Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Bosbessenmuffins met een kaneellaagje

    200 gr witte bloem, 150 gr suiker , ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 75 ml plantaardige olie, 1 ei, 75 ml melk, 150 gr verse bosbessen, Voor de bovenlaag: , 50 gr suiker, 25 gr witte bloem, 25 gr boter (in stukjes), 1 tl kaneelpoeder

    Steek de Cobb aan met 7 barbecuebriketjes. Vet een bakvorm voor muffins in of vul ze met papieren vormpjes. Vermeng de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de olie, ei en melk er doorheen. Zorg voor een luchtig beslag. Schep daarna voorzichtig de bosbessen er doorheen. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan de helft met beslag. Meng voor de kruimellaag de suiker, bloem, boter en kaneel met een vork tot fijne kruimels. Strooi een dun laagje van het mengsel over het beslag.

    Bak de muffins ongeveer 25 minuten op het rooster in de Cobb met de deksel erop.
    Let op! De eerste 20 minuten de deksel niet van de Cobb afhalen om inzakken te voorkomen.

     

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Pepernoten Voor 4 porties

    250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter of margarine, 50 ml melk, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout

    1. Steek de Cobb aan met 5 barbecue briketjes

    2. Mix de boter in een beslagkom zacht

    3. Kneed met je handen meel, zuiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. 

    4. Vorm van het deeg kleine balletjes

    5. Warm de bakplaat 5 minuten voor met de deksel erop

    6. Bak de pepernoten in 25 minuten op de bakplaat met de deksel erop

    Cobb: 5 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb bakplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Makreel roken met de Cobb Supreme Recept voor 5 makrelen

    1,5 liter water, 150 gr zeezout, 2 laurierblaadjes, 1 eetl grof gemalen peper, 1 handvol rookpellets (bv. BBQ'rs Delight Hickory), Zilverfolie

    Spoel, indien nodig, de makrelen van binnen en buiten schoon.

    Maak een pekel van het water, zout en de kruiden. Leg de makrelen in het water en laat deze minimaal 1u in het water liggen. 

    Steek de Cobb Supreme aan met 6 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Verwarm, als de briketjes op temperatuur zijn, de basisplaat en de deksel 10 minuten voor.
    Leg ondertussen de makrelen op het Supreme rooster en laat deze aan de lucht drogen. 

    Plaats het rooster op de basisplaat en leg de deksel terug op de Cobb Supreme. Gaar de makrelen 10 minuten voor.
    Vouw ondertussen van zilverfolie een zakje van 8 bij 8 cm. Vul het zakje met de rookpellets, sluit het zakje en prik gaatjes in de bovenkant. Leg het zakje op de briketten en plaats de basisplaat, het rooster met makrelen en de deksel terug op de Cobb. 

    Na toevoeging van de rookpellets zijn de makrelen na ongeveer 20 minuten gaar. De garingstijd echter afhankelijk van de grootte van de makrelen en de buitentemperatuur. Voeg bij het roken van vis/ vlees bij lagere buitentemperaturen extra briketjes toe. 

     

     

     

    Cobb: Cobb Supreme met 6 briketjes en 2 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb Supreme rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacomole Lekkere snack voor 4 personen

    1 zak nacho chips, 2 tomaten, alleen het vlees, in stukjes, 1/2 rode ui, in ringen, 1/2 groene paprika, in repen , 1/2 blikje mais, 2 lente-uitjes, gesneden, 50 gr geraspte kaas, 1 avocado, 1/2 rode ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 tomaat, alleen het vlees, in stukjes, 1 el fijngesneden koriander, zout, peper, limoensap

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat de basisplaat, rooster en deksel ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.

    Leg de nacho's in de ovenschaal en verdeel de tomaat, ui, paprika, mais en lente-ui erover. Bestrooi het geheel met kaas.
    Leg de ovenschaal op het rooster en plaats de deksel erop. Smelt de kaas in ongeveer 15 minuten.

    Meng de avocado, ui, knoflook, tomaat en koriander. Naar eigen voorkeur kan het geheel gepureerd worden met een staafmixer.
    Breng de guacomole op smaak met zout, peper en limoensap.

    Haal de nacho's van de Cobb en serveer met de guacomole.
    Eet smakelijk!

    Cobb: Cobble Stone
    Cobb accessoires: Cobb rooster, ovenschaal die onder de Cobb deksel past (let op de hoogte van het rooster!), staafmixer (optioneel)

    Geniet van meer gerechten
  • Cobb Pizza

    15g droge gist, mespuntje suiker, 450ml warm water, 750g witte bloem, 2 theelepels zout, 75ml olijfolie, tomatenpuree, verse basilicum gesneden, ansjovis, salami plakjes, zwarte olijven, mozzarella, oregano, zout en peper

    Los de gist en suiker op in de helft van het warme water. Laat het 10 minuten staan. Meng de bloem en het zout en giet hier het gistmengsel bij. Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel. Laat het daarna rijzen, in een bedekte kom die van tevoren is ingesmeerd met olie, totdat het deeg twee keer zo groot is.

    Rol het deeg uit zodat het op de bakplaat past. Zorg ervoor dat het deeg niet meer dan een halve centimeter dik is. Maak een tomatensaus van tomatenpuree, basilicum, chili, zout en peper. Smeer de tomatensaus over het deeg en voeg de toppings toe.

    Plaats de Cobb bakplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb bbq 7 minuten voor met de deksel erop. Plaats de pizza op de bakplaat en bak de pizza 15 minuten met de deksel erop. Deze pizza kan gemaakt worden met elke topping naar keuze.

    Cobb: 5 barbecue briketjes
    Cobb accessoires: bakplaat

    Geniet van meer gerechten