Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur Voor 4 personen

4 Noorse zalmfilets van 180 gram, Olijfolie, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vijfkruiden poeder, 1 eetlepel koriander, gemalen, 1 eetlepel zwarte peper, 1/2 eetlepel zout, 60ml verse sinaasappelsap, 120ml sojasaus, 30ml honing, 1 lenteui, fijn gesneden, 1 stukje verse gember, geraspt, 1/2 eetlepel sesamolie, 2 teentjes knoflook, gesneden

Meng de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout voor de kruidenmix.
Meng sinaasappelsap, sojasaus, honing, lenteui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.
Plaats de wok op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Breng de ingrediënten van het glazuur in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen.
Wrijf de zalm in met de kruidenmix. Bestuif de grilplaat met olie en verwarm deze 5 minuten op de Cobb met de deksel erop.
Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden, smeer regelmatig in met het glazuur.
Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.
Serveer met een Nicoise salade.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat en wok

Geniet van meer gerechten

Gegrilde tomatensalsa

800g gepelde tomaten, door de lengte in tweeën gesneden, 1 ui, in zes partjes gesneden, 1 grote teen knoflook, gehalveerd, 45ml extra vierge olijfolie, 1 chilipeper, geweekt, Handjevol koriander, grof gesneden, 30ml rode wijn azijn, 15ml olijfolie, 12g suiker, Zout

Plaats de bakplaat op de Cobb als deze op temperatuur is. Verwarm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Meng voorzichtig de tomaten met de uien, knoflook, zout en de olijfolie in een grote kom. Zorg ervoor dat de tomaten goed ingesmeerd zijn. Rangschik de tomaten over de bakplaat. Gril met de deksel erop 25 tot 30 minuten of totdat de tomaten uit elkaar vallen en de uien beginnen te karameliseren.
Haal de bakplaat van de Cobb.
Pureer de chilipeper met de gegrilde knoflook en twee gegrilde tomaten helften. Snij de overgebleven tomaten in stukjes (als ze iets zijn afgekoeld) en voeg de uien toe.
Breng op smaak met zout en roer de koriander erdoor.
Voeg tot slot de rode wijn azijn, olie en suiker toe.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Aardappel op zijn Afrikaans Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

olijfolie, 2 uien in dunne ringen gesneden, 30 ml balsamico-azijn, 30 gr bruine suiker, 6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden, 350 ml slagroom, 150 gr geschaafde Parmezaanse kaas, zout, peper

Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!
 

Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok

Geniet van meer gerechten

Tortilla pizza 4 personen

4 tortilla’s, 8 el Ketchup, 100 gr blauwe schimmelkaas, 20 kleine plakjes Beaufortain ham, 100 gr pecannoten, 2 el honing

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg de bakplaat op de Cobb en grill de pecan noten. Voeg, als de pecan noten zijn bruin zijn, de honing toe en roer de pecan noten door de honing. Haal de bakplaat van de Cobb en leg de basisplaat (met gaatjes) op de Cobb. Verwarm de basisplaat en deksel 5 minuten voor.

Maak de pizza door de tortilla in te smeren met de ketchup en te beleggen met de kaas en ham. Leg de pizza op de basisplaat en bak deze in 7-10 minuten krokant. Bestrooi de pizza voor het serveren met de gekarameliseerde pecan noten.
 

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb bakplaat en basisplaat

Geniet van meer gerechten

Volkorenbrood met rozijnen en zaden

500 gr volkorenmeel, 4 el basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 tl zout, 4 el rozijnen, 4 el gemengde zaden, 10 gr instant gist (droog), 500 ml karnemelk, olie/ boter voor het invetten van de bakvorm, satéprikker voor het controleren van de gaarheid

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.

Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de Cobb. De baktijd is ongeveer 1u. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de Cobb.
Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.

Cobb: 1/2 Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb rooster en Cobb bakvorm

Geniet van meer gerechten