Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

 • Gegrilde eendenborst met cranberry compote Voorgerecht voor 4 personen

  400 g eendenborst, vetkant kruislings ingesneden, 50 ml olijfolie, 30 ml honing, 15 ml balsamicoazijn, 75 g rucola, 4 eetl cranberrycompote, zout en peper

  1. Maak een marinade van de olijfolie, honing en
  balsamicoazijn.
  2. Marineer de eendenborst enkele uren in de helft van
  de marinade.
  3. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
  3 minuten tot hij heet is. Leg de grillplaat op de Cobb
  en verwarm die met de deksel erop 5 tot 10 minuten
  voor.
  4. Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden op
  de grillplaat en zet de deksel erop. Draai het vlees na
  ongeveer 3 minuten om. Gril het verder gaar: ongeveer
  10 minuten voor rosé, 15 minuten voor doorbakken.
  Til de deksel tijdens het grillen zo min mogelijk op.
  5. Laat de eendenborst 5 minuten rusten op een plank,
  losjes verpakt in aluminiumfolie. Snijd hem dan in
  plakken.
  6. Maak 4 borden op met rucola, plakjes eendenborst en
  cranberrycompote. Besprenkel het geheel met het
  restant van de marinade en bestrooi met peper en
  zout.
   

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb grilplaat, aluminiumfolie

  Geniet van meer gerechten
 • Courgettekoekjes Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

  300 g geraspte courgette, 1 fijngesneden ui, 5 takjes munt (fijngesneden, alleen de blaadjes), 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, olijfolie

  Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone grijs is, de deksel en bakplaat met een beetje olijfolie in 5 minuten op temperatuur komen.

  Meng courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel met een eetlepel op de bakplaat (1 volle eetlepel per koekje). Druk het mengsel met de lepel plat tot het koekje ongeveer 1cm dik is.

  Bak de koekjes op de bakplaat in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb bakplaat

  Geniet van meer gerechten
 • Pulled Pork Slow cooking op de Cobb

  1.5kg procureur, Voor de marinade:, 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper, Voor de dressing:, 1 kopje appelazijn, 1 kopje water, ½ kopje whisky, 2 eetlepels suikerstroop, 4 theelepels zout, 1 theelepel chilipeper vlokken, 1 theelepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper

  Meng de ingrediënten van de marinade en smeer hier het vlees mee in. Rol het vlees in huishoudfolie en laat het minimaal 8u marineren in de koelkast.
  Haal de procureur 1u voor het barbecueën uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

  Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 3 aanmaakblokjes. Giet een kopje water in de kom. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel 5 minuten op temperatuur komen. Leg de procureur op het rooster. Steek één thermometer in het vlees en één thermometer in de deksel (voor de temperatuur in de Cobb).
  De temperatuur in de Cobb moet ongeveer 100-110oC zijn (200-225oF). Bij hoeveel briketten deze temperatuur bereikt wordt is afhankelijk van de buitentemperatuur, de grootte van het vlees en de brikettensoort. De temperatuur kan geregeld worden met de hoeveelheid briketten. Hoe meer briketten hoe hoger te temperatuur.

  De procureur heeft 7-8u nodig om te garen. De procureur is gaar bij een kerntemperatuur van 85oC (185oF). Het is belangrijk om gedurende de gehele periode een zo constant mogelijke temperatuur te behouden in de Cobb. Dit is meestal te bereiken door iedere 1 ½ tot 2u twee briketjes toe te voegen. Het is belangrijk om deze briketjes tegen de andere briketten aan te leggen zodat ze ook ontbranden. Wanneer de temperatuur onder de 100oC komt is het tijd om nieuwe brandstof toe te voegen.
  Tijdens de tweede helft van de garingstijd moet de procureur ieder half uur ingesmeerd worden met de dressing.

  Wanneer de procureur een kerntemperatuur van 85oC heeft bereikt mag hij van de Cobb. Wikkel de procureur in bakpapier en laat haar een uur rusten.
  Het restant van de dressing kan, na verhitting, gebruikt worden als extra dressing.

  Als het vlees gerust heeft, kan het met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Op de klassieke manier wordt de pulled pork geserveerd op een wit broodje samen met koolsalade.

  Eet smakelijk!

   

   


   

  Cobb: 12-15 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  Cobb accessoires: Cobb met basisplaat, Cobb rooster, huishoudfolie, thermometer met dubbele meting (gril en vlees) en bakpapier

  Geniet van meer gerechten
 • Mini pizza’s van de Cobb Recept voor 15 mini pizza's

  1 rol pizzadeeg met bijbehorende saus, Topping naar keuze (bv. gesneden champignons, olijven, plakjes chorizo, geraspte kaas), olijfolie

  Rol het deeg uit. Maak met behulp van de serveerring kleine rondjes in het pizzadeeg en haal de overgebleven deeg weg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg de pizza’s met de toppings.

  Steek de Cobble Stone aan. Verwarm de bakplaat en deksel 5 minuten voor. Bestrijk de bakplaat met een dun laagje olie en leg de pizza’s op de plaat. Houd wat ruimte tussen de pizza’s. Leg de deksel op de Cobb. Gaar de pizza’s in ongeveer 8 minuten, tot de onderkant lichtbruin is. 

  Herhaal dit tot alle pizza's gebakken zijn.

  Lekker met een groene salade.
  Eet smakelijk!

  Cobb: Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb bakplaat, serveerring en kwastje

  Geniet van meer gerechten
 • Chocoladefondue Voor 4 personen

  200 gram pure chocolade drops, 100-200 ml slagroom, Lange vingers, Marshmallows, Aardbeiden, Bananen, Druiven, Ananas

  Steek de Cobb aan met 3 briketjes en 2 aanmaakblokjes of gebruik de restwarmte van de Cobble Stone na het bereiden van de hoofdmaaltijd.

  Snij het fruit in stukken. Plaats de wok op de Cobb als de briketten driekwart grijs zijn. Giet gelijk de slagroom in de kom en voeg de chocolade toe. De hoeveelheid slagroom is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Roer het geheel door tot de chocolade gesmolten is.

  Als de chocolade gesmolten is kan het feest beginnen. Eet smakelijk!

  Cobb: 3 briketjes of na de hoofdmaaltijd de restwarmte van de Cobble Stone
  Cobb accessoires: Cobb wok

  Geniet van meer gerechten