Om u inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor u op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

  • Pulled Pork Slow cooking op de Cobb

    1.5kg procureur, Voor de marinade:, 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper, Voor de dressing:, 1 kopje appelazijn, 1 kopje water, ½ kopje whisky, 2 eetlepels suikerstroop, 4 theelepels zout, 1 theelepel chilipeper vlokken, 1 theelepel gemalen peper, 1 theelepel cayennepeper

    Meng de ingrediënten van de marinade en smeer hier het vlees mee in. Rol het vlees in huishoudfolie en laat het minimaal 8u marineren in de koelkast.
    Haal de procureur 1u voor het barbecueën uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

    Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 3 aanmaakblokjes. Giet een kopje water in de kom. Laat, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel 5 minuten op temperatuur komen. Leg de procureur op het rooster. Steek één thermometer in het vlees en één thermometer in de deksel (voor de temperatuur in de Cobb).
    De temperatuur in de Cobb moet ongeveer 100-110oC zijn (200-225oF). Bij hoeveel briketten deze temperatuur bereikt wordt is afhankelijk van de buitentemperatuur, de grootte van het vlees en de brikettensoort. De temperatuur kan geregeld worden met de hoeveelheid briketten. Hoe meer briketten hoe hoger te temperatuur.

    De procureur heeft 7-8u nodig om te garen. De procureur is gaar bij een kerntemperatuur van 85oC (185oF). Het is belangrijk om gedurende de gehele periode een zo constant mogelijke temperatuur te behouden in de Cobb. Dit is meestal te bereiken door iedere 1 ½ tot 2u twee briketjes toe te voegen. Het is belangrijk om deze briketjes tegen de andere briketten aan te leggen zodat ze ook ontbranden. Wanneer de temperatuur onder de 100oC komt is het tijd om nieuwe brandstof toe te voegen.
    Tijdens de tweede helft van de garingstijd moet de procureur ieder half uur ingesmeerd worden met de dressing.

    Wanneer de procureur een kerntemperatuur van 85oC heeft bereikt mag hij van de Cobb. Wikkel de procureur in bakpapier en laat haar een uur rusten.
    Het restant van de dressing kan, na verhitting, gebruikt worden als extra dressing.

    Als het vlees gerust heeft, kan het met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Op de klassieke manier wordt de pulled pork geserveerd op een wit broodje samen met koolsalade.

    Eet smakelijk!

     

     


     

    Cobb: 12-15 briketjes en 3 aanmaakblokjes
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat, Cobb rooster, huishoudfolie, thermometer met dubbele meting (gril en vlees) en bakpapier

    Geniet van meer gerechten
  • Warme vijgen met geitenkaas en honing 4 personen

    8 verse vijgen, kruiselings ingesneden, 150 g zachte geitenkaas, 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt, 8 eetl port, 4 eetl honing

    1. Steek de Cobb aan met de Cobble Stone en wacht
    3 minuten tot hij heet is (of gebruik de restwarmte van
    een Cobble Stone die je hebt gebruikt voor bijvoorbeeld
    een hoofdgerecht).
    2. Leg de basisplaat op de Cobb met de deksel erop en
    verwarm zo 5 minuten voor.
    3. Duw intussen de vijgen een beetje open. Giet 1 eetlepel
    port in iedere vijg en laat de port een paar minuten
    intrekken.
    4. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel
    de geitenkaas over de vijgen.
    5. Zet de vijgen op de basisplaat en verwarm ze 8 minuten
    met de deksel op de Cobb.
    6. Haal de vijgen van de basisplaat en leg ze op een bord.
    Bedruip de vijgen met de honing en serveer direct.
     

    Cobb: Cobble Stone (restwarmte na de hoofdmaaltijd is voldoende)
    Cobb accessoires: Cobb met basisplaat

    Geniet van meer gerechten
  • Aardappel op zijn Afrikaans Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

    olijfolie, 2 uien in dunne ringen gesneden, 30 ml balsamico-azijn, 30 gr bruine suiker, 6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden, 350 ml slagroom, 150 gr geschaafde Parmezaanse kaas, zout, peper

    Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

    Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.

    Eet smakelijk!
     

    Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten
  • Bosbessenmuffins met een kaneellaagje

    200 gr witte bloem, 150 gr suiker , ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 75 ml plantaardige olie, 1 ei, 75 ml melk, 150 gr verse bosbessen, Voor de bovenlaag: , 50 gr suiker, 25 gr witte bloem, 25 gr boter (in stukjes), 1 tl kaneelpoeder

    Steek de Cobb aan met 7 barbecuebriketjes. Vet een bakvorm voor muffins in of vul ze met papieren vormpjes. Vermeng de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de olie, ei en melk er doorheen. Zorg voor een luchtig beslag. Schep daarna voorzichtig de bosbessen er doorheen. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan de helft met beslag. Meng voor de kruimellaag de suiker, bloem, boter en kaneel met een vork tot fijne kruimels. Strooi een dun laagje van het mengsel over het beslag.

    Bak de muffins ongeveer 25 minuten op het rooster in de Cobb met de deksel erop.
    Let op! De eerste 20 minuten de deksel niet van de Cobb afhalen om inzakken te voorkomen.

     

    Cobb: 7 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb rooster

    Geniet van meer gerechten
  • Portugese kip Recept voor 4 personen

    4 kippenpoten , 1 theel komijnpoeder , 3 eetl olijfolie , 3 teentjes grofgehakte knoflook , 1 gesnipperde ui , 1 eetl gehakte koriander , 3 dl droge witte wijn of water, 1 blokje kippenbouillon, 1 citroen , 1 eetl honing , 2 eetl blanke rozijnen, zout, peper

    Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Laat, als de Cobble Stone op temperatuur is, de wok met olijfolie en de deksel 10 minuten op temperatuur komen. Wrijf ondertussen de kip in met komijn, zout en peper. Fruit de ui en knoflook aan in de wok. Bak daarna de kip rondom bruin. Voeg koriander, wijn, bouillonblokje en wijn/water toe. Maak de citroen schoon en snij deze in dunne plakken. Voeg de citroenschijven, de honing en de rozijnen toe. Laat het gerecht met de deksel op Cobb in ongeveer driekwart gaar stoven.

    Dit gerecht is heerlijk met een salade en stokbrood. Eet smakelijk!
     

    Cobb: Cobble Stone of 10 briketjes
    Cobb accessoires: Cobb wok

    Geniet van meer gerechten