Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Portugese kip Recept voor 4 personen

4 kippenpoten , 1 theel komijnpoeder , 3 eetl olijfolie , 3 teentjes grofgehakte knoflook , 1 gesnipperde ui , 1 eetl gehakte koriander , 3 dl droge witte wijn of water, 1 blokje kippenbouillon, 1 citroen , 1 eetl honing , 2 eetl blanke rozijnen, zout, peper

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok met olijfolie en de deksel 10 minuten op temperatuur komen. Wrijf ondertussen de kip in met komijn, zout en peper. Fruit de ui en knoflook aan in de wok. Bak daarna de kip rondom bruin. Voeg koriander, wijn, bouillonblokje en wijn/water toe. Maak de citroen schoon en snij deze in dunne plakken. Voeg de citroenschijven, de honing en de rozijnen toe. Laat het gerecht met de deksel op Cobb in ongeveer driekwart gaar stoven.

Dit gerecht is heerlijk met een salade en stokbrood. Eet smakelijk!
 

Cobb: Cobble Stone of 10 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Baby aardappelen in de schil Voor 4 personen

12 nieuwe aardappelen (800 gram), Zout en peper, Knoflookboter, Handjevol verse peterselie, gesneden, Aluminiumfolie

Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Kook de aardappelen tien minuten voor (dit is optioneel om het proces te versnellen).
Wikkel iedere aardappel in folie en bak ze 30 minuten op het rooster met de deksel op de Cobb.
Maak een kruissnede in het folie en knijp voorzichtig in iedere aardappel zodat de zachte binnenkant iets naar buiten komt.
Doe er knoflookboter op, breng op smaak met zout, peper en verse peterselie.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Karamel bananen geroosterd in de schil Voor 4 personen

4 grote bananen, 250g boter, 500g poedersuiker, 500ml room, Vanille ijs, Geroosterde amandelen

Plaats het rooster op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Rooster de bananen totdat de schil zwart wordt en zacht voelt.
Plaats de wok op de Cobb.
Smelt de boter in de wok en voeg de poedersuiker toe. Roer constant totdat het mengsel een donkere karamel kleur krijgt (pas op dat het niet verbrandt).
Voeg de room toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook.
Maak in de lengte een snede door de schil van de geroosterde bananen. Bedruip ze met karamelsaus en serveer met een bolletje vanille-ijs en de geroosterde amandelen.
 

Cobb: 6 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok en rooster

Geniet van meer gerechten

Cobb Pizza

15g droge gist, mespuntje suiker, 450ml warm water, 750g witte bloem, 2 theelepels zout, 75ml olijfolie, tomatenpuree, verse basilicum gesneden, ansjovis, salami plakjes, zwarte olijven, mozzarella, oregano, zout en peper

Los de gist en suiker op in de helft van het warme water. Laat het 10 minuten staan. Meng de bloem en het zout en giet hier het gistmengsel bij. Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel. Laat het daarna rijzen, in een bedekte kom die van tevoren is ingesmeerd met olie, totdat het deeg twee keer zo groot is.

Rol het deeg uit zodat het op de bakplaat past. Zorg ervoor dat het deeg niet meer dan een halve centimeter dik is. Maak een tomatensaus van tomatenpuree, basilicum, chili, zout en peper. Smeer de tomatensaus over het deeg en voeg de toppings toe.

Plaats de Cobb bakplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb bbq 7 minuten voor met de deksel erop. Plaats de pizza op de bakplaat en bak de pizza 15 minuten met de deksel erop. Deze pizza kan gemaakt worden met elke topping naar keuze.

Cobb: 5 barbecue briketjes
Cobb accessoires: bakplaat

Geniet van meer gerechten

Biefstuk met romige pepersaus 4 personen

4 biefstukken, 250 ml room, 3 el gepekkelde groene peperkorrels, 1 scheutje brandy (optioneel), 4 tomaten, 8 stronkjes lange brocolli, zout en peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb en laat deze enkele minuten op temperatuur komen. 

Giet de room en brandy in de wok en voeg hier de peperkorrels aan toe. Laat de saus 15 minuten pruttelen, breng deze daarna op smaak met zout en peper. Giet de saus in de sauskom en dek af. 

Maak de wok schoon en laat deze opnieuw op temperatuur komen. De wok moet heet zijn! Voeg wat olijfolie toe aan de wok en bak de biefstuk in ongeveer 4 minuten aan beide kanten medium gaar. Leg de biefstukken op een plank om te rusten. 

Leg de grillplaat op de Cobb en laat deze op temperatuur komen. Bestrijk de grillplaat met olijfolie en grill de tomaten en brocolli in 4 minuten aan elke kant knapperig. Keer regelmatig om. 

Breng vlak voor het serveren de biefstukken op smaak met zout en peper. Verwarm, indien nodig, de pepersaus nog even in de wok. 

 

Een lekker bijgerecht zijn gepofte aardappelen die meegegaard zijn in de kom. 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grillplaat, Cobb wok en sauskom

Geniet van meer gerechten