Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gekruide varkenskoteletten voor 4 personen

4 varkenskoteletten van 200 gram, gemalen zwarte peper, 5g chilipoeder, 20ml Worcestershire sauce, 3g Dijon mosterd, 1/2 eetlepet zout, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 50ml olie

Meng alle ingrediënten tot een marinade. Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken. Plaats de Cobb grilplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop. Gril de koteletten 4 minuten aan elke zijde op de grilplaat. Keer de koteletten regelmatig om. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten. Serveer met gekarameliseerde appels en pastasalade.

Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
Cobb accessoires: grilplaat

Geniet van meer gerechten

Rosbief met gepofte aardappelen en gegrilde asperges Een hele maaltijd van de Cobb

800 gr rosbief, als het kan met een beetje vet erop, 3 teentjes knoflook, gehalveerd, 2 takjes rozemarijn, zout, peper, 50 gr boter, 4 grote of 8 kleine pofaardappelen (of kruimige), olijfolie, zure room, 500 gr groene asperges, zout

Boen de aardappelen schoon en snij de aardappelen op maat zodat ze in de kom passen. Verpak de aardappelen met een beetje olijfolie in aluminium folie.
Dep de rosbief droog. Steek met een scherp mes gaatjes in de rosbief en steek om en om knoflook en rozemarijn in de rosbief. Breng de rosbief op smaak met zout en peper. 

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de ingepakte aardappelen in de kookring. Leg, als de aardappelen in stukken gesneden zijn, de aardappel met de schilkant naar het brikettenmandje.

Plaats de bakplaat en de deksel op de Cobb en laat deze 10 minuten op temperatuur komen. Voeg na 5 minuten de boter toe aan de bakplaat.
Bak de rosbief aan alle kanten aan op de bakplaat. Laat tussentijds zoveel mogelijk de deksel op de Cobb. Haal de bakplaat van de Cobb. Leg de basisplaat en het rooster op de Cobb. Leg de rosbief op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb.

Gaar de rosbief op het rooster met de deksel er op. Een tijdsindicatie bij een medium gebakken rosbief is 8 minuten per 100 gram rosbief, dus voor een rosbief van 800 gr is de gaartijd ongeveer 1u.  Voor wie een thermometer wil gebruiken, de kerntemperatuur is 48oC bij “rauw”, bij medium gebakken 53oC en bij doorbakken 58oC. Haal, als de gewenste kerntemperatuur is bereikt, de rosbief van de Cobb en rol deze in bakpapier. Leg deze minimaal 15 minuten te rusten.

Haal de aardappelen uit de Cobb en leg deze, in het zilverfolie, aan de kant. Plaats de grillplaat op de Cobb en laat deze in 5 minuten met de deksel erop warm worden. Was de asperges en verwijder de onderkant. Leg de asperges op een bord en besprenkel ze met olijfolie en zout. Gril de asperges in 8 minuten gaar. Keer de asperges halverwege en laat verder de deksel op de Cobb.

Snij de rosbief in plakken en serveer deze met de gegrilde asperges en de aardappel met wat zure room erop. Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat, Cobb rooster, Cobb grillplaat, zilverfolie en bakpapier

Geniet van meer gerechten

Lamscurry met yoghurt 4 personen

800 gram lamsvlees, in stukken gesneden, 2 uien, gesneden, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 4cm gember, geschild en fijngesneden, 4 tomaten, in stukken gesneden, 4 tl. korianderpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. garam masala, 1 tl. kaneelpoeder, 1 tl. kardemonpoeder , koolzaadolie, 100 ml yoghurt, zout, water, 2 eetl. verse koriander

Steek de Cobb aan en warm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de ui, knoflook en gember aan in de olie. Voeg na enkele minuten de kruiden, behalve de verse koriander, toe en bak deze kort mee. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom aan. Voeg daarna de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de Cobb en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is.

Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de Cobb. Gaar het geheel nogmaals een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.

Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.
Eet smakelijk!

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: wok

Geniet van meer gerechten

Kalkoenbout met oregano en citroen 4-6 personen (afhankelijk van de grootte van de bouten)

2 kalkoenbouten, gedroogde oregano, 1 citroen, zout, peper, olijfolie

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de briket op temperatuur is, de basisplaat en deksel 10 minuten voor.

Breng de bouten op smaak met zout, peper en oregano en besprenkel ze met olijfolie. Braad de bouten aan beide kanten 5 minuten aan op de basisplaat. Laat tijdens het aanbraden de deksel zo veel mogelijk op de Cobb. Haal, als de bouten aangebraden zijn, de bouten van de basisplaat en leg ze op het rooster.

Snij de citroen in twee helften en besprenkel de bouten met het sap van de citroen. Plaats de citroen bij de bouten op het rooster.
Leg het rooster op de basisplaat en plaats de deksel op de Cobb.

De garingstijd is afhankelijk van de grootte van de bouten. Deze kan variëren van 1 tot 1.5u.
U kunt groente en aardappelen meegaren in de kom. Houd er wel rekening mee dat de garingstijd van de kalkoen daardoor iets langer wordt.

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster

Geniet van meer gerechten

Pepernoten Voor 4 porties

250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter of margarine, 50 ml melk, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout

1. Steek de Cobb aan met 5 barbecue briketjes

2. Mix de boter in een beslagkom zacht

3. Kneed met je handen meel, zuiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. 

4. Vorm van het deeg kleine balletjes

5. Warm de bakplaat 5 minuten voor met de deksel erop

6. Bak de pepernoten in 25 minuten op de bakplaat met de deksel erop

Cobb: 5 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten