt. Serveer met de aardappels en
    een groene salade.
     

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, rolladetouw, aluminiumfolie, vleesthermometer

    Geniet van meer gerechten
  • Warm gerookte zalm

    4 zalmfilets van ongeveer 140 gram, limoenensap van 2 geperste limoenen, 3 teentjes knoflook - geperst, 4 tl olijfolie

    Pers de knoflookteentjes en  vermeng ze met de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalfilets, zout de filets en kruid ze met knoflookolie. Wanneer de briketjes klaar zijn (bijna grijs) en ook de zalmfilets voorbereid zijn, vouw dan een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. P Leg het zakje rookpellets op de briketten. Plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb en plaats hierop de zalmfilets. Plaats nu de deksel op de Cobb. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Gril de zalm in ongeveer 15 minuten - afhankelijk van de dikte van de filets - gaar.

    Belangrijk: laat de deksel op de Cobb tijdens de hele griltijd.

    Cobb:
    Cobb accessoires: Cobb rooster, handjevol rookpellets

    Geniet van meer gerechten