Om je inspiratie te geven, hebben wij een aantal recepten voor jou op een rij gezet

De mogelijkheden van de Cobb zijn eindeloos

Struisvogelfilet Voor 4 personen

800g struisvogelfilet, 10g korianderpoeder, Verse koriander, gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel sojasaus, Zout en peper, Olijfolie

Marineer de struisvogel in een mengsel van olijfolie, sojasaus, korianderpoeder en knoflook.
Plaats de grilplaat op de Cobb als deze op temperatuur is.
Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop.
Kruid de struisvogel met zout en peper en gril de struisvogel tot die medium rare is.
Serveer met verse koriander, tomatensalsa en komkommer raita.
 

Cobb: 7 briketjes
Cobb accessoires: Cobb grillplaat

Geniet van meer gerechten

Focaccia

15g droge gist, Mespuntje suiker, 450ml warm water, 750g witte bloem, 2 theelepels zout, 75ml olijfolie, Toppings naar keuze (aardappel, olijven, peppadew peper, gekarameliseerde ui), Takjes rozemarijn, gesneden, Olijfolie extra vierge

Los de gist en suiker op in de helft van het warme water.
Laat het 10 minuten staan.
Meng de bloem en het zout en giet hier het gistmengsel bij.
Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel. Laat het daarna rijzen, in een bedekte kom die van tevoren is ingesmeerd met olie, totdat het deeg twee keer zo groot is.
Haal het deeg uit de kom en verdeel dit als een bodem op de bakplaat.  Druk het deeg licht aan. Smeer het deeg in met olijfolie en bestrooi het met rozemarijn. Hier kan nog een topping overheen van bijvoorbeeld olijven, pepers, gekarameliseerde uien, knoflook, kaas of tomaat.
Warm de Cobb 5 minuten voor. Plaats de bakplaat met het deeg op de Cobb. Bak 10-12 minuten met de deksel erop.
 

Cobb: 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb bakplaat

Geniet van meer gerechten

Cake van de Cobb

200 gram zachte boter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker (8 gram), 4 middelgrote eieren, Mespuntje zout

Steek de Cobb aan met een halve Cobble Stone (leg deze goed in het midden van het brikettenmandje). Verwarm, als de Cobble Stone op temperatuur is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor.

Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en het zout tot een romig geheel. Voeg daarna een voor een de eieren toe en meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg daarna, in kleine porties, het bakmeel toe. Mix het een glad beslag is.

Beboter de bakvorm en bestrooi deze met bloem. Giet daarna het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Zet de bakvorm in het midden van het rooster en leg de deksel terug op de Cobb.

Gaar de cake in ongeveer 60 minuten. Haal in de eerste 45 minuten de deksel niet van de Cobb.
De cake is gaar als de satéprikker droog uit de cake komt.

Haal de deksel, bakvorm, basisplaat en het rooster van de Cobb. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm en haal daarna de cake uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen op het (afgekoelde) Cobb rooster.

NB: Het recept hierboven is het basisrecept voor cake. Hierop zijn allerlei variaties mogelijk, zoals de toevoeging van appel en kaneel of citroen. 

Cobb: 1/2 Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb, Cobb rooster, Cobb bakvorm, kom, mixer of garde en sateprikker

Geniet van meer gerechten

Salade met gerookte forel 4 personen

2 forellen, 1 liter water, 100 gr zout, specerijen naar keuze (laurierblad, peperkorrels), 1 rode ui , 2 stronken witlof, 1 rode sla, 4 takken verse dille , ½ el rode wijnazijn, 1 el balsamico azijn , olijfolie, zeezout

Rook de forel volgens de bereiding in de volgende video. De forel kan eventueel al een dag van tevoren gerookt worden.

Haal de forel, indien al eerder gerookt, uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Fileer de forellen. 

Snij de ui in ringen, leg ze in een kom en voeg hier de rode wijnazijn, 2 el olijfolie en zeezout aan toe. Laat dit 10 minuten intrekken. Snij de achterkant van de witlof en haal de bladeren los. Snij de rode sla in repen. Snij de dille grof. 

Maak de dressing van 3 el olijfolie, balsamico azijn en zout. Verdeel de rode sla en witlof over vier borden.
Leg op ieder bord een forelfilet. Maak het geheel af met de uiringen, de dressing en de verse dille.

Cobb: 4 briketjes
Cobb accessoires: Cobb rooster en rookpellets

Geniet van meer gerechten

Kofta met munt-yoghurtsaus 4 personen

Ingrediënten voor kofta, 500 gr lams- of rundergehakt, 1 fijngesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 3 el grof gehakte verse peterselie , 2 volle theelepels komijnpoeder, 2 volle theelepels korianderpoeder, ½ tl kaneelpoeder, 1 el tomatenpuree, 1 ei, zout, peper, Ingrediënten voor munt-yoghurtsaus, 200 ml griekse yoghurt, 3 el gehakte verse munt, 2 geperste teentjes knoflook, Scheutje citroensap, zout, peper, satéstokjes

Maak de saus door alle sausingrediënten te mengen en deze op smaak te brengen met zout en peper. Plaats de saus terug in de koelkast tot vlak voor serveren. De saus kan enkele uren van te voren gemaakt worden. Dit komt de smaak ten goede.

Meng de ingrediënten van de kofta en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties. Maak van ieder portie een rol. Steek door iedere gehaktrol twee satéstokjes. Laat de satéstokjes elkaar in de rol kruisen (zie foto). Leg de gehaktrollen terug in de koelkast totdat u gaat grillen.

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone op temperatuur is, de grillplaat en deksel op de Cobb en laat deze in 10 minuten heet worden.
Leg de gehaktrollen op de grillplaat en de deksel terug op de Cobb. Grill de kofta’s in ongeveer 10 minuten gaar. Keer halverwege de kofta en leg daarna de deksel weer terug op de Cobb.

Serveer de kofta en munt-yoghurt saus met couscous of rijst en een groene salade. Eet smakelijk!

Cobb: Cobble Stone
Cobb accessoires: Cobb grillplaat

Geniet van meer gerechten