Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Champignonrisotto voor 4 personen

    250 gram risottorijst, 250 gram champignons naar keuze (in plakjes), 1 liter water (warm), 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 sjalotjes (gesneden), 150 ml witte wijn, 100 gram parmezaanse kaas, olijfolie

    Steek de Cobb aan met 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes.

    Plaats de wok op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn. Verwarm de wok met de olijfolie minimaal 5 minuten voor met de deksel erop. Bak hierin de sjalotjes en knoflook goudbruin en bak daarna de champignons mee. Voeg dan het verkruimelde bouillonblokje toe en daarna de risotto. Meng de risotto goed met de olijfolie (voeg eventueel extra olijfolie toe). Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door tot het kookt. Voeg daarna gedurende 20 minuten regelmatig kleine hoeveelheden warm water toe aan de risotto en roer de risotto regelmatig door. Zorg dat de risotto niet droogkookt. Voeg, als de risotto bijna gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Haal de wok van de Cobb en laat de risotto met deksel nog 5 minuten nagaren.

    Eet smakelijk!

    Cobb: 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Portugese kip Recept voor 4 personen

    4 kippenpoten , 1 theel komijnpoeder , 3 eetl olijfolie , 3 teentjes grofgehakte knoflook , 1 gesnipperde ui , 1 eetl gehakte koriander , 3 dl droge witte wijn of water, 1 blokje kippenbouillon, 1 citroen , 1 eetl honing , 2 eetl blanke rozijnen, zout, peper

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok met olijfolie en de deksel 10 minuten op temperatuur komen. Wrijf ondertussen de kip in met komijn, zout en peper. Fruit de ui en knoflook aan in de wok. Bak daarna de kip rondom bruin. Voeg koriander, wijn, bouillonblokje en wijn/water toe. Maak de citroen schoon en snij deze in dunne plakken. Voeg de citroenschijven, de honing en de rozijnen toe. Laat het gerecht met de deksel op Cobb in ongeveer driekwart gaar stoven.

    Dit gerecht is heerlijk met een salade en stokbrood. Eet smakelijk!
     

    Cobb: Cobble Stone of 10 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Lamscurry met yoghurt 4 personen

    800 gram lamsvlees, in stukken gesneden, 2 uien, gesneden, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 4cm gember, geschild en fijngesneden, 4 tomaten, in stukken gesneden, 4 tl. korianderpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. garam masala, 1 tl. kaneelpoeder, 1 tl. kardemonpoeder , koolzaadolie, 100 ml yoghurt, zout, water, 2 eetl. verse koriander

    Steek de Cobb aan en warm de wok en deksel 5 minuten voor. Fruit de ui, knoflook en gember aan in de olie. Voeg na enkele minuten de kruiden, behalve de verse koriander, toe en bak deze kort mee. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom aan. Voeg daarna de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de Cobb en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is.

    Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de Cobb. Gaar het geheel nogmaals een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.

    Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.
    Eet smakelijk!

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: wok

    Geniet van meer gerechten
  • Bosbessenmuffins met een kaneellaagje

    200 gr witte bloem, 150 gr suiker , ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 75 ml plantaardige olie, 1 ei, 75 ml melk, 150 gr verse bosbessen, Voor de bovenlaag: , 50 gr suiker, 25 gr witte bloem, 25 gr boter (in stukjes), 1 tl kaneelpoeder

    Steek de Cobb aan met 7 barbecuebriketjes. Vet een bakvorm voor muffins in of vul ze met papieren vormpjes. Vermeng de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de olie, ei en melk er doorheen. Zorg voor een luchtig beslag. Schep daarna voorzichtig de bosbessen er doorheen. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan de helft met beslag. Meng voor de kruimellaag de suiker, bloem, boter en kaneel met een vork tot fijne kruimels. Strooi een dun laagje van het mengsel over het beslag.

    Bak de muffins ongeveer 25 minuten op het rooster in de Cobb met de deksel erop.
    Let op! De eerste 20 minuten de deksel niet van de Cobb afhalen om inzakken te voorkomen.

     

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Quiche Lorraine Hartige taart voor Valentijnsdag

    Voor het deeg:, 200 gr. bloem, 100 gr. boter, zout, 5 el. water, Voor de vulling: , 200 gr. mager gerookte spek (blokjes), 4 eieren, 250 ml room, peper, zout, 150 gr. gemalen gruyère kaas

    Snij de boter in kleine blokjes, verdeel deze over de bloem en voeg hier het zout en water aan toe. Alle ingrediënten zo snel mogelijk tot een deeg kleden. Het deeg in folie minimaal 30 minuten in de koelkast laten rusten. Steek de Cobb aan met de aanmaakblokjes en briketjes. Laat, als de briketjes grijs zijn, de Cobb met basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Splits de eieren. Klop het eigeel door de room en voeg naar smaak zout en peper toe (houd er rekening mee dat het spek al vrij zout is). Voeg daarna de geraspte kaas toe. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met een dun laatje bloem.

    Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit op een bebloemde ondergrond uit tot het een halve centimeter dik is. Vouw het deeg in de bakvorm. Prik met een vorm het deeg op enkele plaatsen in. Verdeel het spek over de bodem van de bakvorm. Klop het eiwit tot het stijf is. Spatel dit door het mengsel van eigeel, room en kaas. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het spek. Strijk de bovenkant glad.

    Plaats de bakvorm op het rooster als de Cobb op temperatuur is. Plaats nu de deksel op de Cobb. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vorm. De minimale baktijd is 30 minuten. U kunt de gaarheid van de quiche controleren met behulp van een satéprikker.

    U kunt de quiche serveren met een lekkere salade. Eet smakelijk!

     

    Cobb: 10 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster en bakvorm. Let op! De bakvorm moet een kleinere diameter hebben dan het Cobb rooster om voldoende luchtcirculatie te garanderen.

    Geniet van meer gerechten